Sardunya'nin Dünyasi `

Konu sahibi son olarak 3658 gün önce görüldü
"Düşünceler, duygularımızın gölgesidir;
ama her zaman
daha karanlık,
daha boş
ve daha sade."

[YOUTUBE]KqorlhoeoFg[/YOUTUBE]

selamun aleyküm

Ama bir kez şu ağacın meyvesinden yerseniz. Gözünüzün önünden kalkacak tüm perdeler. O zaman gerçeği göreceksiniz. Her şeyi bileceksiniz. Bilgi sizin olunca ey Âdem, böylece cennette, melekler gibi sonsuz bir yaşam süreceksiniz. Ölmeyeceksiniz.
Söylesene Allah aşkına ey Allah'ın sevgilisi,

ey Havva'nın Âdem'i
ey Âdem'in Havva'sı

melekler gibi olmayı, sonsuz yaşam sürmeyi, esenlik bilgisini istemez misiniz ?

.../...

Havva Adem için, benim değildi ben'di. Ben değil sen'di. Hasılı bu insan çiftinden hiçbirisi bir tek ve kendisi için değildi.
Ne Havva Adem'e eşit.
Ne Adem Havva'dan üstün.
Eşitliğin muteber ölçü olmadığı bir her zaman endazesinde eşit değil, denklerdi.
Bu kadar farklı ama bu kadar birbirine göre. İkisinin varlık nedeni , başka bir hesabın rakamlarıyla yazılı : Bütünleyici.

GngodZ.jpg

Konuşsam dilim yanar, sussam kalbim..
Önce duruyorum..
Sonra susuyorum..
İçimden çıkan lafların etrafı ,yangın yerine çevireceğini düşününce kilit vuruyorum dilime..
Yan! diyorum içime!..
Sadece sen yan!
Ve Dayan! diyorum gönlüme!..
Herkes mutlu olsun!
Sen dayan!..

[Hz.Mevlana]

Aşk öylece geldi.
Aralarına girdi.
Ama ayırmadı birleştirdi.
Öznesi çiftse de eylemi birdi.
Ben ve sen’den ibaret, ne tek sen ne de tek ben, hem sen hem ben, bir cennet öznesi onlar içindi.
Ve Havva ile çift olduğunda Âdem yalnızlığın ancak Allah’a mahsus olduğunu anladı.
Demek bundan böyle Havva’sız yapamazdı.

Hatip güzel söylemişti:'' inananlar için her çağda bir nuh'un gemisi vardır..
Amenna.
acaba yüzümüzdeki bu tuhaf maskelerle, bizi kurtaracak bir gemiye binebilecek miydik?

p4apJJ.jpg

O yüzden selam olsun..!
Selam olsun, çölün sonsuz genişliğine..!
Selam olsun, çölün ateşle kavrulan sinesine..!
Ki hep çöllerde başlardı, acılı hikayeler.
En çok çöl evlatlarına yazıldı, aşık kasideler.
Çöl ki dünya...
Çöl ki yolculuk...
Ve çöl ki bir aldanma...​

Bir bakmissin Allah ; Hic ummadigin bir anda vermistir kalbine mutlulugu..

BX15Yj.jpg

8n37pV.jpg

Şimdi Ayın,Şın ve Kâf'ları çıkardılar Elifbelerden de sessizliğin mektebinde bir sabra mıhladılar bizi Elif'lerle He'lerden.

glD1z3.jpg

yaşamın izmaritini veriyorlar elime,sigara içmeyi yasakladıktan sonra....

Hayrı, güzel yüzlülerin arasında arayınız - Hz. Muhammed (S.a.v.)

NVdQ3a.jpg

Ne kaday sekeyler dimi ablasi :rolleyes:

Gökkuşagı gibi gülümse. Aşkın bir adı hüzünse, öbür adıda mutluluktur. Yarısı zorluksa, diger yarısı rahat bir soluktur. :rolleyes:

GngrN2.jpg

'...Kim bilir, bir takım evlerde de benim de içinde olduğum resimler yok ediliyordu o anda. 'Kimdi bu adam?', sorusunu takiben yırtılıyordum çarçabuk. Albümler yeni tanışılan insanlarla çektirilmiş fotoğraflar için çarçabuk boşaltılıyordu. Herkes birilerini birilerinden habersiz manen idam ediyordu. Buruşturuluyorduk. Biz zaten birbirimizi bir vakit sonra buruşturmak adına tanışmış, tanıştırılmıştık. Biz zaten birbirimizi bir vakit sonra harcamak adına yanyana gelmiş, getirilmiştik. Kıyım sürecek.

Düşlerimin yıkıldığı gece oturup bütün resimleri yeniden yapıştırmayı denedim. Her resimde hep bir parça eksik çıktı.'

Ne esrem var ne ötrem. Ne beni durduran bir cezmim Ne bana ben katan bir şeddem, Ne elimi tutan bir harf Ne anlam katan bir harekem var Kala kaldım sayfalar ortasında, Bir okuyan bekledim hep , Bir hıfz eden belki derinden kalpten sevebilen..

Ne esrem var ne ötrem. Ne beni durduran bir cezmim Ne bana ben katan bir şeddem, Ne elimi tutan bir harf Ne anlam katan bir harekem var Kala kaldım sayfalar ortasında, Bir okuyan bekledim hep , Bir hıfz eden belki derinden kalpten sevebilen..

Kalem eğri dilli, mürekkep siyah yüzlü, kağıt iki yüzlü! Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?

Geri