Salı sallandı! Vatandaş 1 günde 6 zam gördü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yaSmin

Emektar Üye
Geride bıraktığımız salı günü zam haberleri birbiri ardına geldi. Bir başka ifadeyle salı günü vatandaşlar zam haberleriyle sallandı! Ankara ve İstanbul'da okul servis ücretlerine yüzde 13 zam yapıldı. Bu zam sindirilirken İstanbul'da taksi, minibüs ve arabalı vapur ücretleri de arttı. Ayırca vatandaşlar akaryakıtlarını salı günü (benzin) 16 kuruş zamlı aldı.

Türkiye dün zam haberlerini birbiri ardına aldı. İlk olarak Ankara’daki servis ücretlerine zam geldi. Daha sonra da İstanbul’daki servis ücretleri arttı. Akşama saatlerinde ise İstanbullular 3 zam haberi daha aldı. Vatandaşlar ilk olarak taksi ücretlerinin artırıldığını öğrendi. Sonrasında ise minibüs ve arabalı vapurlara zam geldiğini öğrendiler. Ayrıca vatandaşlar ilk zamlı akaryakıtını da salı günü aldı.

İLK ZAM ANKARA’DAN

İlk zam haberi Ankara’dan geldi. Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı okul servisi ücretleri hakkında açıklamalarda bulundu. Elmadağlı okul servis ücretlerine yüzde 13 zam yapıldığını belirtti.

TAKSİ METRE AÇILIŞ ÜCRETİ 1 TL ZAMLANDI

Dün akşam saatlerinde İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapıldığını açıkladı. Buna göre; taksimetre ücretlerinde yüzde 25 oranında zam yapıldı. Taksimetre açılış ücreti 4 TL’den 5 TL’ye çıkarıldı. İndi bindi ücreti ise 10 TL iken 13 TL oldu. Kilometre mesafe ücreti ise 2 lira 50 kuruş iken 3 lira 10 kuruş oldu.

OKUL SERVİS ÜCRETLERİ YÜZDE 13 ORANINDA ARTTI

Daha sonra İstanbul Servis Odaları İşletmecileri Esnaf Odası servis ücretlerine zam yapıldığını duyurdu. Buna göre; İstanbul'da okul servis ücretlerine ortalama yüzde 13 oranında zam yapıldı. 0-1 kilometre arası 215 TL'den 243 TL'ye yükseltildi. En uzak mesafe ise 25 kilometreye kadar olan kısım da 525 TL'den 580 TL'ye yükseltildi.

“VELİLER EKSTRA BİR ÜCRET ÖDEMESİN”

Toplantının ardından konuşan İstanbul Servis Odaları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, “Bu servis ücretlerine ilave olarak da okul öncesi, ilkokul ve ortaokullardaki rehber personelimiz için de her öğrenci için üçte bir oranda hostes parası talep edilecek. Bizim uyarımız şu olacak, İstanbul'da veliler açıklanan bu ücretlerin dışında ekstra bir ücret ödemesinler. Özel okul, devlet okul diye bir ayrım yok. Talep edenler hakkında büyükşehir belediyesine şikayet etsinler. Bunu yapanlar hakkında da çalışma ruhsatlarını 20 gün başlayarak 1 yıla kadar askıya alacaklarını bilmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MİNİBÜS ÜCRETLERİ (İNDİ BİNDİ) 2 TL'İDİ, 2 LİRA 50 KURUŞ OLDU

İstanbul’daki minibüs ücretlerine de zam geldi. Minibüsçüler Odası Başkanı Kazım Bilge, “Minibüs üzerine 26 aydır zam almayan bir toplumuz. Çok mağdur olduğumuzu ileterek bize verilen sözler çok doyurucu olmasa da %20 gibi zamlarla bu sefer ki toplantının bitişi oldu. Esnafında en azından bir nebze de olsa yüzü güldü. Bu bir başlangıçtır. İndi bindi 2 TL idi, 2 buçuk TL oldu. Mesafelere göre 2 buçuk TL'lik yerler 3 TL oldu.” dedi.
Sözcü

Lupe

Gümüş Üye
Ne yazık ki şaşrmadım.
Bir kaç gün sonra yine bekliyorum.
Tek yaşayan biri olarak gevrek,makarna,çay, çorba olduğu halde kart patlıyor. Ciddi bir şekilde alım gücünü düşürdüler, halbuki bunu aşşağı çekseler tüketim artacak ve enflasyon diye dolanmayacaklar.
Aile geçindirenlere Allah yardım etsin.

Chelt

소망
Üye
Gelir kalemleri azaldıkça milletin cebine göz dikiliyor malesef. Ama İmamoğlu iyi yapıyor.
Ver Mehteri...

esekherif

Üye
belediyenin sigara zammında etkisi olduğunu, mazot zammında etkisi oldugunu da senden ögrendik tişikkirlir.

Açtığın konudan haberin Yok mu bebeğim?
İndirimli ulaşım, bedava su ve süt haberleri beklerken oldu mu şimdi? İmimiğli mi zim yipti
Hiç olmazsa paylaştığın haberi oku.

Ocean

Üye
son 2 yılda akaryakıta, mazota, gaza, amortismana yapılan zammı da imamoğlu yapmıştı değil mi, gelen zammı ibb'nin kasasına gireceğini sanan ampül kafalı makarnacılar yediğiniz makarna bile iki katına çıktı.

Chen

Altın Üye
ohh yarasın çok sevındım bunlar nedır boyle minik ninik zamlar

vurun kırbacı

sert sevıyor halk

esekherif

Üye
son 2 yılda akaryakıta, mazota, gaza, amortismana yapılan zammı da imamoğlu yapmıştı değil mi, gelen zammı ibb'nin kasasına gireceğini sanan ampül kafalı makarnacılar yediğiniz makarna bile iki katına çıktı.

Sigara ve Alkole yapılan zammı Ak partililer cebine atıyor evet evet. 2500 Motora yakıt yetiştiremiyorum olm daha çok çalışın! indirim demedim bindirim dedim it demedim bit dedim bit demedim tatile gittim dedim. Eğitilmezler sürüsü sizi !

Ocean

Üye
Sigara ve Alkole yapılan zammı Ak partililer cebine atıyor evet evet. 2500 Motora yakıt yetiştiremiyorum olm daha çok çalışın! indirim demedim bindirim dedim it demedim bit dedim bit demedim tatile gittim dedim. Eğitilmezler sürüsü sizi !

sizin eğitimli haliniz buysa eğitimsiz halinizde iki kelimeyi bir araya getiremezsiniz herhalde. alkole, sigaraya, benzine yapılan zam zenginin umurunda mı, zengin adama koyar mı, olan yine kendi seçmenine oluyor. imamoğlu hepinizi yatırıp kaldırıp üstünden geçsin, ikinci postayı da erdoğan yapsın kolonya, peçeteyi ben tutmazsam en adi şerefsizim. ulan son üç ayda sadece sigaraya gelen zam 10 lira sesinizi çıkarmadınız içmeyin dediniz şimdi laga luga. benzin 20 lira olsun sigara 50 lira olsun. umurumda değil benimim 3 tane vatandaşlığım var en fazla uçak biletimi alıp siktir olur giderim siz düşünün. suriye gibi olursa ülke sakın oyşın bana avrupadan davet yolla deme sona bir izci selamı çakarım, izci selamı ne biliyorsun değil mi ? ahahaha.

Sirius

Özel Üye
Yahu üç ay zaman geçmiş
Bu arada petrol fiyatları almış başını gitmiş
Yapılan zam mı garip geldi

Leviathan

Platin Üye
Adhlakkskd bi taraf zamları CHP yaptı diye sanki hiç zam yapmamışçasına AKP yi savunuyor. Diğer taraf zamanında AKP zam yaparken susuyordunuz şimdi CHP nin yaptığı zam mı gözünüze batıyor diyor. Her iki tarafta ısrarla farkında olmadan zamları savunuyor. Halk olarak partilerin arasında 3 tane zenci abimizin devşirdiği makyajı akan sarışın abla olduk ama kimse farkında değil. Particilik gözleri kör etmiş. İnsanlar “hayır benim partim daha az zam yaptı ulan” diye kavga ediyor. Alâ

Gelişmemiş bir ülkede ütopik vaatler ile devlet başkanlığına adaylığımı koyup halkı sömürmek istiyorum. Bir dönem sömürsem yeter.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt