Şalgam suyu nasıl yapılır ? Evde şalgam suyu nasıl yapılır

Konu sahibi son olarak 2606 gün önce görüldü
şalgam suyu nasıl elde edilir, şalgam suyu nasıl yapılır, evde şalgam suyu nasıl yapılır, şalgam suyu, şalgam, adana şalgamı yapımı, adana usulü şalgam suyu nasıl yapılır, adana şalgamı evde nasıl yapılır, şalgam suyu yapımı, evde şalgam suyu nasıl yapılır, evde şalgam suyu yapımı, şalgam suyu evde nasıl yapılır, şalgam suyunu evde nasıl yapabilirim

Şalgam suyu Adana Mersin ve Osmaniye yöresine ait bir içecektir. Yapımında sadece kırmızı havuç kullanılır renklendirici yada turp, pancar, sarımsak, limon tuzu gibi katkı maddesi kullanılmaz. Şalgam suyunu elde etmek için kırmızı havuç su tuz mayalı hamur ve bulgur unu kullanılır.

Ne kadar şalgam suyu elde etmek istiyorsak havucun miktarını ona göre ayarlamamız gerekir. 5 litrelik bir kavanoza tahminen 1, 1 buçuk kilo havuç yeterli olacaktır. İlk olarak havuçları temizleyip ( dış kabugunu bıçak yardımıyla alabiliriz ) dilimler halinde uzunlamasına kesip kullanacagımız kavanoza koyalım. Ortalama 75 - 100 gramlık mayalı hamur yeterli olur 2 çorba kaşıgı bulgur ununu mayalı hamura ilave edip bir kaç dakika yoguralım, hamurumuzu ince bir bezin içine koyup sıkıca baglayıp, kavanozun içine koyalım. Kavanozun alabilecegi kadar suyu bir kaba koyup tuzunu atıp karıştıralım elde ettigimiz karışımı kavanoza döküp, kavanozun kapagını kapatalım. Şalgam suyu sıcak ortamda olgunlaşır 15 gün içinde salgam suyumuz hazır olacaktır. Şalgam suyunu acılı olarak içmek istiyorum diyorsanız süs biberi turşusu suyunu ilave edebilirsiniz. Yada pulbiberi cezvede kaynatıp suyunu süzdükten ve soguduktan sonra şalgam suyunun içine koyabilirsiniz.

Afiyet olsun :p​

Şalgam suyu neysede, haşlamamı aşlama mı ona bir türlü alışamadım :T:

Yazın sudan sonra serinletecek başka içecek tanımam. Meyan kökünün saatlerce kaynaltılması ile elde edilen aşlama ya da haşlamayı cola renginde olduğu için cola diye içire içire alıştırmıştı anneannem bizlere ve her yaz sürekli kaynatılır soğuk soğuk içerdik. Sîndirim ve boşaltım sistemine faydasını ve serinletici etkisini söylemeye gerek yok.

Bînottabi: söyledimoayrıtabi.

Şalgam suyunda çok tuz oldugu için aşırı çok susatır aman :)

Doğadan'ın acılı şalgamı çok güzel. Canım çekti bak şimdi :/

Geri