Sağlık fetişizmi

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
İlla uçlarda yaşamanıza gerek yok, ortasını bulabilirsiniz sağlıklı beslenmenin ve yaşamanın.
Ağır domates soslu pizzaya bayılıyorum mesela ama yiyince reflü 24 saatten uzun süre beni hayattan koparıyor ve uyutmuyor, göz göre göre pizza yeme hazzını yaşamalı mıyım şimdi? Laktoz veya gluten intoleransı olan insanlar süt banyosuna ekmek banıp mı girsin? Çoluğumuz çocuğumuz mutlu olsun diye ekmek arası jelibon, dondurma, jips mi yedirelim her gün? İnsanlar hazzı daha güzel diye korunmasız ilişkiye mi girsin sürekli? Küçücük çocuklar obez.
Ne yapsın insanlar? Ofiste çalışıyor diye ölsün o zaman herkes. Bilinçli bir şekilde kaçabildiğin sağlıksız her gıdadan ve ortamdan kaçınman gerekiyor tabi ki de.

İlla uçlarda yaşamanıza gerek yok, ortasını bulabilirsiniz sağlıklı beslenmenin ve yaşamanın.
Ağır domates soslu pizzaya bayılıyorum mesela ama yiyince reflü 24 saatten uzun süre beni hayattan koparıyor ve uyutmuyor, göz göre göre pizza yeme hazzını yaşamalı mıyım şimdi? Laktoz veya gluten intoleransı olan insanlar süt banyosuna ekmek banıp mı girsin? Çoluğumuz çocuğumuz mutlu olsun diye ekmek arası jelibon, dondurma, jips mi yedirelim her gün? İnsanlar hazzı daha güzel diye korunmasız ilişkiye mi girsin sürekli? Küçücük çocuklar obez.
Ne yapsın insanlar? Ofiste çalışıyor diye ölsün o zaman herkes. Bilinçli bir şekilde kaçabildiğin sağlıksız her gıdadan ve ortamdan kaçınman gerekiyor tabi ki de.
gerginsin.... senin kan şekerin düşmüş. oradan bi çikolata, bi şeker at ağzına.lskjds

Doğadaki her canlı dünyaya zarar veren bir kanser hücresidir..ötesini düşünmeye gerek yok.

İnsanların yaşam koşulları eşit değil ve herkes kendine uygun olanı seçmek durumundadır ayrıca özenli bir hayat sürmek, insanı fetişist yapmaz ancak ileri yaşlarda hastane köşelerinde sürünmenizi önleyebilir.

Erkekler çekici bulacak diye hiçbir kadın topuklu ayakkabı giymeye mecbur değildir ve şayet istiyorsa ortopedik ayakkabı da tercih edebilir. Sabahtan akşama kadar koşturmaca içinde olan bir kadın, şıklık / çekicilik uğruna neden kendine eziyet etsin ki?

Dermokozmetik ürünler hem tedavi eder hem de kozmetikler gibi denetimsiz ürünler değildir. Kullanan kişiler aradaki farkı bilir ve dermotologlar da tabii ki bu ürünleri tavsiye edeceklerdir.

Özetle; bilimsel olandan asla uzaklaşmayın ve hiçbir safsataya itibar etmeyiniz.

Sağlıklı yaşamak aynı zamanda kaliteli bir ömür demektir. Yoga sizi mutlu ediyorsa yapın ancak moda diye ya da sosyal medyada iki fotoğraf atmak için böyle işlere kalkışmayın.

Saatlerinizi sosyal medyada harcamayın ve gerçek hayata karışın.

Midesine delik açılıp yoğun bakımda günlerce beslenmek zorunda kalan ve hayata veda eden insanlar var. Sağlığınızın kıymetini bilin.

Hekimleri ve sağlık sektörünü itibarsızlaştırmaya çalışanlara asla kulak asmayın ve bilimsel olandan vazgeçmeyin.

sanırım doktor sağlıklı yaşam olgusuna günahlarım/sevaplarım tarzı bi algıyla yaklaşmanın insanı hayattan geri tuttuğuna dair bir şeyler anlatıyor. farzı misal günü 20.000 adımla tamamlayınca mükemmel bir işe imza attığını düşünürken 2.000 adımla tamamlayınca yanlış bir şey yaptığını düşünmek gibi. ya da ekmek yememeyi bir başarı hikayesi gibi görüp 1 ekmeği gömdüğünde pişmanlık duymak gibi. insanın bunu neredeyse her anına uyguladığında sağlıklı yaşamaya çalışmak için aslında biriktireceği güzel anlardan/hazlardan feragat ettiğine dem vuruyor.

yani ben böyle yorumladım ama belki de sağlıklı yaşamı aşağılarıma sürdüm isteyen gelsin alsın diyordur, bilemem

Son düzenleme:
Yazik ln..adami ciddiye alan yok..

Yazik ln..adami ciddiye alan yok..
Almayın tabi. Ben şundan çok şikayetçiyim. Sağlıkla ilgili her yazdım şeyin journal of medicine tadında olması bekleniyor. İşimden ayrı değerlendirmek lazım bu konulari da. Climax karakteri huysuz biri. Provokatif ve kışkırtıcı.

Ne yani şimdi burada dizel araçlarda partikül filtrelerinin araçlara verdiği zarar vs filtresizligin doğaya verdiği zarar diye konu acmak için makine ya da çevre mühendisi mi olmam lazım.

Beni anlıyor musun?

Almayın tabi. Ben şundan çok şikayetçiyim. Sağlıkla ilgili her yazdım şeyin journal of medicine tadında olması bekleniyor. İşimden ayrı değerlendirmek lazım bu konulari da. Climax karakteri huysuz biri. Provokatif ve kışkırtıcı.

Ne yani şimdi burada dizel araçlarda partikül filtrelerinin araçlara verdiği zarar vs filtresizligin doğaya verdiği zarar diye konu acmak için makine ya da çevre mühendisi mi olmam lazım.

Beni anlıyor musun?
Hermenötik stili cok severim.

Diger paragraf icin @İnanna hanimcim ve @No Pasaran beye müracaat.

yTS4Rb.jpeg

zayıflamak için her gün sabah koşusuna gidip ikindi çayında arkdaşlarıyla kısıra kaşık sallayan teyzeler gergin..........

adam haklı beyler.

mesela ben...... arkadaşlar "lan 10 senedir spora gidiyorsun bi bok göremedik hala" diyorlar. lan napiyim awq. vücutçu yalvaç gibi olmak niyetinde değiliz. hobi amaçlı takılıyoruz işte.
adam sanıyor ki adem spora gidince, sabah 2-3 yumurta, yeşillik yeyince mr. olympia olacak. kardeşim canım çekti mi gider künefenin dibini sıyırırım, üşenirsem kırmızı çizgim olan dereotlu poğaçadan 4 tane yerim ben. ama ertesi gün de salonda g*tümden ter akıncaya kadar da çalışırım yani. o kadar da sağlıklı yaşam takıntım yok. bir keresinde arkadaş anlatıyor mesela. sporla kafayı bozan bir arkadaşı ekmeğin tadını unutmuş. lan olum ekmek lan bu. fırından şöyle sıcacık ekmek kokusuna tav olmayacak adam, adam değildir. onun arasına şöyle tereyağını çalıp 4 ısırıkta gömmek.... ımmhhh........

3 sene önce yine böyle fırından poğaça alırken, önümde sırt çantasında "bireysel welness koçu" yazan bir eleman vardı. bu welness de ne ola ki derken ömür boyu sağlıklı yaşam cart curtmuş. lan dedim daha bu adam fırından poğaça alıp yiyor, danışanı ne yapsın demiştim.

Geri