sağdaki bebeyi tokatlamak istiyorum

• Kullanıcı ZiFiR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 2129 gün önce görüldü
12438949_1648981845326661_5570052994046851043_n.jpg

sussam gönül razı değil küfür etsem tesiri yok.

Niye la? Onun ne suçu var? Sen bile kapitalistsin ve bir çocuğa mı gücün yetiyor?

çok çalışsın o da çavuş olsun. yok öyle.

Bebe değil aile,sosyal şartlar.
Yahu biz çok mu kötü zamanda doğmuşuz anlamadım ki benim lise 2'ye kadar cep telefonum yoktu:s:

Söz konusunu evsizler ve fakirler olduğunda; en çok konuşanlar genelde en çok gözlerini yumanlardır demiş zamanında biri.

idrak çok önemli bişey enfeksiyon kapınca yol alıp gidiyo tut tutabilirsen

bir koltuğu bile benimsetmeyen sosyal şartlara ve sisteme ne desek az

Bizim insanimizdaki elinde olani, parasi olani sorgusuz sualsiz yerme kulturunu bir turlu anlamlandiramiyorum. Simdi kardesim benim iyi bir isim, guzel de bir maasim var, bunlari da kimse bana altin tepside sunmadi, kendim cabaladim, kendim kafa patlatip elde ettim. Ileride sayet olursa benim cocugum da "sagdaki bebe" diye adlandirilan cocuklardan olacak, hicbir seyden eksik kalmamasi icin elimden geleni yapacagim, ama "soldaki bebe" icin uzulmeye ve daha iyisini hak ettigini dusunmeye devam edecegim. Denk geldikce, gucum yettigince yardim etmeye de devam edecegim. Ve cocuguma da ayni duyarliligi asilayacagim.

Sosyal adalet ve hak hukuk boyle abuk subuk sekillerde, hicbir seyden haberi olmayan bebeler uzerinden aranmaz, o kadar duz mantik bakiyorsaniz en basitinden, elinizde hicbir sey yoksa bile su an foruma girdiginiz cihazi satip 3-5 yoksulun 1 ay boyunca karnini doyurabilirsiniz.

Şimdi saçmaladın işte.

- Sosyal imkanları iyi durumda olan ailelerin çocuklarını tokatlayalım o halde.

* Hadi sen zengin ol da gel.

bugün otobüse bindiğimde benden olsa olsa 3-4 yaş büyük bir oğlanın yanı boştu gittim oturmak için malum mesafe uzun ayakta kalmayayım diye. Tam oturacaktım dedi ki yanıma oturma kötü kokuyorum üstüm başım kirli insanlar sadece suratıma bakıyor ve yüzlerini ekşitiyorlar. Bende oturdum sorun değil diyerek. Evet kötü kokuyordu ama bu onun çekilmez ve kendini toplumsal hayattan soğutması anlamına gelmez. Halk otobüsüne biniyorsun ve o çocukta halktan. Bunu hak etmiyor hiç kimse.

herkesin mutlu bir hayat yasamasi dileklerimle...

hayat herkese esit sartlari vermiyor malesef... butun cocuklarin GÜLecegi yarinlar olsun...

Bu fotoğrafta vican yapılacak bir şey yok. Benim gibi milyonların çocukluğu böyle elinde güzel yada pahalı oyuncağı olan çocuklara imrenerek geçmiş ve geçecek sistem bu şekilde zaten.

Arada denk geliyorum böyle fotoğrafları içeren haberlere,bazı zamanlar özellikle açıyorum.Sonra oturduğum yerden göz yaşı döküyorum ve bundan utanıyorum.Acısını çeken onlar,elinde kahve,isyan peşinde olan benim.Bak şimdi görüyorum,bakıyorum,üzülüyorum bazen ağlıyorum ama ertesi güne unutuyorum,nefret ediyorum bu durumdan.
Geçen gün bir çocukla röportaj yapmışlar,çocuk yolda elinde oyuncak bir müzik aletiyle çalarak para kazanmaya çalışıyor,9 yaşında var yok.Spiker diyor ki ''Bu hayattan istediğin nedir?'' ilk başta cevap vermiyor.Spiker biraz ısrar edince,''var da işte,söyleyemiyorum'' diyor.Sokakta çalışan başka bir çocuğun ''hayalim yok'' demesi gibi eza verici.
Döngü böyle kabul ediyorum.Herkes bu anlamda eşit olamıyor,yine de insanın canı çok acıyor ya.Olmasın böyle düzen.

Böyle olaylarla karşılaştığımda her zaman sohbet eder onun dışlanmışlık halini unutturur belki bana ait bir şeyi ona hediye ederim.

Ne yazık ki bu görüntüleri ülkemizden silmek, yok etmek imkansız. En iyisi onlara sevgi, şevkat, ilgi göstermek.

Hiç unutmam,

Yaşlı amaca ona mendil satmaya gelen minik kızı öyle bir azarlamıştı ki bir de onun dede olduğunu düşündüm de acaba kendi torununa da böyle mi ? 1 lira dan ne çıkardı verseydi.

Onlar da haklı çocukların bunlara alışmasını istemiyorlar ama bari azarlayarak çocuğu korkutmasaydın. Hiç mi kibarlık denen meziyet yok sende.

bos konusmayla VICDANI ACIYI YASAMANIN arasindada fark var

bunuda Sezen diyor.

Bu fotoğrafta acı duyulacak bir şey göremiyorum. Olsa olsa sosyal adaletsizliğin farklı yansıdığı iki çocuğun tablosu olabilir.

Boş konuşmaktan kastınız kimin yazdıkları ve konuyla ne alakası var bilemiyorum ama haklısınız, boş konuşmak lanet okumak pek de bir şey değiştirmez.

Geri