Saç uzatan formüller - Saç uzatma yöntemleri - Saç uzatan maskeler - Saç uzatma kürü

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Saç Bakımı
Bemiks ile saç uzatma kürleri

Aktardan alabileceğiniz 1 tutam sinameki otunu yarım bardak su ile kaynatın. Süzdükten sonra suyun ılınmasını bekleyin ve yine aktardan alabileceğiniz 1 tatlı kaşığı badem yağını bu suya ilave edin. Eczaneden alabileceğiniz 1 tane bemiks ampülü kırarak tamamını karıştırın. Elde edeceğiniz karışımı saç diplerinize masaj yaparak yedirin. En az yarım saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.
Tavsiyeler

• Bu uygulamayı hafta 1 defa tekrar edin. Daha az ya da daha fazla uygulamayın.
  • Kürü her defasında taze olarak hazırlayın. Bekletilmiş malzeme kullanmayın.
  • Bemiks yerine sık önerildiği şekilde evigen ya da bepanten kullanmayın. B vitaminini Bemiks içerir.
  • Yağlı saç tipine sahipseniz sinameki otu dökülme konusunda fayda yerine zarar da verebilir.
  • İlk haftalarda saç dökülmesi artabilir, endişelenmeyin bu ölü saçların atılması anlamına gelir.
  • 2 ay kürü uyguladıktan sonra devam etmek için 15 gün ara verin.
  • Uygulamanın saçınızda 4 saat kalması faydalıdır. Eğer başınızı streç film ile sarmak istemezseniz, saç kurutma makinesi ile saç diplerinizin üşümesini engelleyebilirsiniz.
  • Saç tipine göre fayda başlangıç süresi farklılık gösterebilir. Bıkmadan devam edin.
  • Saç dökülmesi ile ilgili şikayetleriniz için öncelikle hekim yardımı almanızı öneririz. Bazı hastalıklar ve beslenme durumu saç dökülmesi ile belirti gösterebilir ve saç dökülmesine neden olabilir.
  • Uygulamanın canlılık, parlaklık ve sağlık kazanması için diplere masaj uygulayarak yedirdikten sonra tüm saçlara yedirilmesini tavsiye ederiz.
İçeriğinde B vitamini bulunması nedeni ile bemiks ampül oldukça ağır kokuya sahiptir. Kokudan rahatsız olmanız halinde lavanta yağından 1 kaç damlayı 1 bardak suyla karıştırıp, saçlarınızı yıkayıp duruladıktan ve suyunu aldıktan sonra masaj yaparak saçlarınıza son durulama suyu olarak uygulayabilirsiniz. Böylelikle saçlarınız vitamin kokusundan arınacaktır

sinemaki-kuru.jpg

Sinameki Kürü ile saçlarınız 2 ayda tam santim uzayabilir, peki sinemaki nedir ve bu kür nasıl yapılır öğrenmek isterseniz yazımızın devamına bakabilirsiniz. Kürü genel olarak 5-6 ay kullanmanız yeterlidir. Kürü uyguladıktan sonra saçlarınızın uzama hızı öncekine göre daha hızlı bir şekilde artacaktır. Sinameki Kürü yapımı kolay olan ve saçların çabuk bir şekilde uzamasını sağlayan kürdür, bu kürü uyguladıktan sonra kürün etkisinin ne kadar çok olduğunu göreceksiniz.

Sinemaki Kürü Malzemeleri
Sinameki Otu: Aktarlardan edinebilirsiniz. Fiyatı: 50 gramı 2 TL
Sprey Şişe (Fıs fıs Şişe): Sıvı bir karışım hazırladığımız için uygularken bize yardımcı olacak.
Çam Terebentin Yağı: Bu ürünüde kolayca aktar veya marketten alabilirsiniz. Fiyatı: 2 TL
Bemiks Ampul: Bemiks Ampul B vitaminidir. Fiyatı: 4 TL
Tatlı Badem Yağı: Aktardan temin edebilirsiniz. Fiyatı: 5 TL

http://www.birleydi.com/wp-content/uploads/sinemaki-kuru-malzemeleri.jpg
Sinameki Kürü Nasıl Yapılır?
İlk olarak 1 çorba kaşığı sinemaki otunu yarım çay bardağı su ile cezvede 2 dakika kaynatalım. Kaynamış olan otu süzgeç yardımı ile bir tabağa alalım ve dakika kadar soğumasını bekleyelim.

Şimdi Malzemeleri Karıştıralım:
Sprey şişemize; Sinemaki otunun sıvısını, 1 adet Bemiks Ampulumuzu, 1 kapak tatlı badem yağını ve 5 6 damla çam terebentin yağını ekliyoruz ve güzelce çakalıyoruz.

Sinameki Kürü Nasıl Uygulanır:
Kuru saçınızı tutamlara ayırarak saç diplerine güzelce sürüyoruz. En fazla 5 en az 2 saat saçınızda bekletin.

rogaine işe yarıyormu uzayomu kullanan varmı pahalı boşa almim

2 veya 4 adet soğanı rendeleyin. Suyunu iyice süzebileceğiniz bir süzgeçten veya tülbentten geçirin. Bu suyu saç derinize masaj yaprak uygulayın. 1 saat kadar bekletin. Aceleniz varsa 15 dakika da yeterli olacaktır. Ardından saçlarınızı her zaman kullandığınız şampuan ile yıkayın ve iyice durulayın.

Denedim test ettim yazıyorum sıkı durun ...

Saçım ile başım belada olduğundan her türlü tarife yeniliğe açık olduğum şu zamanlarda sirke den nefret eden ben pazar günümü bakıma ayirdim Saçım için kimyasal ürünleri bıraktım bi süreliğine boyatmama kararı aldım şu an doğal renginden 2 ton açık karamel uçları sarı : )
Neyse yaptığım bakim bemiks, evigen, bepanthane, cam tarabentin, bebek yağı, badem yağı karışımı. Evet saçlarım kendine geldi sert ve mat ti sertlik gitti yumuşadı ve uzatmaya başladı ama yavas uzuyor benim saçlar..
mat lik içinde sirkeyi denedim bemiksin kokusuna dayanan ben buna çok rahat dayandim: )))

Saçlarımı normal yıkadim ama kremlemedim durulma suyunun içine yarım bardak üzüm sirkesi koydum evde elma sirkesi yoktu. Sonra havlu ile kuruttum şu an saçlarım yumuşacık, sirke kokusu yok uçtu zaten bunu her yıkamada denersem sanırım çok daha memnun olurum gibi görünüyor. Yani kızlar tavsiye ediyorum :p

Bir şey daha keşfettim,

Hint yağı, zeytinyağı ve tatlı badem yağı 3 lusunu karıştırın ve saç diplerine masaj yaparak uygulayın.

Hint yağı saçlara çok iyi gelen bir yağ (imis)

Bunu denemedim ama 1-2 güne deneyeceğim. Denedikten sonra sonucu yazarim: )))

Saçı yıkadiktan sonra kremleyin ama sakin diplere krem sürmeyin.. son durulama suyuna bir cay bardagi sirke koyun ve durullayin havluya sarın saçları nemli bir şekilde banyo sonrası bakım kullanın saçınıza ben loreal elseve in onarıcı bakim spreyini kullanıyorum eşit bir şekilde diplere değil ortadan ikiye ayirip uçlara sürüyorum sonra saç kurutma makinasini uzaktan tutarak saçi hafif nemli kalacak şekilde kurutuyorum sabah uyandım sonuc; hem yumuşacık hem parlak. Tavsiye ederim.
Bu arada saçim uzadı henüz boyamadim. 3 ay zaman koydum bakalım daha sağlıklı olsunlar hiç boyamam.

Bir ürün daha var loreal elseve mucizevi yağ onu henüz kullanmadım ama merak ediyorum. Onu da kullandıktan sonra yazarım sonucu :)))

Toni&guy banyo sonrası bakım ürünü nu merak ediyorum bir de. O da saça çok iyi geliyormuş. Ama mümkün olduğunca doğal ürünler kullanmak gerekliymis sonuçta şampuan da kimyasal ve saçın dengesini bozuyor.

Ben Defne ve sarımsak şampuani kullanıyorum harika kokusu var. Daha önce z.yagi özlü dalan dolive kullanmıştım ama saçim hemen yaglaniyor diye onu bıraktım.

Saçı yıkadiktan sonra kremleyin ama sakin diplere krem sürmeyin.. son durulama suyuna bir cay bardagi sirke koyun ve durullayin havluya sarın saçları nemli bir şekilde banyo sonrası bakım kullanın saçınıza ben loreal elseve in onarıcı bakim spreyini kullanıyorum eşit bir şekilde diplere değil ortadan ikiye ayirip uçlara sürüyorum sonra saç kurutma makinasini uzaktan tutarak saçi hafif nemli kalacak şekilde kurutuyorum sabah uyandım sonuc; hem yumuşacık hem parlak. Tavsiye ederim.
Bu arada saçim uzadı henüz boyamadim. 3 ay zaman koydum bakalım daha sağlıklı olsunlar hiç boyamam.

Bir ürün daha var loreal elseve mucizevi yağ onu henüz kullanmadım ama merak ediyorum. Onu da kullandıktan sonra yazarım sonucu :)))

Toni&guy banyo sonrası bakım ürünü nu merak ediyorum bir de. O da saça çok iyi geliyormuş. Ama mümkün olduğunca doğal ürünler kullanmak gerekliymis sonuçta şampuan da kimyasal ve saçın dengesini bozuyor.

Ben Defne ve sarımsak şampuani kullanıyorum harika kokusu var. Daha önce z.yagi özlü dalan dolive kullanmıştım ama saçim hemen yaglaniyor diye onu bıraktım.

Ama saçın hala kısa maria fotoda öyle görünüyor kafanda bi imam bayıldı yapmadığın kalmış

Ama saçın hala kısa maria fotoda öyle görünüyor kafanda bi imam bayıldı yapmadığın kalmış

Hdjaksk bunu daha yeni gördüm. Yok ya uzadı saçlarım bi ara gerizekalı kuaföre uçlarını al dedim kısacık kesmisti.
Şu an omuzumda. Tatil dönüşü kestiricem de korkuyorum.

Benimkiler kendiliğinden hızlı bir şekilde uzuyor isyan ediyorum bazen nedenn diye (siz yine de maşallah deyin) hatta boyatıyorum 2. haftası uzamaya başlıyor çıldırıyorum asdfjjk

Geri