Saç Nasıl Uzar - Doğal Yöntemlerle Saç Uzatmak

🕒 Konu sahibi 15 saat önce aktifti
Saçınızı kestirin

Saçı belirli aralıklarla kestirmek saçın uzamasını kolaylaştırır. Erkeklerin saçının ne denli çabuk uzadığını bilirsiniz. Aynı yöntemle siz de saçınızı kolayca uzatabilirsiniz. Ayda bir saçınızın uçlarını çok kısa olarak keserseniz saçlarınızın daha çabuk uzadığını göreceksiniz.

Şekillendiricileri azaltın

Saça sıcaklık veren düzleştirici, şekillendirici gibi ürünler saçınızın uzamasına engeldir. Bu ürünler saçın kuru kalmasına ve tam olarak beslenememesine neden olur. Bu konu ile ilgili daha fazla bilgiyi sağlıklı saçlar konumuzdan okuyabilirsiniz.

Doğal bakım şart

Saçın uzamasını sağlamak için mutlaka çeşitli kürler denemelisiniz. Saç uzatan kürlere geniş bir arşiv hazırladığımızdan şu an tarif verme gereği duymuyoruz ancak daha önceden yazdığımız şu maskeye bir göz atmanızı öneririz.

Yağ kullanın

Saç için bazı önemli yağlar uzatıcı etki yaratır. Mesela yılan yağı, badem yağı, fındık yağı gibi. Bu doğal yağlar hem saçınızı besler hem de uzatır. Dilerseniz saç bakım yağları konumuzdan saçınıza iyi gelecek yağları ve etkilerini öğrenebilirsiniz.

Şampuanınızı sık değiştirin

Bir çok yerde şampuan değiştirmenin zararlı olduğu söylenir. Ancak saçın bir şampuana alışma dönemi en fazla altı aydır. Bu dönemde saç kendini şampuana adapte etmeye çalışır ve hızlı beslenir. Altı aydan sonra saç alştığı için bir etki göremezsiniz. Bu yüzden şampuanınızı değiştirmeniz şarttır. Dilerseniz kuaförlere de sorabilirsiniz.

Yediklerinize dikkat edin

Besinlerden aldığınız proteinler saçın uzamasında büyük etkendir. Bu yüzden her gün yeterli miktarda protein almalısınız. Bol bol peynir, yumurta ve tavuk tüketmelsiniz.

Alıntı.

Doğum kontrol hapının sampuana karıstırılmasıyla ve yılan yağıyla yapılan bakımlarında saç uzattığını duymuştum.

benim saçlarım çabuk uzuyor zaten :T:

Yılan yağı ve doğum kontrol hapı ilginçmiş.

Ben doğum kontrol hapı yutuyorum saç uzatıyo başka yeri kısaltmadan hem, ben memnunum sen de dene birgün Gamer

Geri