Saç Düzleştirici Nasıl Kullanılır?

Konu sahibi son olarak 892 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Saç düzleştirici kullanmak kolay gibi görünebilir ancak, saç düzleştiriciyi yanlış kullanmak saçın zarar görmesine neden olabilir. Örneğin, ıslak saçı, saç düzleştirici ile düzleştirmek, saçın yanmasına, yapısının bozulmasına ya da derinden zarar görmesine sebep olabilir. Bu nedenle saç düzleştirirken temel saç düzleştirme kurallarına uymak gerekir.

Peki Saç düzleştirici ile saç nasıl düzleştirilmeli?
1. Adım
Saçı tarayın
2. Adım
Tarakla gerdirin
Bir tutam saçı ince uçlu tarakla gerdirip, düzleştiricinin kanatları arasına sıkıştırın.
İPUCU
Saç düzleştirici, saçın uzunluğuna göre seçilmelidir. Uzun ve kalın telli saçlar için büyük boy, kısa ve ince telli saçlar için küçük boylar tercih edilmelidir.
3. Adım
Saçı düzleştirin
Tarağı ve düzleştiriciyi aynı anda saçın ucuna doğru yavaşça kaydırın.
UYARI
Düzleştiricinin ıslak saça uygulanması saçın zarar görmesine sebep olur.
4. Adım
Saça hareket verin
Hafif dalgalı bir model yapmak istiyorsanız saçı düzleştiriciye sararak birkaç saniye bekletin.
Başın tepe noktasını, krepe yaparak hafifçe kabartabilirsiniz.

Bir dönem kızlar ütü ilesaçlarını ütüyorlardı :))

Saçınıza saç düzleştiriciyi kullanmadan önce kesinlikle koruyucu krem sürün. Ama o kremi de abartmayın bu sefer saçların yağlanmasına neden olursunuz.

Ve haftada en fazla 2 kere düzleştirin. Eğer zorunluluk yoksa. Çünkü saç düzleştiriciler saçlara zararını dökerek gösteriyor, kırılmalardan bahsetmiyorum bile.

(Küçükken ben de ütü yapmışlığım var ama 1 kere. Çok korkuyordum yanacağım diye :kiki: )

Saçınıza saç düzleştiriciyi kullanmadan önce kesinlikle koruyucu krem sürün. Ama o kremi de abartmayın bu sefer saçların yağlanmasına neden olursunuz.

Ve haftada en fazla 2 kere düzleştirin. Eğer zorunluluk yoksa. Çünkü saç düzleştiriciler saçlara zararını dökerek gösteriyor, kırılmalardan bahsetmiyorum bile.

(Küçükken ben de ütü yapmışlığım var ama 1 kere. Çok korkuyordum yanacağım diye :kiki: )

hiçbir fön ya da düzleştirici ütü gibi değil canım ya :D mükemmel kalıcılık :D gel ben yaparım sana cok deneyimliyimdir :zuha:

@Ukal Sözlerbi arkadaşı izliyorum bize gelmişler Öteki kız arkadaşa dedi ki saçlarımı ütülermisin. ben bilmiyordum ozamanlşar çok şaşırmıştım saç ütülemek vs :D Bi baktım kız saçın üstünde bildiğin ütü yapar gibi aşağı yukarı yapıyor Dedim napıyorsun yanar kaldır ütüyü :D saçını ütületen kızda korkudan bi zıpladı havaya :D Yaprak gel sen ütüle dedi :d ne gülmüştük :D

:lutfen:-
hiçbir fön ya da düzleştirici ütü gibi değil canım ya :D mükemmel kalıcılık :D gel ben yaparım sana cok deneyimliyimdir :zuha:

Ya saçlardan duman çıkıyor :dusun:

Şey gibi, ıslak çamaşıra ütü nasıl yaparsın buhar olur öyle :dusun:

Kurusunu düşünemiyorum :o

O değil de hep korkmuşumdur hani bazen bozuk ütüler vardır ya altının kayganlığı gitmiştir. Çamaşırı ütüleyince yakar bazen, hea aynı şey saça olursa ne olur:lutfen:

Yeni model diye gezeriz artık değil mi :kiki::lelele: Olmaz ben almayayım :zuha::kiki:

@Ukal Sözlerbi arkadaşı izliyorum bize gelmişler Öteki kız arkadaşa dedi ki saçlarımı ütülermisin. ben bilmiyordum ozamanlşar çok şaşırmıştım saç ütülemek vs :D Bi baktım kız saçın üstünde bildiğin ütü yapar gibi aşağı yukarı yapıyor Dedim napıyorsun yanar kaldır ütüyü :D saçını ütületen kızda korkudan bi zıpladı havaya :D Yaprak gel sen ütüle dedi :d ne gülmüştük :D

Yaptın mı peki merak ettim :D

O değil de hep korkmuşumdur hani bazen bozuk ütüler vardır ya altının kayganlığı gitmiştir. Çamaşırı ütüleyince yakar bazen, hea aynı şey saça olursa ne olur:lutfen:

Yeni model diye gezeriz artık değil mi :kiki::lelele: Olmaz ben almayayım :zuha::kiki:

Yok o anda yanmıyo ama saçları mahvettiği doğru ; çünkü direk ısı veriyosun :D Artık ben de yaptrmıyorum ama öğrenciyken cok pratik oluyodu mecburen yaptırıyoduk masraf da olmuyodu kuaför vs :zuha: alıyosun bir ütü rahat bikaç sene 3-4 kişinin saçını haftada 2-3 ütülersin :D :D :kop: :zuha:

Yaptın mı peki merak ettim :D

Yaptığım şey şu idi ; Kardeşim benim bi kuaförüm var ki Harikalar yaratıyor kalk oraya gidiyoruz , demiştim . :D tuttum kolundan götürdüm :D :zuha: Pislik hesabıda bana kitlemişti :haha:

Yok o anda yanmıyo ama saçları mahvettiği doğru ; çünkü direk ısı veriyosun :D Artık ben de yaptrmıyorum ama öğrenciyken cok pratik oluyodu mecburen yaptırıyoduk masraf da olmuyodu kuaför vs :zuha: alıyosun bir ütü rahat bikaç sene 3-4 kişinin saçını haftada 2-3 ütülersin :D :D :kop: :zuha:

:pat:

Şimdi burda ütüden çok okula gidenler neden süsleniyor diye sormak var değil mi :zuha:

Neyse geyik olmasın döverler beni bak :D

Bkz: Aslındaütüfönümüaçsak @Arwen :zuha:

-------------------------------------

Yaptığım şey şu idi ; Kardeşim benim bi kuaförüm var ki Harikalar yaratıyor kalk oraya gidiyoruz , demiştim . :D tuttum kolundan götürdüm :D :zuha: Pislik hesabıda bana kitlemişti :haha:

Euheuheuh :D

Eeee ütüden vazgeçirirsen olan paraya olur :D

:pat:

Şimdi burda ütüden çok okula gidenler neden süsleniyor diye sormak var değil mi :zuha:

Neyse geyik olmasın döverler beni bak :D

Bkz: Aslındaütüfönümüaçsak @Arwen :zuha:

Zaten 1. sınıfta ne yaptın diye bi sorsalar işte ütü yapıoduk ; oje sürüyoduk :D alışverşi vs dehşet bi seneydi :D :zuha: ya ben şei de duymuştum kuaförlerde de yapılıo bazılarında ama bunu diğer kuaförler etik bulmuyo :kop:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri