Sabah kahvaltısında yapılan beslenme hataları

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Diyet Ve Sağlıklı Beslenme
🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Bol şekerli gıdalar tüketmek,
Unlu ve yağlı gıdalara ağırlık vermek,
Yağda kızarmış ürünlerin miktarını abartmak

Yulaf, fındık, çekirdek içi, tarçın, hindistan cevizi ve balı karıştırp fırınlayarak kendi granolanızı elde edebilirsiniz.

Gizli granola tarifi yakaladım

Sabah kahvaltılarında yumurtanın tamamını yemek yerine sadece düşük yağlı ve kalorili protein kaynağı olduğu düşünülen yumurta beyazı yenir. Ancak birçok araştırma gösteriyor ki yumurta sarısı vitamin B ve D içererek güçlü bir etki yaratır. Aynı zamanda yumurta sarısının içindeki yağ, kandaki kolestrol seviyesine de etki etmez. Bu nedenle sabahları sadece yumurta beyazı yemek yerine tamamını tüketmeniz sizin için daha sağlıklı olacaktır.

Hayatım boyunca sadece yumurtanın beyazını hiç yemedim, niye böyle bir şey yapılır ki?

Ay neden ya ben sadece nadiren beyazını yerim niye böyle bişey yapıyorum bilmiyorum :(
Yumurta sarısı kolesterolü yükseltir diye biliniyor ancak herkes için geçerli değil ve çoğu insan da o sebeple yemiyor olabilir.

---

Yumurta kolesterolü yükseltir mi?
Yumurta sarısında yüksek miktarda kolesterol bulunur ancak yumurta aynı zamanda kolesterol düşürme etkisi olan çoklu doymamış yağ asitlerini de içerir. Bu nedenle yumurtanın kolesterol yükseltici etkisinin hafiflediğini söylemek mümkün. Yüksek kolesterolü olanların haftada 2-3 kez yiyebildiği yumurtayı, kolesterolü yüksek olmayan biri her gün tüketebilir. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise, günde 1 tam yumurtayı geçmemektir. Daha fazla yumurta istiyorsanız yumurtanın sadece beyazını yiyebilirsiniz.

Kaynak

Dereotlu poğaça yeter çok sağlıkla ot var içinde

Geri