Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Hoş geldin.Sanırım kıskandım..
"..Buzdan bir el kalbimi skstiriyordu sanki
Ama bir düşte yürüyor gibiydim.."
Hoş akşamlariniz olsun canim hocam.
Kac oldu bu sarkiyi paylasmam,bilmiyorum.
Sanki,baska bir alemden sesleniyormus gibi hisediyorum.
Ütopyanin bile yaslandigi bir yerden.
Burada seslendirdiklerimiz,hisettiklerimizin o alemden yine bu tarafa bir yansimasi gibi.
Hangi vakit atacagiz acaba prangalari sevgili hocam?
Canım hocam, bu çok göreceli de olsa idealizmi öncelerim. İdealizm geleceği biçimlendirme gücü verir.Idealist ögretiminden gecmis cocuklarin söyledikleriyle realistin ögretiminden gecmis cocuklarin söyledikleri arasindaki fark nerede olacaktir?
Diye sormus Wittgenstein sevgili hocam.
Hangi cocuk daha verimli olacaktir?
Sevgili hocam.Canım hocam, bu çok göreceli de olsa idealizmi öncelerim. İdealizm geleceği biçimlendirme gücü verir.
Nicelikten ziyade özgür ve özgün zihinlerle, nitelikle daima kendini şekillendirmeye aday kılar yeni nesilleri. Risk alabilme ve deneyimleyebilme ufkuna cesaret oluşturur. Limandan açılmadan hayatı yeknesak biçimde tüketmek, önceden çizilmiş kalıpların determinizmi, bireyleri kendine yabancılaşan insanlar da kılacaktır.
Ya sizce sevgili hocam.![]()
Canım hocam, realizmin ayağı yere basan ve pragmatik yönü sarsılmayı önleyebilir, direngen bir yapı verir. Haklısınız.Sevgili hocam.
Her ne kadar idealizmi savunsam da,onun da aslinda acimasiz oldugunu düsünmekteyim.
Onun,aslinda o da verilmiş sunulmuş bir pasif diktelik,bir parametresinde hata olustugunda,tüm veriler kaosa sürüklenmuyor mu?
Yani sivisabilip,cözüm üretebilecegimiz bir tutum sunamiyor.Lakin kendi idealizmini savunanlar müstesna.Lakin o tutum bile kokektif yasam bicimine ters düsebiliyor.
Mesela ütopyalarda öyledir.Ideal toplum nonideal birey.Ideal birey,sisteme uymayan.
Realizmin daha ele gelir bir hayata karsi durna mücadelesi olduguna inaniyorum.
Pragmatik cözümler üretebilen,bireyin bir basak misali,rüzgarda egilebilen fekat rzgar gectiginde yine dogrulabilen,zekice bir varolus.
Bunun farkinda olan ve bu dogrultuda egitilen bir cocugun,idealist realist simbiyozu ile daha iyi yerlere gelebilecegini de savunabilirim aslinda.