Ruha Ziyafet

Konu sahibi son olarak 1557 gün önce görüldü
"..Buzdan bir el kalbimi skstiriyordu sanki
Ama bir düşte yürüyor gibiydim.."

“Tesadüflere ihtiyaç var, plansız ve zamansız gelen güzelliklere...”

Şeker Portakalı

Bir Niobe gecmis bu diyarlardan.
Titanlara meydan okuyup,cocuklarinin coklugu ile övünen.Belki de tanrisal bir varlik oldugunu vurgulayarak,dolanmis yedi kapili kentde.
Yalniz iki cocuk dogurabilen tanricanin hosuna gider mi bu ölümsüzlük özlemi?
Öldürtmüs kendi cocuklarina Niobe nin cocuklarini.
Günümüze kadar Aglayan Kaya dan zavalli annenin hickirik sesleri geldigi rivayet edilir.

Yalniz sarkiyi paylasacaktim sevgili hocam.
Aklima bu da geldi.
Keyifli aksamlariniz olsun.❤

Sevgili @Süreyya hocam:emoji_heart_eyes:, güzel insan @Run :emoji_rose:geceye ziyafet veren seçim ve ruhlarınıza müteşekkirim.:emoji_pray:
İyi ki varsınız, iyi ki siz sizsiniz.:emoji_tulip::emoji_tulip:
İkinize gelsin, hoş geceleriniz olsun sizin de.

0_b0dfa_8eeb6c56_L

Hoş akşamlariniz olsun canim hocam.

Canım hocam, melek yüzlü @Süreyya hocam. :emoji_heart_eyes:
Yeni yıl sana gönlündeki, bilincindeki, hayallerindeki tüm güzellikleri ile gelsin. Hep mutlu ol.:emoji_bouquet:
Hem dünkü yeni yıl mesajı için hem şarkı için hem vaktinden zaman ayırıp ruhunda yer verdiğin için şükranlar sunarım.
Size gelsin değerli insan.:emoji_rose:

Kac oldu bu sarkiyi paylasmam,bilmiyorum.
Sanki,baska bir alemden sesleniyormus gibi hisediyorum.
Ütopyanin bile yaslandigi bir yerden.
Burada seslendirdiklerimiz,hisettiklerimizin o alemden yine bu tarafa bir yansimasi gibi.
Hangi vakit atacagiz acaba prangalari sevgili hocam?

Kac oldu bu sarkiyi paylasmam,bilmiyorum.
Sanki,baska bir alemden sesleniyormus gibi hisediyorum.
Ütopyanin bile yaslandigi bir yerden.
Burada seslendirdiklerimiz,hisettiklerimizin o alemden yine bu tarafa bir yansimasi gibi.
Hangi vakit atacagiz acaba prangalari sevgili hocam?

Canım hocam, çok teşekkür ederim. Halet-i ruhiyenizin naif dokunuşunun hissesi bu.:emoji_heart_eyes:
Bilinç ve duygu oldukça sanırım hem özgür hem kenetliyiz bir başka aleme.
Belki de bu yüzden savrulmuyoruzdur, özden olan şeylere verdiği form için yitmemek adına.:emoji_pray:
Size gelsin Süreyya hocam.:emoji_rose:

Bakışlar erir.
Ömürler söner.
Dünya yine döner.

Yaşar Kemal

Canım @Süreyya hocam, günün yorgunluğuna ne iyi gitti.:* Çok teşekkür ederim.:emoji_rose:
Sizin de akşamınız huzur dolu olsun, keyifli dinlemeler ve dinlenmeler.:emoji_tulip:
Size gelsin.

Son düzenleme:

“Anıların güzel olanları da kederli olanları da insanı hep hüzünlendirir.”

Dostoyevski

Idealist ögretiminden gecmis cocuklarin söyledikleriyle realistin ögretiminden gecmis cocuklarin söyledikleri arasindaki fark nerede olacaktir?
Diye sormus Wittgenstein sevgili hocam.

Hangi cocuk daha verimli olacaktir?

Idealist ögretiminden gecmis cocuklarin söyledikleriyle realistin ögretiminden gecmis cocuklarin söyledikleri arasindaki fark nerede olacaktir?
Diye sormus Wittgenstein sevgili hocam.

Hangi cocuk daha verimli olacaktir?
Canım hocam, bu çok göreceli de olsa idealizmi öncelerim. İdealizm geleceği biçimlendirme gücü verir.
Nicelikten ziyade özgür ve özgün zihinlerle, nitelikle daima kendini şekillendirmeye aday kılar yeni nesilleri. Risk alabilme ve deneyimleyebilme ufkuna cesaret oluşturur. Limandan açılmadan hayatı yeknesak biçimde tüketmek, önceden çizilmiş kalıpların determinizmi, bireyleri kendine yabancılaşan insanlar da kılacaktır.

Ya sizce sevgili hocam.:emoji_tulip:

Canım hocam, bu çok göreceli de olsa idealizmi öncelerim. İdealizm geleceği biçimlendirme gücü verir.
Nicelikten ziyade özgür ve özgün zihinlerle, nitelikle daima kendini şekillendirmeye aday kılar yeni nesilleri. Risk alabilme ve deneyimleyebilme ufkuna cesaret oluşturur. Limandan açılmadan hayatı yeknesak biçimde tüketmek, önceden çizilmiş kalıpların determinizmi, bireyleri kendine yabancılaşan insanlar da kılacaktır.

Ya sizce sevgili hocam.:emoji_tulip:
Sevgili hocam.
Her ne kadar idealizmi savunsam da,onun da aslinda acimasiz oldugunu düsünmekteyim.
Onun,aslinda o da verilmiş sunulmuş bir pasif diktelik,bir parametresinde hata olustugunda,tüm veriler kaosa sürüklenmuyor mu?
Yani sivisabilip,cözüm üretebilecegimiz bir tutum sunamiyor.Lakin kendi idealizmini savunanlar müstesna.Lakin o tutum bile kokektif yasam bicimine ters düsebiliyor.
Mesela ütopyalarda öyledir.Ideal toplum nonideal birey.Ideal birey,sisteme uymayan.

Realizmin daha ele gelir bir hayata karsi durna mücadelesi olduguna inaniyorum.
Pragmatik cözümler üretebilen,bireyin bir basak misali,rüzgarda egilebilen fekat rzgar gectiginde yine dogrulabilen,zekice bir varolus.
Bunun farkinda olan ve bu dogrultuda egitilen bir cocugun,idealist realist simbiyozu ile daha iyi yerlere gelebilecegini de savunabilirim aslinda.

Sevgili hocam.
Her ne kadar idealizmi savunsam da,onun da aslinda acimasiz oldugunu düsünmekteyim.
Onun,aslinda o da verilmiş sunulmuş bir pasif diktelik,bir parametresinde hata olustugunda,tüm veriler kaosa sürüklenmuyor mu?
Yani sivisabilip,cözüm üretebilecegimiz bir tutum sunamiyor.Lakin kendi idealizmini savunanlar müstesna.Lakin o tutum bile kokektif yasam bicimine ters düsebiliyor.
Mesela ütopyalarda öyledir.Ideal toplum nonideal birey.Ideal birey,sisteme uymayan.

Realizmin daha ele gelir bir hayata karsi durna mücadelesi olduguna inaniyorum.
Pragmatik cözümler üretebilen,bireyin bir basak misali,rüzgarda egilebilen fekat rzgar gectiginde yine dogrulabilen,zekice bir varolus.
Bunun farkinda olan ve bu dogrultuda egitilen bir cocugun,idealist realist simbiyozu ile daha iyi yerlere gelebilecegini de savunabilirim aslinda.
Canım hocam, realizmin ayağı yere basan ve pragmatik yönü sarsılmayı önleyebilir, direngen bir yapı verir. Haklısınız.:emoji_tulip:
Ama dünya devinim içinde hızla yeni kavrayışları haykırıyor. Bu süreçte orijinal bakış açıları veya devrimsel dinamikler için yaratıcı zihinler öne çıkacaktır.
Salt düşünsel veya zihinsel formların ütopik savruluşları değil kastettiğim. Problemler paradigmalarla aşılabilecek, üründen veya sonuçtan ziyade etkinliğin yöneliminde atılımlara ihtiyaç duyulacak.
Belki öyle bir aşamaya geleceğiz ki öngörüler üzerine dünyaya ait yüzyıllık bakış açılarımız bile yetmeyecek.
Günlük problemler dahil hızlı değişen ve özellikle değerlerin sarsıldığı bu yüzyılda öznelliğin var oluşu gerçeklerin acımasızlığına direnme gücü verecektir.
Hayat ne düne ne hayale sığıyor. Yalnızlaşan insanın gücü yine kendinde sanırım.
Öperim bilincinizden, yüreğinizden.:emoji_rose:

Geri