Ruha Ziyafet

Konu sahibi son olarak 1556 gün önce görüldü

İnsan, yaşanmış tüm zamanların sonrasıdır,
Yalnız kendi zamanının şimdisi.

b6p0Zb.gif

Hüzzamda Hüzün

knf85omtclq.gif

Hüzün...
Hayatın istisnai dönem ve dönemeçlerinde, tuzla buz olmuş anlarda, kifayetsiz sözcüklere doğuverir, sessiz sedasız.
Anlam arayışının özünde, gizemi kavrayışın eşiğinde.
Bizi sarıp kendimize getiren, ruhun elemi gibi görünse de halin demine aşinalık varsa sevip şükretmeyi de öğreten.
Varlık olmanın nidasını o kahkahalardan çok hüznün sadeliğinde görürüm bu yüzden.
Yalın, duru, sadece kendi olabilen hüzün sizi türlü eğlence ve söylencelerle yola çıkarıp bırakmaz.
Kanaati yolun manasını keşfettirir gönlüyle görebilene, anların gel geç tüketmişliklerini değil.

İnsana hüzün yakışır, içindeki dua seyrinin teslimiyeti ile.
Kederin değil kaderin ölçüsünü kalben kabul misali.
Hüznün ruhtaki musiki tadı dayanılır anlamı ile anlam arayanlara ayan, Yaradana aracısız bir beyandır.

(Asrevya) - 2018 Temmuz

knf85omtclq.gif

Hüznün hüzzamı dem makamıdır.
Tartısı Rabbe teslimiyette sınanmıştır.
Gözyaşının zadesi
Bir kulluk hikayesi.

knf85omtclq.gif

Yaralarımızı anlamayacak insanlara anlatmak köre ışığı tarif etmek gibidir.
Suküt Yaradana kalbi bir mektup olarak dua ile bezeniyorsa o hak emin ellerdedir.

knf85omtclq.gif

Kalbine değmeyeni diline değdirme diyor ya üstadlar, olanı hissettiğimiz şekilde beyanda haklılık varsa dile getirilmeli.
Bu dünyada en zor olan kendi olabilme cesaretini göstermekse gel geç avuntular için özü kaybetmemeli.

(Asrevya) - Ağustos 2018

Gün aydınlanıyordu, bir tekamüle daha uyanıyordu sabah.
Işıltıları bir melodinin ardınca yankılanıyordu.
İnce bir nakış nispetinde namelerle orantılı,
Bir sedayı daha seyrediyordu ruh.

Kimi zaman dua gibi hayali vuruyordu o hüzmede
Sonra hüzün bir şükre dönüşüyordu, huzurun seyrince.
Anlar an an dokunarak sonunda tümde biliniyordu.
Bir letafetti zikri, kaç nefesin iklimi çizgi çizgi.

(Asrevya) -2015

Uzun karanlık gecenin gelmesini izledim. Renkler cisimlerin üzerinden usul usul çekildi. Derinleşmeyi vaat eden saklı karanlıkların inişini bekledim yavaşça. Ve sonra sessizliğe büründü kelimeler.

Seslerin karanlığın içinde dinmesi, mutlak sessizlik değildi yine de. Minik bir hışırtı, uzak miyavlamalar, bir pencerenin kapanışı geceyi böldü yankılarıyla. Karanlığın içi kıpır kıpırdı.

Kelimelerin de gecesi var. Karanlığın içine doğru çekilirken, dökülmeye başlıyorlar bir bir. Sessizliği seviyor kelimeler. Kendi terkiplerine kavuşmak için, dış seslerin dinmesini bekliyorlar.

Kelimelerin ağzı kapanmıştır artık: Konuşmaya, altını çizmeye, dikkat çekmeye, tekrar etmeye gerek yoktur hiçbir şeyi. Kelimelerin ağzı kapandıkça, taşıdıkları anlam çoğalır, yayılır karanlığa. Katman katman anlam dolar gece. Sıkmayan, ağırlaştırmayan, huzura kavuşturan...

Anlatmaktan vazgeçersin geceleri. Amaç usul usul sezdirmektir eteğinde biriktirdiklerini. Sözcükleri döküp saçmadan sağa sola. Evet usulca. Gece bilir.

Anlamın giyinişidir gece. Perdelenişi... Hiçbir kelimenin tek bir karşılığı yoktur artık. Dolaylı anlatım, imgeler, benzetmeler, çağırışımlar âlemine dalmışsındır. Bunların hepsi sana kendine has bir sonsuzluk vaat eder. Neyi bilmek istiyorsan onu okuyacaksın.

Gece örter, evet. Mahremi yeniden iade eder kelimelere. Kimsenin senden alamayacağı, sende hep kalandır o kelimeler.
...
Leyla İpekçi

İnsan, sadece yüreğiyle bakmış olduğu süre hakikatı görebilir.
Gerçeğin mayasını gözler göremez.

Exupery

Günaydin sevgili hocam.
Sabahlari mis gibi kokan ve sizin acik bilincinizle is yapan elleriniz araciligi ile hazirlanmis pogacalari tahayyül ettim su an.Neden bilmiyorum.
Forumun en güzel annesine saygilarimi sunuyorum efendim.

Günaydin sevgili hocam.
Sabahlari mis gibi kokan ve sizin acik bilincinizle is yapan elleriniz araciligi ile hazirlanmis pogacalari tahayyül ettim su an.Neden bilmiyorum.
Forumun en güzel annesine saygilarimi sunuyorum efendim.

Canım canım canım hocam, minnet ve şükranla selamlıyorum özünü.:emoji_heart_eyes:
Çok teşekkür ederim. Bu çiçek sizin temsiliniz ruhumda.:*
p0p3ba.gif

Ayrıca kalbinize doğmuş olmalı.
Sizinle ilgili hoş sohbetimiz oldu dün Regex'le. Çok selamları var.:emoji_rose:
Gününüz güzel ve huzurlu olsun sevgili hocam.

Cok cok selamlarimi iletin sevgili hocam Regex beye.

Geri