Romeo ve Juliet sözleri-Replikleri

Konu sahibi son olarak 1730 gün önce görüldü
Romeo-ve-Juliet-s%C3%B6zleri-replikleri.jpg

Yarayla alay eder, yaralanmamış olan.

Azalır mı! Erkekle çoğalır kadın.

Ne doğar nefretten ama çoktur sevgiden doğan.

En tatlı bal bile tadıldıkça bıkkınlık verir, Onun için ölçülü sevmeli.

Gidişine inandıramayışım mı kendimi, ya da gelişini hatırlamam mı her defasında?

Geç ölmektense senin sevginden yoksun Yaşamıma son versin kinleri daha iyi.

Ah Romeo, sevgilin açsa da günebakan gibi yeseydin sen de yemişini!

Aşkın hafif kanatlarıyla aştım bu duvarları, Durduramaz sevgiyi taş sınırlar.

Dans hafif ayakkabı ister. Benim ruhum kurşun gibi ağır.

Hayır, daha çok tehlike saklıdır senin gözlerinde Onların yirmi kılıcından! Tatlı bak yeter;Korur beni onların düşmanlığına karşı.

Ey doğru sözlü eczacı! Gerçekten çabuk etkiliyor ilaçların. İşte ölüyorum, bir öpücükle…

Ey gözler, son kez bakın! Ey kollar son kez kucaklayın! Ve siz, ey dudaklar, nefes kapıları, hakka uygun bir öpüşle mühürleyin aç gözlülümle yaptığım bu süresiz anlaşmayı!

Hiç yemin etme. İlle de edeceksen, O tanrı bilip tapındığım, sevimli varlığın üstüne yemin et.

Şiddetle başlayan hazlar, şiddetle son bulurlar. Ölüm olur zaferleri, Öpüşürken yok olan ateşle barut gibi.

Asaletim sadece aşkının tapınağına girdiğimde olacak içimde. Bir gün yıkılırsa bedenin başka ülkelerin çamurlu evlerinde: Bil ki bütün denizleri ayaklarına dökeceğim.

Ölüm mü aşık oldu sana; inanayım mı onun bu karanlıkta Sevgilisi olasın diye seni sakladığını?

Sürgün başka adıdır ölümün. Ölüme “sürgün” demek, Altın baltayla başımı kesmek, sonra öldüren vuruşa gülümsemek.

Alıyorum öyleyse sözünü dinleyerek.”Sevgilim” de ki, vaftiz olayım yeniden;Romeo değilim bundan böyle ben.

Gel acı ilaç, gel ey tatsız kılavuz! Ey umutsuz kaptan, deniz tutmuş şu yorgun tekneyi yalçın kayalara bindiriver artık! Sevgilimin şerefine!

Savaşır gözIerimle gönlüm öldüresiye senin güzelliğinin ganimeti yüzünden; gözüm kovar gönlümü seni görmesin diye,gönlüm ister gözüme pay vermemek yüzünden.

Geri