Regl dönemini sakin geçirmek 6 öneri

Konu sahibi son olarak 1731 gün önce görüldü
20464.jpg

Kadınlar regl dönemini genellikle sinirli geçirir, en küçük olayla ortalığı yıkarlar. Bu siniri ve gerginliği azaltarak, sizi pamuk gibi yumuşatacak önerilerimiz sizlerle!

Hemen hemen her kadın regl öncesi ve regl sürecinde ruhsal ya da fiziksel birtakım sıkıntılar, gerginlikler yaşar. Bu belirtiler genellikle reglin başlamasına 1 hafta kala ortaya çıkar ve regl dönemiyle birlikte sıkıntılar azalır. İşte, sinirinizi yatıştırmak için ilaç kullanmak yerine daha etkili olabilecek 6 öneri..

giphy.gif

1- KENDİNİZİ ŞIMARTIN
"Kilo alacağım!" korkusunu birkaç gün kenara bırakıp midenizi şımartın. Bu konuda çikolata ve tatlıdan yardım almaya ne dersiniz?

tumblr_nsxqm6x8K81r7eta3o1_500.gif

2- SARILIN
Dünyanın en güzel duygusu sevgi ve şefkattir, sarılmak bu duyguları en iyi şekilde ortaya çıkarır. Eşinize, annenize veya bir yakınınıza sarılın. Sarılmak size huzur verecektir.
l

tumblr_mkci975Nur1qft49to1_500.gif

3- FİLM KEYFİNE NE DERSİNİZ?
İşten eve gelip sıcak bir duş aldıktan sonra en yumuşak pijama takımlarınızı giyin. Sıcak su torbanızı karnınıza koyun ve de en sevdiğiniz filmi açıp keyif yapın. Ne ağrı kalır ne sızı!

tumblr_mr94p2Kuam1s7tqr5o1_500.gif

4- RAHAT OLUN
Dışarı çıkarken veya işe giderken güzel giyinmeye dikkat ederiz. Eğer işinizde belirli giyinme kuralları yoksa kotunuzu ve polarınızı hatta eşofmanınızı giyin, bu dönemde önemli olan sizin rahatınız.

tumblr_n1fukp0aVq1ttx0y9o1_500.gif

5- ZARARLI ALIŞKANLIKLARI BIRAKIN
Alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklar ruh halinizi daha çok bozar. Özellikle alkol kan dolaşımını hızlandırıp kanı sulandırdığı için kanamayı daha da artırır. Böyle durumlar daha ağrılı ve stresli geçer.

Biz ne halde olduğumuzu göremiyoruz, Allah bizi çekenlerin yardimcisi olsun.
2. Secenek benim ilacım.(mümkün mü?)

Bu üçlü ile tüm siniri ve kalan semptomları savuşturuyoruz : Majezik, sıcak su torbası ve bol çikolata..

Ayakustu acilar icinde kivranmak isyerinde. Aaaahgg, nasil sakin gecirebiliriz? Birde atesi cikanlar var bu donemde. Sirt/karin/diz ve bas agrilari ekleniyor. Yorgunluk var cokca. Ben az otede bayilmaya gidiyorum. Neyse, gucluyuz! DAYANIYORUZ. :mks: Biraz daha yazmaya devam edersem peptalk yapmis olacagim.

6) majezik stoklayin xd

Çok fazla kullanma majezik böbreklere zararlı diyor doktorlar bol bol su tüketmen gerekiyor vücuttan atılması zor oluyormuş.regl sancısını hafifletirken vücuda daha başka zararlar veriyor ;)

Ayaklarınızı ve karnınızı sıcak tutun,çok mecbur kalmadıkça ağrı kesicilerden uzak durun.
Ilık su için ve evet sevdiğiniz yiyecekleri yiyin. Bir de çevrenizde az insan bulundurun,mümkün olduğunca iletişimde olmamaya çalışın(kalp kırmamak adına)

:D

Çok fazla kullanma majezik böbreklere zararlı diyor doktorlar bol bol su tüketmen gerekiyor vücuttan atılması zor oluyormuş.regl sancısını hafifletirken vücuda daha başka zararlar veriyor ;)

Ayaklarınızı ve karnınızı sıcak tutun,çok mecbur kalmadıkça ağrı kesicilerden uzak durun.
Ilık su için ve evet sevdiğiniz yiyecekleri yiyin. Bir de çevrenizde az insan bulundurun,mümkün olduğunca iletişimde olmamaya çalışın(kalp kırmamak adına)

:D

Yok yahu termofor candir .p

Benden de bir öneri denenmiştir ve çok faydasını gördüm eğer bu dönemde ağrı yaşanırsa ayağınızı sıcak suya koymanızı tavsiye ediyorum içine bir miktar tuz da konulabilir karın ağrısına birebir .
Hatta bir de üzerine uyku çekilirse yeni doğmuş bebek gibi olursunuz

Ağrı kesici içmem de icmem diyenler
Boool şekerli ve limonlu su ve süt de iyi geliyor.
Bir de aslanpençesi bitkisi var eğer o senenin ürünü ise kaynatılıp icilince cidden ise yarıyor.
Ama en güzeli ağrı başlamadan önce bir arveles .d

Ağrı kesici içmem de icmem diyenler
Boool şekerli ve limonlu su ve süt de iyi geliyor.
Bir de aslanpençesi bitkisi var eğer o senenin ürünü ise kaynatılıp icilince cidden ise yarıyor.
Ama en güzeli ağrı başlamadan önce bir arveles .d
Civanpercemi de iyi geliyor

Benim arkadaş doğum sancısı çekiyor mübarek. Her regl olduğunda bağırıp çağırıyor idi. Bende en ufak acı bile olmuyordu. İyice deliriyordu. Majezik bile kâr etmiyordu. Ayaklarınızı ve karnınızı sıcak tutun.

Geri