Recep Tayyip Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti ve onun kurucusuna sahip çıkmak elbette hepimizin görevidir.

Konu sahibi son olarak 90 gün önce görüldü
Türkiye Cumhuriyeti ve onun kurucusuna sahip çıkmak elbette hepimizin görevidir.
Recep Tayyip Erdoğan

Son düzenleme:
şimdi atatürk ülkenin kurucusu değil, zaten devlet kuruluydu anayasa'da tek maddelik değişiklikle yönetim şekli cumhuriyet oldu derdim de demiyeyim : dd

atatürk yada kamâl atatürk denmesi doğru olanı.
mustafa kemali kendi öldürmüştü.
canan da zaten halâ nasıl o partinin il temsilcisi anlamış değilim.
bi tarafı sıkışan atatürk'ün ipine sarılıyor.

atatürkün partisi sözü de bana çok manasız geliyor. ittihat ve terakki de atatürkün partisiydi.
allah rahmet etsin; memleketi kurtardı, halka demokrasiyi, hürriyeti, milli bilinci öğretti.
hakkı ödenmez.
ak-it tayfası beğenmese de gerçek bu : d

Çöken bir ideoloji var arkadaşlar. Mesele bu.

Yahu ne acayip oldunuz
Herşeyi ortada iken anlamamazliktan geliyorsunuz.
Akp 20 yıldır iktidar ve şu an ülkenin son durumu cengiz kolin limak ve kalyon tarafından ele geçirilmiş bir Ortadoğu monarşisi.
Parlamento süs. Herşey kararname ile.
Yargı el pençe. Ordunun başında asker yok. Rejim değişmiş. Medya tek ses. Sadece sosyal medyada yapılan cadı avı ile soruşturma yiyenlerin sayısı İsveç nüfusu kadar.
Sandikta zarlar hileli. Yakında sandığa giden kalmaz. Türkmen başkan %90 ile iktidar tazelerken oy kullanan oranı sadece %30'du.

Taze cumhuriyet 100. yaşını bile göremeden Amerika tarafindan daha kullanışlı hale evrildi.

Şimdi bu ortamda sen profil fotonu kalpaklı Atatürk yaparak Atatürk'ün cumhuriyetini geri getirebilir misin?

Amaç demokratik laik cumhuriyet.
Buna hizmet eden adam gerçek Atatürkçü.

Benim kişisel kanaatim ABD nin mevcut iktidarın kullanilabirlirligi devam ettikçe sandıkta değişim saglanamayacagi.

Ama yine de romantik muhalefet seçim kazandıracak hamleler yapmaya çalışıyor. Kısmen ise de yarıyor. Bu nedenle sağa yakın aday gostermeler ve Kürt seçmene yakın söylemler izliyorsunuz zaman zaman.

Artık yeter bu PKK ajitasyonu. Akpnin derdi sol Kürt oylarının kutuplasmis durumlarda CHP tarafına geçmesi. Bunu tersine çevirecek bir imkanı olsa bir saniye durmaz ve yapardı. O zaman da PKK muhabbeti yapacak miydiniz? Açılım muhabbetinde yaptınız mı? Dağda durma gel düz ovada siyaset yap ben mi dedim.
Her neyse. Başkanlık sisteminin getirdiği ittifaklı siyaset pratiğini yaşıyoruz. HDP seçmeni çok da isteyerek desteklemiyor CHP adaylarını. Veya ittifaklarını. Sadece sekuler ortak payda sebep oluyor bu yakınlaşmaya. Zaten Kürt seçmenin şeyh gavs kucağında oturanları yine AKP'de.
Akp de bunu yapıyor. Ümmet ortak paydasindan çıkıp millet paydasina yoneldiginde hiç ters gelmedi size. Niye? Hem ummetci hem milliyetçi olunur mu?
Her gün kaavede ağız dolusu hakaret ettiğiniz Atatürk'e genel başkanın "Aziz" demek zorunda kalınca (haklı tabi, siyaset böyle bişey) neden "nooluyo la?" demediniz? "Ehi ehi, eh tabii ara sıra oy için böyle şeyler söylemek gerekir, biz onun içini biliriz" demediniz mi?
Ya birak arkadaş. Az adam olun. Delikanlı olun.

Son düzenleme:
Geri