Ramazan'da Oruç Tutacaklara Sahur Uyarısı!

• Kullanıcı GüLARZU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Diyet Ve Sağlıklı Beslenme
Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
ÖNEMLİ
orucu bozan durumlardan önce bilenlere bir soru sormak istiyorum, nihat hatipoğlu gelmeden... ben şimdi geçen sene kadir gecesinde oruç tuttum, 1000 gün hayrı var deniyordu. hesaplamalarıma göre bütün dedikodu ve günahlar çıkınca aşağı yukarı 700 günlük hayrım kaldı. yeniden oruç tutmama gerek var mı, yoksa sıfırlayana kadar tutmasam da olur mu? bu soruyu da premium if üyeleri çözebilir sadece... @Ashriel mikrofonu sana bırakıyorum...

(son postu okumadan yazmışım, oruç tutamıyorum doğru düzgün demiş, elendi...)

İbaaa kolay miiiggg sahur hazırlayan yok, iftar hazırlayan yok, iş güç çok..
Tabii senin hatun sahurunu, iftarını hazırlayıp koyuyor önüne. Bir zahmet tut zaten.

Tüm ramazanı sahursuz geçirdiğim de oldu benim.. bakalım bu sene nasıl olacak

Valla sabah 7 de kalkıp akşam 8e kadar aç susuz sahursuz tutabiliyorsaniz, sağlıklısınız.. kahvaltı yapma alışkanlığım olmadığı için bile defalarca açlıktan toplu taşımada bayılmış ve bayılma tehlikesi yasamiş insanım.. sjxjs ilk ünide olmuştu korkudan arkadasimla sarılıp aglaşmiştik.. şimdi alıştım ve öncesinde anlıyorum bayilacagimi ve mümkünse kendimi hemen dışarı atıyorum.

Haydi Abbas, masa tamam
"yumurta" diyordun, işte hazır yumurtan

Sahur masasına son dokunuş olan sahurda yumurtayı koyarken, muhakkak bu şiyiri mırıldanırım. 11 ay boyunca sahanda yumurta yapıyorsunuz da, Allah için 1 ay sahurda yumurta yapmaya fırsat mı bulamıyorsunuz?

Hiç full tutmadım, onun dışında küçükken falan bir kaç günlüğüne para karşılığı tutmuşluğum olmuştur sanırım. .d
Yanlış hatırlamıyorsam en son bir 20-30 yıl önce tuttum.
Uzun bir aradan sonra geçen hafta spora başladım, beslenmem önemli, tşk.

Son düzenleme:
  • Kahkaha
Tepkiler: ne
Hiç full tutmadım, onun dışında küçükken falan bir kaç günlüğüne para karşılığı tutmuşluğum olmuştur sanırım. .d
Yanlış hatırlamıyorsam en son bir 20-30 yıl önce tuttum.
Uzun bir aradan sonra geçen hafta spora başladım, beslenmem önemli, tşk.
Orucu para karşılığında tutarak katmerli bir şekilde günah işlemeyi başarmışsin münafık herif.

8 yaşındaki bir çocuğun cezai ehliyeti olmadığı gibi dini ehliyeti de yoktur.

Asıl 8 yaşındaki çocuğa oruç tutturan kişi cezai sorumluluk altında

Sorunsuz devam.
Hahahah olm ne istiyorsunuz anamdan babamdan, kahvaltımı erken yaptırıyorlardı, öğlen yemeğine kadar bir şey yemeyince aferin oruç tuttun diyip para veriyorlardı shhdjdjdjd

ülkedeki din karşıtlığının geldiği seviyeye bak.
çocuğu oruç tuttu diye annesi babası hapis yatacak neredeyse.

Akşamdan yemeği hazırlıyorum, sade ısıtmak, yemek, ve tekrar yatmak kalıyor geriye.

Bir de, İnsan alışık değilse tutamıyor. 20 yaşından sonra kimse Oruç tutmaya başlayamaz. İstese de başlayamaz. Aynısı Namaz için de geçerli. Akşamdan niyetlenir, ama sabah kalkamaz.

davulcunun yanına
zurnacı da eklenirse tam olacak
hayırlı sahurlar

Geri