Rakının Kalitesi Nasıl Anlaşılır?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pek çok insanın severek tükettiği rakının da tabi ki iyisi ve kötüsü vardır. Birazda kişilerin damak zevkine göre bu mesele değişmektedir. Peki kaliteli olduğu nasıl anlaşılır? Rakının kalitesi içerisindeki maddelerin yüzdesine bağlı olarak değişmektedir.

Eğer ertesi gün uyandığınızda midenizde bir yanma varsa ya rakı kaliteli değildir ya da rakıyı biraz fazla kaçırmışsınız demektir. Gerçek rakının kokusu, rengi her zaman kendini belli etmektedir. Milli içkimiz rakının kalitesini genelde pek çok insan anlayabilmektedir. Bizim içkimiz olduğu için damak zevkimizle eski bir bağı vardır. Bunun yanında rakının bir adabı, bir raconu vardır. Nazlı bir içkidir rakı öyle fıstıkla geçiştirilecek bir içki değildir.

Rakı ya suyu döktüğünde hemen birden beyazlaşıyor ise bilin ki o rakının içinde sıcak su var :) mekanlarda ayık olun :)

İçine nasıl koyuyorlar hocam o suyu ağızı zaten misketli giriş olmaz gibime geliyor..

Bende senin gibi düşündüm hatta inanmadım denedim sıcak su rengini değiştirmiyor rakının üzerine soğuk su döktüğünde anında değişiyor nasıl koyuyorlar içine diye soruyorsan o ağızdaki misketli tıpanın dandiğini yapabiliyorlar istediğin zaman çıkartabiliyorsun şişenin ağzından gözümle gördüm :)

Bende senin gibi düşündüm hatta inanmadım denedim sıcak su rengini değiştirmiyor rakının üzerine soğuk su döktüğünde anında değişiyor nasıl koyuyorlar içine diye soruyorsan o ağızdaki misketli tıpanın dandiğini yapabiliyorlar istediğin zaman çıkartabiliyorsun şişenin ağzından gözümle gördüm :)

Yılbaşında çokça sürerler piyasaya haklısın ayık olmak lazım vala insan kör bile kalır sahte rakıdan..

o tıpada birşey yok ya. klübe gittiğinde adamlar masaya absolut açıyor 35lik. 70liğin yarısı. sonra onu başka 70 lik şişeye aktarıyorlar.

abi türküz biz :D bunu hafife alma :D ben de öyle sanıyordum ama clupte adam huniyle şişeden şişeye votka doldururken gördüm yani :D

1.5 dakikada ararım sorarım seni fon müziği eşiliğinde içti ya hayvan herif.. :D

Bişeyi belirtelim milli içkimiz rakı değil kımızdır(ah şu ben çok bilmiş) en sonarkadaşn düğünde beleş rakı denk gelmşti 2 kilo rakı içtim o gün bugün alkol kullanmyrm

içki şişelerinin tıpalarını çıkarma ve takma aparatları sahte rakı yapımında yakalanan gençlerin tezgahlarında mevcut olduğu görülmüştür :D

Trakyada öğrenci olduğum zamanlarda yeni rakı şişesinin içine büyük şırıngalarla burgaz rakı koyduğum doğrudur . Ayrıca rakının kalitesini bir gün buzlukta tutun kristalleşiyorsa başarılı bir rakıdır .

Trakyada öğrenci olduğum zamanlarda yeni rakı şişesinin için büyük şırıngalarla burgaz rakı koyduğum doğrudur . Ayrıca rakının kalitesini bir gün buzlukta tutun kristalleşiyorsa başarılı bir rakıdır .

Çok mantıklı ayrıca mekanlarda soğuk rakı geldiğini görmedim ben hep sıcak gelir buzla soğutulur :D

Bu manyağa ne diyeceksin ? ben tek başıma 35'lik bitirdim bayılıyordum

Hayvan herif tek içişte Abdolut vodkayı bitirdi :pat:

Senin miden hiç mi yanmaz. :icon_smile:

[YOUTUBE]g6tHAF-7WlY[/YOUTUBE]

Trakyalı kızandan beklerim ben abi onlar köpek gibi içiyor bir şeyde olmuyor küçüklükten alışmışlar.. :d

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri