"Popüler kültür"ün bize dayattığı en büyük saçmalık sence ne?

Konu sahibi son olarak 87 gün önce görüldü
Dönemsel olarak parlatılan nesneler..

Bir dönem herkese air fryer sattılar, şimdi de mesela herkese hava temizleyici satıyorlar. Herkes de harıl harıl alıyor. Yiyecekte de bunu yapıyorlar, her boş dükkan lokmacıydı bir ara, sonra dubai çikolatası furyası falan…

öyle şeyler beni hiç etkilemiyor
kızların dikkatini çekmiştir

Moda olarak topluma dayatılan her şey ve tabii ki teknolojik gelişmelerle sürekli tüketim çılgınlığı yaratan ürünler... İnsanlar ihtiyaç duymasalar da satın almaya mecbur hissediyorlar.

Farklılık ve marjinallik adı altında işlenen akımlar bence

En zeki ileri görüşlü insanlar dahi kendini bu akimlari yaparken buluyor.
Eğer bu işin içinde olmazsa kendini zamani ve güncelligi kaçırıyormuşcasina üzülüyorlar ve kendilerini asosyal hissediyorlar.

Örnek bir akım

1772181076774.jpeg

Dilin kullanım şeklinde yaratılan keyfi değişiklikler, eklemeler ile bazı kişilerin ne konuştuğu ve yazdığı anlaşılmıyor.

İnsan ilişkilerini daha yüzeysel ancak bir o kadar da abartılı şekilde yapay hale getiren sosyal medya mecralarına çok fazla anlam yüklenmesi ve yanlış kullanımı. Boşanma aşamasında olan çiftler bile bu alanlar üzerinden birbirine gönderme yapıp, mahremiyetlerini hiçe sayabiliyorlar.

Bir "eş" ihtiyacı, yokluğunda etrafının bunu idrak edememesi, şaşırması, çöpçatanlık yapma isteği. Sahte sevgilieriniz başınıza çalınsın kardeşim, ne sevgilisi?

İnsan yalnız gelir, yalnız yaşayabilir, yalnız gider.

Bir konuda daha benzer bir şey yazmıştım. Özgürlük yanılsaması.

Yani sana “özgürsün” derken aslında seni çaktırmadan bir çok şeye bağımlı kılması. Alttan alta seni arzuların üzerinden yönetiyor buna da “popüler kültür” diyor.

Demem odur ki en büyük saçmalık “popüler kültürün” kendisi.

Dilin kullanım şeklinde yaratılan keyfi değişiklikler, eklemeler ile bazı kişilerin ne konuştuğu ve yazdığı anlaşılmıyor.

İnsan ilişkilerini daha yüzeysel ancak bir o kadar da abartılı şekilde yapay hale getiren sosyal medya mecralarına çok fazla anlam yüklenmesi ve yanlış kullanımı. Boşanma aşamasında olan çiftler bile bu alanlar üzerinden birbirine gönderme yapıp, mahremiyetlerini hiçe sayabiliyorlar.
ay, çok haklısın aşko...... valla yeto yani.jhgj

Adam nilüfer dinniyo. Ben popüler kültüre karşıyım ne bunlar sefo levelc5 diyo.

Yahu dün de nilüfer popüler kültürdü

Çalışıp para kazanmak… yine emekli olma perilerim geldi…

Adam nilüfer dinniyo. Ben popüler kültüre karşıyım ne bunlar sefo levelc5 diyo.

Yahu dün de nilüfer popüler kültürdü
Nilüfer'in popüler olduğu dönemde, rekabet ortamındaki diğer isimler de gerçek birer sanatçıydı ve aralarında tercih yapmak çok zordu ancak günümüzde balon bir kitle ile herkesi ön plana çıkartabiliyorlar.

Son düzenleme:
"Ağzında geveleme doğru düzgün konuş" diyeceğimiz şeylere rap müzik dediler. Sürekli her yerde maruz kalıyoruz. Çok rahatsız edici artık.

dayatma değilde ben yediğimiz şeyleri sosyal medyada paylaşmayı hala tuhaf buluyorum, alışamadım.
analarımız beslenme çantamıza kaşar salam vs koymazdı mesela. durumu olmayan çocuklar vardır kokar, özenir diye. mesela yediğimiz yemekten bahsederken ayıptır söylemesi derdik. ne ara bu duruma geldik anlamıyörüm...

Popüler kültür- sürü psikoloji
Mesela bir şarkı çıkıyor. ok gibi.hayatta ben bunu dinlemem dersin gibi .Her yerde duya duya sonra kendini o şarkıyı mırıldanırken bulursun.Bu bazen moda,dizi-film,sosyal medya saçmalıkları,yeme içme,konuşma gibi konularda da ortaya çıkar.Tabi bu herkese etki edecek diye bir şey yok.

Kadınlar için; kozmetik ürünleri
Erkekler için; tek taş, düğün dernek adı altında yapılan saçmalıklar.

O kadar çok başkasına, başka hayatlara maruz kalıyoruz ki, kendi içimizdeki bize ait olan hazineden, özümüzden uzaklaşıyoruz. Özenti bir nesil yetişiyor. Batıya özenti, başkalarına özenti, başka hayatlara hayran hayran bakıp kendi güzelliğini unutan bir nesil.

Özgürlüğün farklı şekillerde pazarlanması ve Instagram’da paylaşılan sahte yaşamlar. Aldığın beğeni kadar değerlisin, görüldüğün kadar varsın gibi dayatmalar.

Dayatmadığı bir saçmalık kalmadı herhalde.

Geri