Pizza elle mi çatalla mı yenir?

🕒 Konu sahibi 20 saat önce aktifti
Herkese selamlar,

Bir gün arkadaşımla otururken yan masada birisi pizza yiyordu.

Eliyle tutarak yediği için arkadaş bayağı iğrenmişti.

Lüks sayılabilecek bir mekan değildi ama basit bir yerde değildi. (Ortalama bir yer)

Bana garip gelmişti çünkü pizzacılarda hiç çatal verdiklerini görmedim ama sonra çatalla yiyen bir kaç kişi daha gördüm.

Sizce bunun bulunduğunuz mekanla mı ilgisi var yoksa pizza elle yenmeli ya da çatalla yenmeli mi?

İtalyada falan nasıl bu işler bilen var mı :)

İtalya da dahil olmak üzere, restoranın lüks olup olmamasından bağımsız olarak, ne Asya'da ne Avrupa'da ne Amerika'da elle yemek ayıplanmaz. Hatta çatal bıçak bazı yerlerde daha absürd duruyor.

Elle yenmesi makbuldür.

Açıkçası bazı pizzalar çok ince oluyor. Ele aldığında bir parçası düşecek kadar ince ve üzerindeki malzeme bol. Bu durumlarda çatal bıçak kullanıp ön tarafı alır sonra elimle devam ederim. Pilavı elinle yemeye çalişmiyorsan bence bi sıkıntı yok.

Et balık kelle bunlar yenir elle.... ben kelle yemem o ayrı.... balıkta yemem.
Siz canınız nasıl isterse öyle yiyin. iğrenen masanızdan uzaklaşabilir...

Bazı insanlarda telefonu sürekli kullanıyorsa vs genelde eli yağlanmasın diye yapıyor olabilir diye düşündüm bir an.

Uzun tırnaklılar çatalla yesin. Uzun tırnaklı olmayanlar da önce elini yıkasın sonra eliyle yesin.

Kaşar eriyorsa eğer bazen vücuduma döküp ordan elimle yediğim olmuyor değil.

Nutkum tutuldu.

pizza çatalla yenebilir, olabilir, ihtimaldir. çünkü pizza yuvarlaktır, lgbt üyesidir, kırılgandır, binbir çeşit yüzü vardır, güvenilmezdir, ruhsuz makinalardan doğar, şeyma subaşı kitaplarında geçer. gözalıcı bir desteğe sahiptir ve çatalla yenip yenmeme gibi kakadan tartışmaların içinde yer alır. kapitalist bir köpektir, kolayla iş birliği yapar. aman efendim ayran da var diyenler ılıktır net.

amaaaa, ben bi kavurmalı karışık pide attırır gömerim abi cümlesini ancak bir pide kurdurur. pide ağır abidir, pizza savaş çıkarsa kaçar, pide kaçmaz, kalır, ürer ve doyurur. pide asildir, pizza gibi yuvarlak değildir, uzun incedir, öttürür. pizza gibi binbir yüze sahip değildir, kardeşleriyle birlik olur. kelli felli göbekli kıllı hakiki Türk ustalarının elleriyle işlenir, taş fırında pişer, çatalsız yenir, ağzı burnu yağlar besler. yerli ve milli ayranla yoldaşlık yapar, asla adam satmaz.

pide, pizzanın mekanına tek başına dalar, kırar ve döner. öyle pizza gibi kendine baharat attırmayı sevmez. pide bul ülkenin gururudur.

Abicim , ne pizzasi ya? lahmacun varken.. icine bol sogan domates turşu biber başemal sos aticksin saricaksin yigceksin oyş

Geri