pazartesi yeni bir hayata başlamak

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Neyse yeni bir hayata başladım. Fenk şuği felsefesine göre memelerimi çimdikledim ve kitaplığımı düzeltmeye niyetlendim, derin nefes alıp verdim... Pazartesiyi hayra yordum. Bu hafta içi, ıslık çalana gitmeyeceğim, asla dışarı çıkmayacağım, alkol almayacağım, çitos yem... yok çitos yerim, çünkü bir insan çitos yemezse niye yaşar ki?

tenor.gif

Lütfen bana hi! bile demeyin, ben yeni bir hayata başladım.

"Ay" günüdür.
Icsel gözlem icin en uygun gündür.
Yeni bir seye baslamak istiyorsak, sali günü uygundur, cünki Mars.
Bence haftanin ilk calisma gününü de Sali'ya alalim.
Sali sendromu yasanmaz cünki Mars.
Pazartesi bireysel gündür, toplumsal degil.
Cok sacma, ay gününde calismak.

"Dolunay dogdu üzerimize Veda Tepelerinden,sükür gerekti bize Allah'a davetinden"..yaaaa iste böyle

Planlamalarımı Pazartesi gününden başlatırım. Takıntı gibi salıdan asla yapamam misal.

Pazartesi günleri bir enerci bir enerci, sanırsın le le Sakine…:ddd

Patolojik ertelemeden bahsediyorsak, Pazartesi uygun bi gün degil daha dogrusu yeni baslangic ibaresi uyandıran her gün ve saat uygun degil.
Patolojik ertelemelerde beynin oynadığı bir oyuncak oluyor 'pazartesi' ; evet bu sefer kesin başlayacağım şeklinde gecici bi dopamin sagliyor ve büyük olasılıkla da baslanilamiyor. Bu sefer kesin, bu sefer kararlıyım denilerek bir dahaki pazartesine kadar ihlaller devam ediyor fakat bir dahaki pazartesi geldiğinde de durum degismiyor.
Atilacak dogru adim: kucuk bi adimla hemen o an baslamak.
Yapılan en sık hata: Mutlaka %100 gerektigi kadar olmalı yoksa zaman kaybi dusuncesi. Örn: ''Günde min. iki saat ders calismazsam gerisi çöptür ya da diyete basladigimda %100 listeye uymazsam anlamsızdır vb.'' tarzı mükemmeliyetci histerik düsünceler. Bu düsünceler erteleme davranisini besler; Beyin iki saatten ya da %100 uyulması gereken kurallardan korkar ve baslayamaz. Hemen baslayin ama 10 dk ile baslayin ya da bir miktar daha sağlıklı beslenerek baslayın (diyetten bahsediyorsak). Yavas yavas artan kısa sürelerle,kısa kücük degisikliklerle baslayin ama düzenli olsun. Nöroplastisite bu sekilde gelisebilir.

Son düzenleme:
şubatta başlayacam ya
yeni değil de yenilenme gibi

Pazartesi günü olsun başlıycam'ın varyasyonları da vardır; en azından benim için öyle:

Yeni yılda başka birisi olucam... (İlk hafta nakavt)
Ayın 1'inde planımı gerçekleştiricem... (3 günde falso)
Ramazan/Kurban Bayramı'nda başlıycam... (Başlayamadı)
Saat 12 olsun da başlarım (385. reels'ını kaydırdı)

Geri