A
aXi
Guest
Patatesleri haşlayıp irice olacak şekilde ezin. Bir tavada kuru soğanı piyazlık doğrayıp sıvıyağ ile birlikte kavurup patatesleri ilave edin. Patateslerle birlikte biraz çevirip içine kırmızı toz biberi ve tuzu ekleyip karıştırın ve soğuması için kenara alın. Unu, tuz ve kabartma tozu ile karıştırıp koyup ortasını açın ve tüm sıvı malzemeyi aşamalı ilave ederek yumuşak hamur elde edin. Hamura disk şeklini verin. 5 dk. dinlendirip 2’ye kesin ve yufka gibi açın. Tam ortadan 2’ye kesip uzun tarafona patatesli harçtan koyup rulo olarak kapatın. Bir ucundan başlayıp iki parmak kalınlığında verevine olacak şekilde keserek küçük baklavalar elde edin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Tüm hamura aynı işlemi yapın. Üzerine biraz yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
MALZEMELER
• 4 su bardağı un • 1 su bardağı zeytinyağı • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 çay bardağı süt • 1 paket kabartma tozu • 1 çay kaşığı tuz • 1 kilo patates • 2 kuru soğan • 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber • Yeteri kadar tuz
MALZEMELER
• 4 su bardağı un • 1 su bardağı zeytinyağı • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 çay bardağı süt • 1 paket kabartma tozu • 1 çay kaşığı tuz • 1 kilo patates • 2 kuru soğan • 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber • Yeteri kadar tuz