Parfüm Erkeklik Hormonunu Nasıl Etkiler?

Konu sahibi son olarak 569 gün önce görüldü
parfum-erkek-koku-hediye.jpg

Parfüm; kimyasal bileşimlerden oluşan, kötü kokuları bastırmak için kullanılan spreylerdir.
İçeriğinin kimyasal olmasından dolayı, çok da masum ürünler değildir.Özellikle vücuda çok yakın sıkılması durumunda, cilt problemleri başta olmak üzere, pek çok zararı vardır. Aynı zamanda solunum yoluyla da vücuda girerler.
Erkeklik hormonu olarak bilinen testosteron, bu kimyasallardan ciddi şekilde etkilenirler. Parfüm içinde bulunan fitalatlar, testosteronu olumsuz etkiler.
Testosteron; spermlerin üretilmesini kontrol eden hormondur. Parfümün kimyasal etkileri, kısırlık yapmakla yetinmez. Aynı zamanda pek çok kansere de sebebiyet verir.​

Sadece duştan sonra temiz vücuda sabahları evden çıkmadan kullanırım. Gün içinde sürmem. Hele ki terliyken asla

Taklit parfüm kullanamıyorum baş ağrısı yapıyor. Bu gibi detaylara dikkat edildiği sürece sorun olacağını sanmıyorum.

Temiz vücuda çıplakken sıkıyorum üzerimde hiç birşey yok kaslı kaslı düşünsenize :hello:

İyi bir parfüm erkeğin olmazsa olmaz aksesuarlarındandır. Her mevsimde hatta günün farklı saatlerinde farklı kokular kullanmak gerekir. Bunun haricinde gidilen ortama göre de farklı parfüm daha uyumlu olur aslında. Örneğin ciddi bir iş görüşmesine giderken daha hafif insanları rahatsız etmeyecek bir parfüm gerekirken bir randevuda sıkılan parfüm farklı olmalı. Ayrıca sahte doldurma parfümler her ne kadar kokuları aynı olsa da aynı kalıcılığı göstermiyor diye düşünüyorum ve parfüm insanın kendine özgüvenini arttıran bir unsur, o yüzden orjinalini tercih ediyorum sonuçta bir deneyim yaşatıyor insana.

Geri