Paranın satın alamayacağı neler

Konu sahibi son olarak 2229 gün önce görüldü
Sağlığı kesinlikle satın alamıyor, çevremde tedavi parası-imkanı olduğu halde hastalık ile yaşama veda eden çok insan oldu.

Son ekin biçildiğinde,
Son ağaç kesildiğinde,
Son av avlandığında...
İnsanoğlu, paranın yenmeyecek bir maddeden yapıldığını anlayacaktır.

Yeterince paranız olursa zamanı satın alabilirsiniz. Mesela sabahtan akşama kadar çalışmak zorunda olmayan biri tüm zamanını istediği gibi programlayabilir ve bir nevi zamanı satın almış olur. Zaten zenginlik dediğimiz şey de tam olarak bu değil mi? Tüm zamanımızın kendimize ait olması ve dilediğimiz gibi kullanabilmemiz.
Bu bağlamda ben de sağlık diyorum. Tıp henüz bazı hastalıklara çare olamıyor ve paranız da bu hastalıkların tedavisi konusunda pek işe yaramıyor.

çok param var ama zamanı geri alabilecek kadar değil. ölüme çare bulacak kadar değil.

:)

Zamanı geri alabilmek mi?
Fantastik şeyler de dahilse mesela denizkızı da alamayız parayla :)

Yeterince paranız olursa zamanı satın alabilirsiniz. Mesela sabahtan akşama kadar çalışmak zorunda olmayan biri tüm zamanını istediği gibi programlayabilir ve bir nevi zamanı satın almış olur. Zaten zenginlik dediğimiz şey de tam olarak bu değil mi? Tüm zamanımızın kendimize ait olması ve dilediğimiz gibi kullanabilmemiz.
Bu bağlamda ben de sağlık diyorum. Tıp henüz bazı hastalıklara çare olamıyor ve paranız da bu hastalıkların tedavisi konusunda pek işe yaramıyor.
Fakat ben paramla annem için biraz daha zaman satın alamadım. Hatrı sayılabilecek kadar varlıklıyım, ama annem yanımda değil.

Fakat ben paramla annem için biraz daha zaman satın alamadım. Hatrı sayılabilecek kadar varlıklıyım, ama annem yanımda değil.

Başınız sağ olsun.
Zamanı satın almaktan kasıt tam olarak nedir? Yaşadığımız, içinde bulunduğumuz anın donmasını sağlamak mı, insan ömrünün daha da uzun olması mı?
Çünkü gerek çocukluğumuz, gerek gençliğimiz gerekse içinde bulunduğumuz zaman şu an bizim, satın almamız için bir neden yok.
Zengin biri de yoksul biri de zamanı yaşıyor, tek fark nasıl yaşandığı.

Geri