Papağan ve muhabbet kuşunu konuşturma yöntemleri

• Kullanıcı Zeytin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi (Arşiv)
Konu sahibi son olarak 77 gün önce görüldü
Papağanlar ve muhabbet kuşları rengarenk görüntülerinin yanı sıra konuşma yetenekleriyle de kendilerine hayran bırakıyor. Ülkemizde de oldukça sevilen ve hemen hemen her evde bulunan muhabbet kuşları, Türkçe şarkılar söylüyor hatta dans ediyorlar. Peki kuşlar nasıl eğitilir? Muhabbet kuşlarını konuşturmanın yolları neler? Papağan eğitimi nasıl olmalıdır? Kuşları konuşturmanın yolları neler? Detaylar haberimizde...

5da433cfae298b4b4bfd955d

Her sabah kuş sesleriyle uyanmayı çok seviyoruz. Peki kuşunuzun sizi kendi adınızla uyandırmasını istemez miydiniz?

Muhabbet kuşu ve papağan sahiplerinin en büyük hayali, kuşlarının konuşabilmesidir. Kuşların şakır şakır konuşabilmesi için ciddi ve sistematik bir eğitimden geçmesi gerekir. Ancak bir kuşu sahiplendiğinizde, eğitimden önce size alışması gerekir.

5da43944ae298b4b49fc7562

Kuşunuz ilk önce yaşamaya başladığı eve ve kafesine alışmalıdır. Bu durum, eve geldikten sonra 1 ay içindeki süreci kapsıyor. Kuş eve alıştıktan sonra, sıra size geliyor. Sakin hareketlerle onu korkutmadan sevgi gösterilerinde bulunabilirsiniz. Kuşlar ellerden çok korkar bu nedenle el hareketlerinize dikkat etmeniz gerekir.

Kuşunuz eve ve size alıştıktan sonra sıra, konuşma eğitimine geldi.

Papağan ve muhabbet kuşları için konuşma egzersizleri
Söz konusu konuşma olunca, papağanın türü oldukça önemlidir. Muhabbet kuşu, Amazon, kakadu, sultan papağanı gibi kuşlar, konuşma konusunda en yetenekli olan kuşlardır.

5da4394b66a97c048e3cc906

Tek heceli kelimeler kuşların dikkatini oldukça çeker. Bu tür kelimeleri sık sık kuşunuzun yanında tekrar edin.

Belirli aralıklarla kuşunuzun yanında tekrar ettiğiniz sesleri, zamanla kuşunuz sevmeye ve tekrar etmeye başlayacaktır.

Kelimeleri net ve sakin bir şekilde tekrar etmeye özen gösterin. Karışık bir aksan kullanmayın.

İstediğiniz kelimeyi konuşmaya başladığında, kuşunuza en sevdiği mamayı vermeyi unutmayın.Ödüller, kuşunuzun eğitimi daha çok sevmesini sağlayacaktır.

5da43964ae298b4b4bfd956b

Kuşunuzu eğitirken sabırlı olun.Sabırsız davranmanız, kuşunuzun strese girmesine neden olacak ve psikolojisini bozacaktır.

Bir şey eğer kuşunuzun hoşuna gitmiyorsa ona tepki verir. Kuşunuzun tepki verdiğini görürseniz eğer, eğitimi yarıda kesin ve ona zaman tanıyın.Nazik ve sevgiyle yaklaşmayı unutmayın.

posta​

Ben de papagan almak istiyorum.... alirsam eger ona neler neler ogretecegim..

Bizimki bayağı konuşuyordu tamamen ilgi, alaka ile oluşan bir durum.

Babam sürekli kuşla oynar, muhabbet ederdi.

İnsan kuşa bile bağlanınca onun dahi ölümü çok can yakıyor.

Ben de papagan almak istiyorum.... alirsam eger ona neler neler ogretecegim..

sakın sultan papağanı alma, aldığına bin pişman olursun. jako papağanları daha çok ve kolay kelime ezberleyebiliyor. sultan papağanı ise evde ne müzik dinlettiriyor, ne film izlettiriyor, ne misafirlerinle konuşturtturuyor, ne uyku uyutturuyor ortalığın anasını belliyor o cırtlak sesiyle ben 3 ay zor dayandım sonrasında ise kafesiyle mafesiyle neyi var neyi yok ücretsiz verip sahiplendirdim.

Önce kendin papağan oluyorsun sonra da bekliyorsun :D '' Babacık babacık '' :D

jako papaganini duymustum. sesleri iyi taklit ediyorlarmis.
sultan papağanı dedigin gibiyse hic yanaşmam zaten.
ben onun afrasiyla tafrasiyla ugrasamam...

Bence kuslar özgür olmali.

10. yaşına girmek üzere olan ve artık uçamayan muhabbet kuşum var. Bilenler hala yaşıyor mu diyecek. Çok pis konuşuyor haaaaa.

Kafeste durmuyorlar ki..
Sürekli üzerinizde bir yerlerde.. masada konsolda..
Geldiğinden beri köşe koltukta benden çok zaman geçirdi mesela...
Yemek yerken sizinle yemek istiyorlar... yiyorlar da..
Her yere pisliyorlar evet ama sevince gözünüz görmüyor.

Çok car car ediyorlar ya hiç sevmem ciyak ciyak.
Sevmesine severim ama besleyemem bana göre değil.

Ya jako mudur nedir cok korkunclar. Yeminle evde bir ucuyordu, sanki kartal mubarek. Yemedigi kablo da kalmadi. Felc inecekti onun yuzunden bana.

Konuşan kuş türlerini konuşturabilmenin birincil şartı, kuşu henüz tüyü bitmemişken edinmiş olmak; eğer erişkin olmasına az kalmış bir kuş aldıysanız konuşmaz.

Merhaba arkadaşlar;

iyi bir üretici ve iyi bir petshopcu olduğumu herkes söyler sormak istedikleriniz varsa yardımcı olmak istedim elimizin erdiğince ve dilimizin döndüğünce.

Geri