Özür dilemek erdemlilik midir?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Medya
Özür dilemek her zaman ve her yerde erdemliliktir. Hatalarını görebilen kişiler kendilerini düzeltebilir ve özür diler. Cahil ve kindar insan özür dilemez hatasını düzeltmez ve hata işlemeye devam eder.

Bir hata sadece ozur dileyerek affedilmez. Yaptigini davranisinda da duzeltmedigi surece, ozur dilemenin hic bir anlami yoktur, dogal olarak bir erdemligi de.

erdemlik olması bir yana dursun bir kozdur çoğu zaman

Yapılan hatanın içeriği önemli
Hatta alışkanlık haline gelmediği, sürece, belki.

Kelime cok gozume batiyor. Erdem-li-lik seklinde almali ekleri :T:
Bazen ozur dileyen o kadar ictenlikten uzak ya da umursamaz diler ki, erdemli olmayi yakistiramam ona.
Duruma gore degisir bu sorunun cevabi.

Ozur diledigi icin erdemliymis deyip hak veriliyo tarzina donusmemesi durumunda erdemliliktir.

Ayrica ozur dilemek ozur dileyecegin birseyi yaptiysan dileyeceksin. Bunun erdemlilikle alakasi yok olmasi gereken bu.

İnsan hatasını anlar özür diler erdemli olur da karşı taraf hindi gibi kabarmasa ...

Hak ediyorsa ve gerçekten kötü niyet barındırmıyorsa özür dilemek büyüklüktür. Ancak herkesten dilenmez.

Haklıysan asla dilemem ama hatalı isem bunu kabullenip özür dilerim ve evet bu bir erdem

Özür dilemek bir suç itirafı olarak algılanır Hukuk çevrelerinde. Meslek hayatımda da aynı tecrübeyi edindim. Özür dileyeceğime üstüne giderim. Özür dilemek zaten bir kusuru gidermez. Anlaşarak düzeltilir verilen zarar. Kabullenenin tepesine binerler.

Bazı eylemlere gereğinden fazla anlam yükleniyor. Özür dilemek de bunlardan biri. Özür dilemek hiçbir şeyi çözmez, bazı hataların da telafisi yoktur zaten. İçten telafi çabası, eylemle ilgilidir. Bunu da çok az kişiden beklerim. Samimiyet hissi geçer. Bazı insanların özrünü duymak istemiyorum, yaşamımdan kaybolmaları yeterli.

Son düzenleme:
Özür dilemek mi ? Öyle insanlar var ki özür dilemeye bişey sebep olmasin bir hata yapmayım diye dikkat ettiriyor.
Acaba kırdım mi ile yaşatan insanlar var onlari çok seviyorum çünkü bana kalite nedir çok güzel tanimliyorlar.

Ama olur da kirarsam özür diler ve bir daha kaybetmemek için elimden gelen herşeyi yaparım.

her özrün bir anlamı yok tabii ki ama erdemliktir. hatayı kabullenebilmek asıl önemli olan, özürle birlikte bunu telafi edebilmek.

Hatalıysan,dilersin.Belki de burnu yere düşse eğilip almayacak kadar avel birisidir.İnsan,yıktığı kadar yapıcı da olmalıdır.
Ne de olsa kabul görmeyen tek özür,geç kalınmış özürdür.

Geri