Özgür Özel, sızdırılan "İmamoğlu" toplantısı hakkında konuştu

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Özgür Özel, sızdırılan "İmamoğlu" toplantısı hakkında konuştu: Genel Merkez'in yok saydığı duygusal kopuşa çare arıyoruz, taleplerden kaçmayacağım.

Ekrem İmamoğlu tarafından yönetilen zoom toplantısında bulunan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, “Partimizle tabanımız arasında oluştuğunu gördüğümüz, ancak Genel Merkezimiz tarafından yok sayılan duygusal kopuşa bir çare arıyoruz ve yaklaşan yerel seçimlerden en güçlü biçimde çıkmanın yolunu açmayı istiyoruz” dedi. Özel, TBMM Grup Başkanlığından istifasının istendiği iddiaları ile ilgili de, “Bu konunun toplantıda hiç gündeme gelmediğini öğrendim, bazı MYK üyelerinin bu konuda talepleri gündeme getirdiğini söylediğini şaşkınlıkla karşılıyoruz” dedi. Özel, “Görevimden istifa etmeyeceğimi, usulüne uygun yarışma taleplerinden de kaçmayacağımı ilan ederim” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği zoom toplantısının parti içerisindeki yankıları sürerken, toplantıda bulunan CHP Grup Başkanı Özgür Özel’den de açıklama geldi. T24’e konuşan Özel, “Geçirdiğimiz seçim sürecinden sonra 12 yıldır milletvekili olarak ve son 8 yıldır Grup Başkanvekili ve Grup Başkanı olarak görev yaptığım partimde içinde bulunduğumuz süreçle ilgili hemen herkesle her platformda oturdum, konuştum, konuşmaya da devam edeceğim” ifadesini kullandı.

Kaynak

1689780613418-ozgur-ozel-eray-gorgulu.jpeg

Açıkça toplantı ve durum değerlendirmesi yapacağınızı söylemek bu kadar zor muydu?

Kılıçdaroğlu ayrılacak diye gözyaşları döken kimdi?

Değişimden kasıt bu mudur? Üç gün önce başka bugün bambaşka ve üstelik gizlice...

Partinin başına geçecek isim Kılıçdaroğlu onayı ile olacaktır, boşuna kendinizi yormayın.

1689782776326.jpeg

1689782800586.jpeg

Ülke bu haldeyken siyaset konuşmamak gibi bir seçenek kalmıyor.
Konuşunca da düzelmiyor, herkes herşeyden şikayetçi ama kimse değişmek, değiştirmek için icraat göstermiyor. Koskoca 20 yıl buna örnek. Siyaset konuşmak yerine kendimizi geliştirmek için çaba sarf etsek daha mantıklı. 2023 de sevmek günah, sevilmek günah,sanat günah, geri de kalmışlığın getirdiği ceza bunlar. Ne demişler lafla peynir gemisi yürümez. İcraat icraat icraat.

partide azıcık sesi çıkan kenara çekilirken lefty'nin toplantı yapacağınızı söylemek zor muydu demesi.
umarım daha cesur olurlar.

fatih altaylı'nın yazısını şöyle bırakayım.

Konuşunca da düzelmiyor, herkes herşeyden şikayetçi ama kimse değişmek, değiştirmek için icraat göstermiyor. Koskoca 20 yıl buna örnek. Siyaset konuşmak yerine kendimizi geliştirmek için çaba sarf etsek daha mantıklı. 2023 de sevmek günah, sevilmek günah,sanat günah, geri de kalmışlığın getirdiği ceza bunlar.
Kendi adıma sadece konuşmakla yetinmiyorum ve seçim döneminde de büyük çaba sarf ettim.
Elbette herkesin bir şey yapması gerekiyor ancak öncelikle muhalefetin de bir kendine gelmesi şart. Bu iç kargaşa kimseye fayda getirmez, ülkeye hiç getirmez.

partide azıcık sesi çıkan kenara çekilirken lefty'nin toplantı yapacağınızı söylemek zor muydu demesi.
umarım daha cesur olurlar.

fatih altaylı'nın yazısını şöyle bırakayım.

CHP böyle iç entrikaları hak etmiyor. İmamoğlu doğrudan aday olacağım bile demedi. O zaman kartlarını açık oynayacaktı.

Kendi adıma sadece konuşmakla yetinmiyorum ve seçim döneminde de büyük çaba sarf ettim.
Elbette herkesin bir şey yapması gerekiyor ancak öncelikle muhalefetin de bir kendine gelmesi şart. Bu iç kargaşa kimseye fayda getirmez, ülkeye hiç getirmez.
Sen ben konuşunca kendine gelecekse ne âlâ, ha yok gelmeyecekse konuşmanın da manası yok bana göre.

CHP böyle iç entrikaları hak etmiyor. İmamoğlu doğrudan aday olacağım bile demedi. O zaman kartlarını açık oynacaktı.
öyle bir hak ediyor ki, parti içi demokrasi olmayan bir yerde entrika kaçınılmaz.

toplantı mı gizli, çekim mi? madem toplantı “gizlilik” adı altında yapılıyor; fotoğraf yok, ses yok, isim yok ama o kişi orada öylece duruyor. kimseye güvenim yok benim, herkes her şeyi yapabilir artık gözümde. bir değişime ihtiyaç var evet, ama yol bu mu, bu şekilde mi olmalı orası işte büyyük bir soru işareti. makam için, daha kaba bir tabirle para için ideolojisini satmayacak iki lider var, ama bunların arasında imamoğlu maalesef yok artık.

öyle bir hak ediyor ki, parti içi demokrasi olmayan bir yerde entrika kaçınılmaz.
Özel de İmamoğlu da Kılıçdaroğlu'na çok yakın isimler ve gizlice iş çevirmelerine gerek yoktu. İstedikleri an evine bile gidebiliyorlar. Bu yapılan hiç etik olmadı, demokrasi ile alakası da bulunmuyor.

Bu arada toplum için iyi birşey geçiyorsa kesin gizlidir ajskffk hadi yedik hadiii jsdfkckc

Kaseti güclü olan kazansin.

• Kahkaha
Tepkiler: L_
Hiç entrikaya bulaşmayan İnce'nin durumu ortada. İmamoğlu'nu bu yola iten sebepleri de sorgulamak lazım. Bu çabası Kılıçdaroğlu'nu deviremese bile seçim günü geldiğinde halktan takdir görecektir. En azından İstanbul kaybedilmez.

Toplantı yapılmasında sorun yok ki... Sorun bu durumun gizlice gerçekleştirilmesidir ve kendi menfaatleri uğruna halen bu yanlışı savunanlar var.

Hak hukuk bilmiyorsanız nasıl olur da parti yönetiminde yer alırsınız?

İlk yorumda da yazdığım gibi sorun bu toplantının yapılması değil, gizlenmiş olmasıdır. Parti işleyişi hakkında biraz fikir sahibi olan hiç kimse bu etik dışı davranışa alkış tutmaz.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP kurmaylarının sızdırılan videosuna, “Etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz” demesine tepki gösterdi. Günaydın, “Dumanla mı haberleşecekler?” diye çıkıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın MYK sonrası yaptığı “etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz” açıklamasına da yanıt veren Günaydın, şöyle konuştu:

Sızdırılan videoda Parti Meclisi üyeleri bu konuyu kendi aralarında siyasi ve hukuki bir meşruiyet çerçevesi içerisinde konuşuyor ve olgunlaştırıyorlar. Bir dilekçe hazırlığı ve imza toplama sürecinden bahsediyorlar. Tüzük bu yetkiyi vermişse bu yetkiyi PM üyeleri nasıl kullanacaklar? Toplantı yapmadan mı yapacaklar, aralarında telapati mi geliştirecekler, dumanla mı haberleşecekler? Ya zoom toplantısı yapılacak ya da fiziki toplantı yapılacak. Bu son derece doğaldır. Toplantının içeriğinde de ne nezaket ne de parti yararı açısından bir sorun bulunmamaktadır. Orada ifade ettiği görüşler çoğumuzun kamuoyunda ifade edilen görüşlerdir. Gizlisi saklısı yoktur. Bunun neresi etik dışı, bunun neresinde başka türlü bir davranma olanağı var. PM üyeleri nasıl olacak da bir araya gelip toplantı yapacaklar. Toplantıda PM üyesi olmayanlar da vardı ancak partide süre giden tartışmaların bir parçası. Böyle toplantılarda bir araya gelmek son derece doğaldır. Bu toplantılar hep yapılmıştır ve yapılmaya da devam edecektir. Bunların tamamı partinin daha iyi olmasına yönelik düşüncelerdir.”

Sızdırılan videoda yer alan ve belirsiz olan “katılımcı”nın “tanınmış bir belediye başkanı” olduğu iddasına da yanıt veren Günaydın, “İmamoğlu dışında başka bir belediye başkanı yoktu” diye konuştu.

Kaynak

Yönetim kadrosunda görevliyseniz, herhangi bir toplantı ya da buluşma durumunda yönetimdeki diğer kişileri haberdar etmek durumundasınız. Yöneticiler katılmasa bile bu durumu bilmek zorundalar kaldı ki bu toplantıda genel başkanı hedef alan konuşmalar yapılıyor.

Yönetim kurulu başkanın haberi olmadan diğer yönetim üyeleri toplantı yapsa doğrudan görev ve yetkilerine son verilir. Prosedür böyledir ancak tabii bu detayları bilmeyenlere çok normal geliyor.

Geri