Hatem
Elmas Üye
Memleketin kaderi kendi ellerindeymiş havasına bürünen insan.
''-Oy moy atmıyorum nan, ben vatandaş olarak kınıyorum bütün partileri'' bkz: Tavşan dağa küsmüş, yandı bitti kül oldu.
Referandumda oy kullanmadı
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Memleketin kaderi kendi ellerindeymiş havasına bürünen insan.
''-Oy moy atmıyorum nan, ben vatandaş olarak kınıyorum bütün partileri'' bkz: Tavşan dağa küsmüş, yandı bitti kül oldu.
Oy kullanmayan insan, kendisine saygısı olmayan bir kancıktır.
mevcut düzenin ekmeğine yağ süren çomarlardan farkı olmayan insandır.
karşısında anayasa tanımayan, ideolojik veya siyasi bir etiğe sahip olmayan, ülkeyi tarumar etmiş ve etmekte olan bir siyasi yapı varken, muhalif eğilimli olduğu halde "boykot" kararı alarak oy kullanmayan bir insan mastürbasyondan başka bir şey yapmıyordur. sözümüz zaten bu ülkeye dair umut besleyenlere, buraya aidiyet hissedenlere, yoksa bazı kesimlerin yansın ortalık su veren itfaiyenin hortumuna sokayım kafasında olduğunu biliyoruz.günümüz modern köleleri beni şu veya bu yönetsin haricinde yönetilmeyi reddedebilecek özgürlük bilincine erişemediğinden olacak ki, kendilerini sisteme endekslemiş bu iki takozun temsil ettiği düşünceye halen itibar gösterilebiliyor.
oy kullanmamak esasen pasif bir itaatsizlik eylemidir arkadaşlar. szlerin seçim oyunlarınıza kanmıyorum demek, demokrasicilik oyununa alet olmamak demek. sistem seçimlerle kendini meşrulaştırmaya ve tamire kalkışırken, sistemin içine girdiği siyasi krizi daha da derinleştirmek demektir oy kullanmamak.
bugün seçime katılan partiler, iktidara muhalif olsa bile meclisi kullanmayı bir taktik olarak görmemekte, sistemle barışma, burjuvaziyle uzlaşma niyetindedir. ama ülkede genel muhalefetin opürtünist anlayışı sonucu türkiye'de temel çelişki akp ile halk arasındaki çelişkiye indirgendi. bu çelişki sistem için sarsıcı bir çelişki değil, gerekirs sistem kendi çarkının bir dişlisi olan akp'yi söküp yerine bilmem ne partisini getirip devam eder. temel çelişki her zaman emek ile sermaye arasındaki çelişkidir ki, sermayeye karşı örgütlenmeyen, onun sistemini yıkmaya yoğunlaşmayan muhalefet, iktidarın tamamlayıcısı olmaya devam edecektir.
yukarıda temsil edilen düşünce de çarka en fazla bir dişli görevi yapmaktan öteye gidemeyecektir.
kendilerinin ıslak siyasi rüyaları için zamanında oylarını iktidarın kucağına oturup satan vatansız bayraksız faşist kürtler, işlerine gelmeyince demokrasi, meclis rerörörörö mü der olmuş. sizi gidi siyasi fahişeler sizi... akp yine size bir şeyler vadetse koşa koşa oyunuzu satacağınız için sizi aşar böyle şeyler. Sen git siyasi jargon mastürbasyonuna devam et, elinden daha fazlası gelmez çocuğum.