Oy kullanmayacağım diyen insan

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Literatürde "Reysizim" olarak geçer, halk dilinde "Oymaksız" denilebilir.​

şu oylarınızı kullanın bir zahmet.

Tam olarak burada olduğu gibiyim, oy kullanmadım çoğu seçimde bunun birilerine küsmekle, birilerine "gelmiyorum lan bensiz bir hiçsiniz!" gibi bir havayla alakası da yok. Her hangi bir şeyin havasıyla da alakası yok, sadece son referandum da çok oy kullanmak istemiştim o da askerliğime denk gelmişti.

Birde önümüzde ki seçimlerde gideceğim galiba.

1fe2441e44e350ed16bc31700e3d06e3--pirates-of-the-caribbean-movie.jpg

Oy kullanmayan insan, kendisine saygısı olmayan bir kancıktır.

Oy kullanmak haksa, kullanmamakta haktır. Siyasi bir görüşüm de yok. Kaç Avrupa ülkesinde acaba bizde ki kadar oy kullanmayan insanları böylesine lanetliyorlar?

Zaten kaç tane ülkede olabilir ki kendi görüşü ile aynı görüşü paylaşmıyor diye insan aşağıyalamaya kalkan asalak insanlar?

Akp ye verirsen çomar, göt kılı, chp ye verirsen dinsiz, hdp ye verirsen, terörist ilan ediliyorsun. Ha hdp hakkında benimde görüşlerim aynı aslına bakarsan ama ana fikir insanların kendi görüşüne sahip olmayan insanlara karşı ön yargıları ve salakça yorumları.

Bir tuğla tek başına bir şey ifade etmiyorsa da binlercesi bir araya gelince bir şey inşa eder.
Mümkün olduğunca kendi adıma payıma düşen tuğlayı yerine koyuyorum.

mevcut düzenin ekmeğine yağ süren çomarlardan farkı olmayan insandır.

Ona damı karıştınız.

Ekmeleddin İhsanoğluna oy verecek kadar kafayı sıyırmadığım için o dönemler hakaret yiyenlerden biriyim. Zerre pişman değilim, tıpış tıpış oy verecek koyun da değilim. Ekmeleddin kazanınca Tayyip kaybediyor zanneden zihniyete binaen, bugünkü gericilik sizin eseriniz. O gün meşrulaştırdığınız gerici kafanın eseri. Ki nitekim seçime katılım oranı %74’de kaldı ki bu da dayatılan “bize mecburlar” algısını yıktı.

Şu an beni temsil edebilecek bir muhalif lider ya da parti göremiyorum. Son birkaç yıldır TİP biraz tatmin edici muhalefet yapıyor, onun dışında HDP'den birkaç siyasetçi iyi. Kendi partim olan EMEP seçimlere yeteri kadar etki edemediği için TİP daha cazip şu an.
Onun dışında oy verecek herhangi bir parti ve lider göremediği için yıllardır oy kullanmayan milyonlar var.
Yukarıda arkadaşın dediği gibi, gidip Ekmeleddin beye oy atmam.

Oy kullanmayan insan, kendisine saygısı olmayan bir kancıktır.

mevcut düzenin ekmeğine yağ süren çomarlardan farkı olmayan insandır.

günümüz modern köleleri beni şu veya bu yönetsin haricinde yönetilmeyi reddedebilecek özgürlük bilincine erişemediğinden olacak ki, kendilerini sisteme endekslemiş bu iki takozun temsil ettiği düşünceye halen itibar gösterilebiliyor.

oy kullanmamak esasen pasif bir itaatsizlik eylemidir arkadaşlar. szlerin seçim oyunlarınıza kanmıyorum demek, demokrasicilik oyununa alet olmamak demek. sistem seçimlerle kendini meşrulaştırmaya ve tamire kalkışırken, sistemin içine girdiği siyasi krizi daha da derinleştirmek demektir oy kullanmamak.

bugün seçime katılan partiler, iktidara muhalif olsa bile meclisi kullanmayı bir taktik olarak görmemekte, sistemle barışma, burjuvaziyle uzlaşma niyetindedir. ama ülkede genel muhalefetin opürtünist anlayışı sonucu türkiye'de temel çelişki akp ile halk arasındaki çelişkiye indirgendi. bu çelişki sistem için sarsıcı bir çelişki değil, gerekirs sistem kendi çarkının bir dişlisi olan akp'yi söküp yerine bilmem ne partisini getirip devam eder. temel çelişki her zaman emek ile sermaye arasındaki çelişkidir ki, sermayeye karşı örgütlenmeyen, onun sistemini yıkmaya yoğunlaşmayan muhalefet, iktidarın tamamlayıcısı olmaya devam edecektir.
yukarıda temsil edilen düşünce de çarka en fazla bir dişli görevi yapmaktan öteye gidemeyecektir.

günümüz modern köleleri beni şu veya bu yönetsin haricinde yönetilmeyi reddedebilecek özgürlük bilincine erişemediğinden olacak ki, kendilerini sisteme endekslemiş bu iki takozun temsil ettiği düşünceye halen itibar gösterilebiliyor.

oy kullanmamak esasen pasif bir itaatsizlik eylemidir arkadaşlar. szlerin seçim oyunlarınıza kanmıyorum demek, demokrasicilik oyununa alet olmamak demek. sistem seçimlerle kendini meşrulaştırmaya ve tamire kalkışırken, sistemin içine girdiği siyasi krizi daha da derinleştirmek demektir oy kullanmamak.

bugün seçime katılan partiler, iktidara muhalif olsa bile meclisi kullanmayı bir taktik olarak görmemekte, sistemle barışma, burjuvaziyle uzlaşma niyetindedir. ama ülkede genel muhalefetin opürtünist anlayışı sonucu türkiye'de temel çelişki akp ile halk arasındaki çelişkiye indirgendi. bu çelişki sistem için sarsıcı bir çelişki değil, gerekirs sistem kendi çarkının bir dişlisi olan akp'yi söküp yerine bilmem ne partisini getirip devam eder. temel çelişki her zaman emek ile sermaye arasındaki çelişkidir ki, sermayeye karşı örgütlenmeyen, onun sistemini yıkmaya yoğunlaşmayan muhalefet, iktidarın tamamlayıcısı olmaya devam edecektir.
yukarıda temsil edilen düşünce de çarka en fazla bir dişli görevi yapmaktan öteye gidemeyecektir.
karşısında anayasa tanımayan, ideolojik veya siyasi bir etiğe sahip olmayan, ülkeyi tarumar etmiş ve etmekte olan bir siyasi yapı varken, muhalif eğilimli olduğu halde "boykot" kararı alarak oy kullanmayan bir insan mastürbasyondan başka bir şey yapmıyordur. sözümüz zaten bu ülkeye dair umut besleyenlere, buraya aidiyet hissedenlere, yoksa bazı kesimlerin yansın ortalık su veren itfaiyenin hortumuna sokayım kafasında olduğunu biliyoruz.

"yönetilmeyi reddetmek" ya da "demokrasicilik oyununa alet olmamak" adına oy vermeyi reddetmek, akp türkiye'sinde bireysel bir tepkiden öteye geçemez ve günün sonunda tek faydası düzen sahiplerine olur. bir fikri, bir düşünceyi, getirisini/götürüsünü hesaplamadan olduğu gibi kabul etmek ne kadar doğru? türkiye'de seçimlere katılım oranı %85 civarında. sen büyük bir kitleye ulaştın ve boykotu ülke geneline yaydın diyelim, bu oran %60'lara düştü, sanıyor musun ki akp ve ele geçirdiği kurum kuruluşlar geri adım atacak? adamlar %51 katılımla seçilen mursi'yi bile savunmaktan geri durmadılar, bir de kendi seçimlerini düşün? ne demek istediğini anlamıyor değiliz, sivil itaatsizlik kavramının da farkındayız, ama farkında olduğumuz bir başka şey de işlevsiz olacağı.

senin problemin devletin kendisiyle olduğu için, ve zaten ülkeye olan aidiyet hissin sıfırın altında olduğu için, boykot düşüncelerine kapılman çok daha kolay. bunu 2010 anayasa referandumunda da, 2014 cb seçimlerinde de gördük. aidiyet hissettiğini düşündüğüm hdp kitlesi, özellikle 2010 anayasa referandumunu boykot etti, sonuç ne oldu? gram bir şey değiştirmedi. değiştirmez de.

rasko rasko minik kelebeğim, neden kendini kandırıyorsun? anadolu ajansına ve ysk'ya güvenmiyorsun ama sonucu onların belirleyeceğini biliyorsun. oyunu çalacaklarını biliyorsun ama yinede oy kullanıyorsun oylarla hırsızlık üzerine kurulan bir düzeni yıkamayacağını biliyorsun ama yine de hobi olarak umut ediyorsun.

kendilerinin ıslak siyasi rüyaları için zamanında oylarını iktidarın kucağına oturup satan vatansız bayraksız faşist kürtler, işlerine gelmeyince demokrasi, meclis rerörörörö mü der olmuş. sizi gidi siyasi fahişeler sizi... akp yine size bir şeyler vadetse koşa koşa oyunuzu satacağınız için sizi aşar böyle şeyler. Sen git siyasi jargon mastürbasyonuna devam et, elinden daha fazlası gelmez çocuğum.

kendilerinin ıslak siyasi rüyaları için zamanında oylarını iktidarın kucağına oturup satan vatansız bayraksız faşist kürtler, işlerine gelmeyince demokrasi, meclis rerörörörö mü der olmuş. sizi gidi siyasi fahişeler sizi... akp yine size bir şeyler vadetse koşa koşa oyunuzu satacağınız için sizi aşar böyle şeyler. Sen git siyasi jargon mastürbasyonuna devam et, elinden daha fazlası gelmez çocuğum.

kes sesini, sana cevap yazmaya bile değmez, iki muhabbet ediyoruz şurada bu ne hırs lan? amigoluk yapacaksan yürü git maça

Başlıkta kancık falan yazıyordu. R yapılmış (:

Şimdi benim belki istediğim bir aday yok ve kullanmak istemiyorum diyelim. Bu konuda ki kullanmak istemeyenlere yapılan hakaretler caiz mi @Raskolnikov hocam hani avukatsınız ya dayatma ve zoraki bir baskı söz konusu tıpkı sizinde başlıkta vermeyen kancıktır yazdığınız gibi.

Geri