Orhan Kemal Kötü Yol Kitap Özeti

Konu sahibi son olarak 2620 gün önce görüldü
Orhan Kemal Kötü Yol Kitap Özeti

Orhan Kemal Kötü Yol Romanı

Orhan Kemal Kötü Yol Romanı özeti oku

Orhan Kemal hiç şüphesiz Türk edebiyat tarihinin en önemli yazarlarından biri. Son zamanlarda özellikle dizi sektörü tarafında keşvefilen ve adeta sömürülen başarılı yazarın bu şekilde reyting unsuru olarak görülmesik rahatsızlık verici. İnsanların ne duygularla bu emekleri sarfettiğini düşünürsek yapılması yanlış. Fakat etki tepkiyi doğurur felsefesinden yola çıkıldığında, adeta dejenere olmuş, yozlaşmış durumdaki dizi, oyuncu, karakter kuklası hakine gelmiş yeni nesilin dikkatini çekmek başka türlü mümkün olmuyor. Ozguncel.com Böyle değerli insanlar bu şekilde kötü bir yöntemlerle kullanılıyor olsa da, yeni neslin Ülkesinin yetiştirdiği değerli kişilikleri tanıması yönünde büyük gereklilik.

Eserleri, Romanları, Kitapları, dizi sektöründe büyük ilgi görüyor. Son olarak Kötü Yol kitabı da bu durumdan nasibini almıştır. Orhan Kemal birçok eserinde Anadolu’nın cahiliye döneminden kalma tavırlarıyla kadına uygulanan yanlış bakışı ve kadının cinsel kimliğinin ne şekilde değerlendirildiğini de erot*k anlatımıyla özgün olarak kaleme almıştır.

Kötü Yol romanı da bu yönde yazılmış ve Erkeğin egemen olduğu Anadolu aile ilişkilerini kadının karşı karşıya geldiği istismar ve ekonomik bağımsızlığını kazanama savaşını ele alıyor.

Orhan Kemal Kötü Yol Romanı Özet; Adana’da yaşayan dört kişilik bir aile dramını anlatan Kötü Yol’un baş kahramanları iki kardeş olan Nuran ve İhsan’dır. Babasını küçük yaşta kaybeden iki kardeşten büyük olan İhsan aile reisliğini üstlenir ve bir fabrikada çalışmaya başlar. Fakat genç ve alımlı bir kız olan kız kardeşi Nurhan konusunda sürekli bir tedirginlik içerisindedir. Sık sık işi gereği şehir dışına çıkmak zorunda kalan İhsan kız kardeşini en yakın arkadaşına emanet eder. Fakat arkadaşı Nuran’a sandığı gibi bir kardeş gözüyle bakmamaktadır. Ozguncel.com Nurhan küçük yaşlardan beri zenginlik ve İstanbul hayalleri kurmaktadır. Romanda Nuran’ın İstanbul hayalleri yüzünden sığındığı erkekler tarafından başına gelen bir dizi olay anlatılmaktadır. Her sığındığı erkek tarafından kullanılan Nuran sonunda kaçtığı İstanbul’da artist olmak için Yeşilçam kapısında yatmaya başlar.

Kitabı çok güzel ama dizisini beceremdiler :)

dizinide seyretmedim kitabınıda okumadım ama güzelse okuyabilirim tabiki :S

Çok güzel ben pek begendim :)

Geri