“Ölüm bütün sorunları çözer.”

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Onca insanın katili Stalin’nin ideolojisini anlatan o tartışmalı sözü!…

Ölüm bütün sorunları çözer, insan olmazsa sorun da olmaz. Stalin
IMG_3024.jpeg

Bir seri katil felfeseyle ilgilenseydi bu sözü söylerdi herhalde.

Stalin'in katil ruhlu bir diktatör olduğunu herkes biliyor.

Peki bizim Atamız ATATÜRK ne demiş ;

"Vatan savunması haricinde her savaş bir cinayettir"
"Yurtta sulh, cihanda sulh"

Daha daha eski atalarımızdan Şeyh Edebali ;

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" der mesela.

Darwin ve Karl Marx’ı okuyan adam ve onların ideolojisini benimseyen biri,insana bir yaratıcının yarattığı edasıyla bakamaz.İnsanı zararlı bir hastalık olarak görür.

Darwin ve Karl Marx’ı okuyan adam ve onların ideolojisini benimseyen biri,insana bir yaratıcının yarattığı edasıyla bakamaz.İnsanı zararlı bir hastalık olarak görür.
Matrix filmini anımsattı bu dediğin. Ajan Smith , Morfeus'a insanlığın bir hastalık olduğunu söylüyordu. Oysaki insanlığın negatif yanları olduğu gibi pozitif yanları ve güzel işleride var. Bu kısmı Smith görmezden gelmişti.

Matrix filmini anımsattı bu dediğin. Ajan Smith , Morfeus'a insanlığın bir hastalık olduğunu söylüyordu. Oysaki insanlığın negatif yanları olduğu gibi pozitif yanları ve güzel işleride var. Bu kısmı Smith görmezden gelmişti.
Bana görede bütün canlılar özellikle etobur olanları tamamen yok olmalı! Ben onlardan daha katı düşüncedeyim ama benim öyle şiddete meyilli fikirlerim yok..mesela Türkiye’ye doğal seleksiyon bir an önce uğrasa ülke kurumuş dallarından kurtulur gelecek nesiller daha güçlü daha faydalı daha dinamik olur.doğanın kanunu bu sürekli yeniler kendini..

Bir bakima dogru. Ama bu ölen taraf icin gecerli.

Bana görede bütün canlılar özellikle etobur olanları tamamen yok olmalı! Ben onlardan daha katı düşüncedeyim ama benim öyle şiddete meyilli fikirlerim yok..mesela Türkiye’ye doğal seleksiyon bir an önce uğrasa ülke kurumuş dallarından kurtulur gelecek nesiller daha güçlü daha faydalı daha dinamik olur.doğanın kanunu bu sürekli yeniler kendini..
Ya kamki şimdi köfte tavuk sucuk vs tükettiğim için bende yok olması gerekenler listesine dahil oluyorum o zaman. Asıl et tüketenler kalsın ya, vejetaryenlar yok olabilir ona sözüm yok. Ot yedikleri için doğayada zararları oluyor hem. Hem doğa korunmuş olur hemde doğanın kanunu uygulamış oluruz. Etoburlar olarak biz kalalım yani.

Eksik anlamissin. Ajan smith hakli aslinda. Ayrica ozgurluk ve var olussal krizden bahsetmektedir. Cunku film'in kokeni neuromancer isimli william gibson'nin kitabindan esinlenmistir.
Ayrica 80'lerin cyberpunk kavramininda yaraticisidir bir nevi. Cyberpunk'da yozlasmis ve dejenere olmus insanlari konu alan bir konsepttir.
Matrix evreninden haric ana evrenede tam olarak olan bu oldugu icin Ajan smith'in soylediklerini tumden okumalisin;

"Burada bulunduğum sürede fark ettiğim bir şeyi paylaşmak isterim. Türünüzü sınıflandırmaya çalışırken fark ettim. Aslında memeli değilsiniz. Bu gezegendeki tüm memeliler etraflarındaki çevreyle doğal bir uyuma sahiptir. Siz insanlar, değilsiniz. Bir bölgeye yerleşir ve çoğalırsınız. Tüm kaynaklar tüketilene dek. Hayatta kalmanızın tek yolu başka bölgelere yayılmaktır. Aynı yayılma prensibini uygulayan bir organizma daha var. Bunun ne olduğunu biliyor musun? Virüsler. İnsanlar hastalıktır. Bu gezegenin kanseri. Siz bir salgınsınız. Biz de tedavisiyiz."

Su an icinde bulundugun dunya ile arasinda cok fark var.
1984 de "william gibson" nin olusturdugu konsept ile su an bulunan konsetp arasinda takilip kalacagimiz bir tanri figuru mevcut moruk.
Odul/Ceza vs...

Doğa ve dünya için en tehlikeli insanlar olduğunu görüyorum. Ha çözüm onların yok olmasımı bilemiyorum doğrusu.

Kaynak @Yahya hocamın unutulmazsozler sitesi mi?

Kuru komunizm anti propagandası.

Sözün ona ait olduğunu doğrulayacak hiçbir kaynak bulunmuyormuş.

"Ölüm bütün sorunları çözer; insan yoksa sorun da yoktur."

Bu söz aslında Anatoly Rybakov'un 1987 tarihli "Arbat Çocukları" adlı romanından geliyor. Rybakov daha sonraki kitabı Anıların Romanı'nda böyle bir ifade için hiçbir kaynağının olmadığını itiraf etti.

-Alıntı-

Sözün ona ait olduğunu doğrulayacak hiçbir kaynak bulunmuyormuş.

"Ölüm bütün sorunları çözer; insan yoksa sorun da yoktur."

Bu söz aslında Anatoly Rybakov'un 1987 tarihli "Arbat Çocukları" adlı romanından geliyor. Rybakov daha sonraki kitabı Anıların Romanı'nda böyle bir ifade için hiçbir kaynağının olmadığını itiraf etti.

-Alıntı-

Tabii ki de öyle. Stalin bir diktatör müydü? Bazı yönleri ile evet. Ama kalkıp ölüm güzellemesi yapacak biri asla değildi.

Ama işte anti propaganda yapmak maksat. Komunizm karalamak.

Yabani gibi arkadaşlarımız da feysbuk dayıları gibi her gördüğüne inanıyor. Cenabı Allaha inanmamış ama tiktok vüdyolarına inanıyor. Kınıyorum.

Tabii ki de öyle. Stalin bir diktatör müydü? Bazı yönleri ile evet. Ama kalkıp ölüm güzellemesi yapacak biri asla değildi.

Ama işte anti propaganda yapmak maksat. Komunizm karalamak.

Yabani gibi arkadaşlarımız da feysbuk dayıları gibi her gördüğüne inanıyor. Cenabı Allaha inanmamış ama tiktok vüdyolarına inanıyor. Kınıyorum.
Yabani'nin en büyük kabusu bendim, ben olmayınca rahat nefes almıştır.:)

14. içkimden sonra rahmanileşip masayı darlama sözlerim. Mezarcı abi bir de göstererek anlatmış.

Kaçış yok, Allah'a dön.

Geri