Ölü Böceklerin Heykele Dönüşümü

Konu sahibi son olarak 1274 gün önce görüldü

Japonya'nın Gunma bölgesinde yaşayan 95 yaşındaki Yoneji Inamura olağanın oldukça dışında heykeller yapmış

Bu eserleri fotoğraflayan dergi Naver'e göre bu Nitta Yoshisada samuray bebeği 1970 yılında yapıldı.

tumblr_nriax280os1qzfsnio3_r1_1280.jpg

Yapımı toplamda 10 ay sürdü ve 5.000 kurutulmuş böcek kullanıldı.

1339976186670450862.jpg

Heykel sanatçının evinde Mayıs ayında yapılan Çocuklar Günü kutlamalarında sergilendi.

bir-garip-sanat-hikayesi-olu-boceklerden-heykeller-yapan-japon-sanatci-58e4dfd7081dc.jpg

Inamura aslında bu böcekleri alıp öldürmekle suçlanmış ve ciddi eleştirilere maruz kalmıştı.

tumblr_nriax280os1qzfsnio2_r1_1280.jpg

Bu yüzden de Bin Kollu Kannon adında başka bir heykel yapmaya karar verdi.

bir-garip-sanat-hikayesi-olu-boceklerden-heykeller-yapan-japon-sanatci-58e4dfdb1fd23.jpg

Bin Kollu Kannon Budist inancına göre, merhamet tanrısıdır ve bu heykel de ölü böceklerin anısına yapılmış oldu.

bir-garip-sanat-hikayesi-olu-boceklerden-heykeller-yapan-japon-sanatci-58e4dfdd8375d.jpg

Heykel onlerca çeşit farklı böceklerden yapıldı, bunların arasında mücevher böcekleri, Japon gergedan böcekleri gibi farklı türler bulunuyor.

bir-garip-sanat-hikayesi-olu-boceklerden-heykeller-yapan-japon-sanatci-58e4dfdf7b8b3.jpg

Bu hatıra heykeli için toplam 20,000 böcek kullanıldı.

bir-garip-sanat-hikayesi-olu-boceklerden-heykeller-yapan-japon-sanatci-58e4dfe1ba471.jpg

Heykel 180cm boyunda ve 1975 yılında tamamlandı.

bir-garip-sanat-hikayesi-olu-boceklerden-heykeller-yapan-japon-sanatci-58e4dfe3bbadd.jpg

Yani Inamura bu heykel için 5 yıl boyunca uğraştı.

bir-garip-sanat-hikayesi-olu-boceklerden-heykeller-yapan-japon-sanatci-58e4dfe608027.jpg

Bu yıl 95 yaşına giren Inamura, o yıllardan bu yana hiç böcekten heykeller yapmadığını söylüyor.

bir-garip-sanat-hikayesi-olu-boceklerden-heykeller-yapan-japon-sanatci-58e4dfe866253.jpg

O dönem yaptığı birkaç heykel ise halen evinde ziyaretçilere açık.

bir-garip-sanat-hikayesi-olu-boceklerden-heykeller-yapan-japon-sanatci-58e4dfea027cd.jpg

Uzaktan bakınca hiç fark etmiyorsun ama yaklaşınca nasıl koymuşlar onları oraya demeden geçemedim. :D

Uzaktan bakınca fazlasıyla ilgi çekici.. Yakından bakmak mide istiyor biraz, ama bakası inceleyesi de geliyor insanın..

Bakarken dahi korktum. Hic sevmiyorum ya.

Kaşıntı geldi bana hem korkuyorum hem de tiksiniyorum yoksa sanatsal acıdan bakardım belki.

Çoğu b.k böceği bunların. Iyyyy

Yau mis gibi ölü böcek. Tahta gibi yani öyle vıcık vıcık iğrenç bi hali de yok. :d
Çok ilginç ve bence büyüleyici görünüyor dokunmak isterdim.

Yau mis gibi ölü böcek. Tahta gibi yani öyle vıcık vıcık iğrenç bi hali de yok. :d
Çok ilginç ve bence büyüleyici görünüyor dokunmak isterdim.

Google'a bok böceği diye arattır görselden.

Geri