Okurken okuduğunu Anlamamak

Konu sahibi son olarak 4522 gün önce görüldü
Bazen dalgın oldugumuzda yada kitabın güzel anlatamamasıyla ortaya çıkan olay.

Genelde tarih kitabı okurken başıma gelirdi. kafammı basmıo hala bilmiyorum.

* satır aralıklarından kayıp giden aklının peşinden gidemeyen gözlerinin kitabı okuduğu durum

* aklının köşesinden yol bularak tüm düşünceni ele geçiren birilerinin gözlerine dokunmadan yürüttüğü harekatın en bariz belirtisi

* kalbindekinin tüm vucudunu ele geçirmek için önce aklından başladığı kitap okuyan gözlerini ise en sona bıraktığı özel harekat planı

Şimdi Şöyle Bir Gerçek varki,Ders Kitabı okurken Zerre aklımda Bişey kalmaz. Okudugumu dakıkasına unuturum. Ama Gel Görelim Okuduğum Kitap Bir Romansa,Beni yıllar sonra o romandan sınav yapsalar eger dereceye Girerim Heralde..:p

Efendim, bunun birçok sebebi olabilir. Kuşkusuz akla gelecek ilk şey kişinin psikolojik durumudur. Kişinin bulunduğu ruh hali dikkat dağıtıyorsa okuduğunu anlamak güçleşir. İkinci bir durumu ortamın sesidir. Gürültülü bir ortam konsantrasyonu engeller. Üçüncü durum uyku hali ve kişinin fiziksel yorgunluğudur. Dördüncüsü ise bana göre ortamın ışığıdır. Ortamın aydınlatması akıcılığı etkiler diye düşünüyorum. Bu sebepten ötürü bazen anlamak güçleşebilir.

Sadece gözlerin takip ettiği satırlar anlaşılmaz.

aklim baska yerde oldukda sIkintitan kurtulmak icin cozum gibi gelir ama bezen daha cok sIKilirsin

Dalgın anlarda ve okumaktan sıkıldıgımızda kendı kendılıgıne olusan durum

Yorgun ve dalgın isem başıma gelen olay.
Okumayı geç söyleneni anlamıyorum bazen.

Bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla! dedirten an. (satırlara :honk:)

kfa dolyken bşy okunmz okursan başa dönrsin

Bazen yaşadığım şey defalarca okuyup anlayamam bırakırım kafam doludur kesin o an.

Aklının başka yerde gözlerinin satır aralarında olduğu zamandır.

Kafam dağınıksa anlamam bir kaç sefer tekrarlarım ya da okumayı bırakırım.

Geri