Oglak burcu insanlari/saturn dominant insanlarin fiziksel ozellikleri akrep ve basak burcunun fiziksel ozelliklerine benzetiyorum. Bunun bi kombinasyonu diyelim. Bunlar iskolik. Calis calis calis bitmiyor. Seviyorlar ama. Birde planli programli yasarlar. En basit seyleri bile planlarlar. Mesela:
-8.00 kahvalti
-08.10 dus
-08.30 spor
-09.00-17.00'e kadar dinlenme
-17.00-24.00 bos vakit
Diyelim ki saat 15.00'de arkadasi ariyor bisiler yapalim diye. Cevap olarak "saat 17.00'e kadar cok yogunum" derler. Tum gunleri bos gecse yine kafalari yogun. O planlama bitmiyo ve kesinlikle uymali programa yoksa kafalari daha fazla yoruluyo ve "uf ya hic biseye zamanim yok yetisemiyorum" demeye baslarlar.
Yuz ifadeleri ifadesiz. Poker face veya fazlasiyla ciddi. Bu urkutucu olabiliyor. Oysa cok utangaclar aslinda. Kadinlari daha utangac bu arada. Arkadas ortamlarinda en cok konusan kendileri degildir kesinlikle, arka planda dinlemeyi tercih ederler. Konusuyorlarsa da varsa yoksa is guc. Cogu zaman is guc konulari. Oglak dendigi zaman benim aklimda soyle canlaniyo: ince uzun boylu siyah sacli bir adam. takim elbiseli ve elinde bi attachekoffer. ofis/holding/avukat gibi bir meslek icerisinde olan biri. Robot hayati yasayan. Uyan, kalk, hazirlan, calis, eve don, yat ve tekrarrrrrr devam. (iyiki baska gezegenlerin ve burclarin etkisi bunu azaltabiliyor ve degistirebiliyor)
Bu insanlar yaslandikca genclesiyorlar. Yasli halleri genc gorunuyor. Ya aslinda kucuk yasta buyuk gosteriyorlar, sonra ayni kalmaya devam ettikleri icin oyle gorunuyor. Cocukken de cok olgun ruhlari vardir. Sorumlulugu direk ustlenirler ve cok anlayislilardir. Aileleri de kendilerine cok guvenir.
Partilerde masaya cikip dans eden tipler asla degil. Ilerde bi kosede durup icecegini icerler. Aslinda o partiye geldiklerine sukretmek gerek. Pek tarzlari degil.
Cok guzeller. Dedigim gibi, akrep ve basak burcunun fiziksel ozelliklerinin karisimi gibi birsey. Cok cekici olabiliyorlar. Auralari soguk, merak uyandirici, gizemli. Gordugun gibi saygi duyasin gelir. Duruslari dik. Sanki bu zamanlardan degiller. Asiri naziklerdir. Royal ailelerin protokollerine kolaylikla uyabilirler, cunku karakterleri ve hareketleri buna musait. Protokol dersi bile almaya gerek yok.