Nefes Almayı Unutuyor

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
Nefes Almayı Unutuyor
Doğuştan beynindeki su toplanmasına bağlı beyin hücreleri ve solunum merkezi çalışmayan 1 yaşındaki Ecrin bebek soluk alıp vermeyi unutuyor.
Nefes Almayı Unutuyor

1308474107_46_ecrin.jpg

Konya'da
virgul.gif
6 aylıkken dünyaya gelen ve 4 ay boyunca Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesindeki bir kuvözde yaşama tutunan 1 yaşındaki Ecrin Naz Akkoç
virgul.gif
bir aylıkken başından
virgul.gif
iki aylıkken de belinden ameliyat oldu.

Beynindeki hasar nedeniyle özellikle geceleri nefes almayı ''unutan'' Ecrin bebeğe
virgul.gif
basınçlı oksijen ve hava verilerek
virgul.gif
nefes alıp vermesi hatırlatılıyor. Halen hastanenin Çocuk Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi süren Ecrin bebek
virgul.gif
solunum cihazına bağlı kalarak yaşamını sürdürüyor.

"BİR ANNE OLARAK ÇOK ACI ÇEKİYORUM"

Ölümle her an burun buruna yaşayan kızının yanından hiç ayrılamayan anne Ümran Akkoç (21)
virgul.gif
dünyaya gelen ilk çocuklarının rahatsızlığını öğrenince yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi.

Kızının hastalığı nedeniyle geceleri nefes alıp veremediğini
virgul.gif
bu nedenle sürekli solunum cihazına bağlı olduğunu belirten Akkoç
virgul.gif
''Özellikle geceleri bir şey olacak diye çok korkuyorum. Neredeyse hiç uyumuyorum. Ona en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum. Bir anne olarak çok acı çekiyorum. Kızımın yaşamını böyle sürdüreceğini biliyorum. Ecrin
virgul.gif
Allah'ın bir hediyesi. Kızım bizim için özel bir çocuk. Takdiri ilahi böyleymiş'' dedi.

YAŞAMINI BÖYLE SÜRDÜRECEK

Ecrin'in doktoru olan Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sevgi Pekcan
virgul.gif
doğuştan beyninde su toplanması olan hastaların
virgul.gif
beyin hücrelerinin ve solunum merkezinin çalışmadığını söyledi.

Solunum yetmezliği ve solunum durması olan Ecrin bebeğin ''solunum merkezine emir gelmediği için nefes alıp vermeyi unuttuğu''na dikkati çeken Pekcan
virgul.gif
özellikle gece belirli basınçla oksijen ve hava verilerek
virgul.gif
çocuğa nefes alıp vermesinin hatırlatıldığını kaydetti.

Pekcan
virgul.gif
vücuttaki karbondioksit atımının uygulanan yöntemlerle sağlandığını da ifade ederek
virgul.gif
Ecrin bebeğin artık yaşamını bu şekilde sürdürmek zorunda olduğunu sözlerine ekledi.

Geri