Neden ve nasıl arkadaş seçeriz ?

Yazgı

Bronz Üye
Bu konu tamamen hisle alakalı benim için.Herkesle geçinebilen bir yapım yok ve hep duygularıyla hareket eden bir insan oldum.Birini sevemediysem ilk gördüğüm an o kişide kesin bir sorun çıkıyor ha tabiki yanıldığım durumlar da oluyor insanız sonuçta müneccim değiliz.İlk anda itici gelen birinin daha sonraki davranışlarını gözlemlediğimde varsa bir yanlışım özrümü de diler onu kazanmaya çalışırım.

Dediğim gibi hisler çok önemlidir benim dünyamda.Hiç konuşmadığın,tanımadığın bir insan sana yakın gelebiliyor.Nasıl?Duygudaşlık denen bir şey var.Kalbi sana yakın olanı algılıyorsun sana benzeyeni ya da ne bileyim moralin bozuk oluyor konuşmadan da seni teselli etme gücüne sahip olabiliyor ya da seni anlayıp dinleyen insana karşı bir sempati uyanıyor içinde.

Benim ortam da yoktur mesela.Yani bir insan bana yakın geldiyse sevmişimdir onu.Ortak noktalarım vardır mutlaka onunla.Aynı şeyleri beğeniriz aynı anda ya da fikirleri bir noktada örtüşüyordur benimle.Herşeyi aynı olacak diye bir kaide yok tabiki.Ufkumu da açmalı yeri geldiğinde farklı görüşleriyle.Ve en çok da güven veren insanları seviyorum çünkü arkadaşlık bunu gerektirir ve tabiki vefayı.Alış veriş değildir dostluklar benim için menfaate dayanmaz.O bana bunu aldı ben ona şunu almalıyım dostlukları,ya da sırf iyi bir konumda diye makam dostlukları bana göre değil.

Arkadaşlığımın karşılığı sadece sevgi,güven ve vefadır.
Sizler arkadaşlarınızı neye göre seçiyorsunuz?

Yazgı

AntepLi

Üye
Hadi gidek deyince nereye diye sormadığı için.
Kavga var dediğimiz de nerde dediği için.
Para Lazım deyince Kaç Lira dediği için.
İşim var gelemeyeceğim dediğim de,Olumsuz bi durum yok inşallah kardeşim dediği için.

Yazgı

Bronz Üye
Hadi gidek deyince nereye diye sormadığı için.
Kavga var dediğimiz de nerde dediği için.
Para Lazım deyince Kaç Lira dediği için.
İşim var gelemeyeceğim dediğim de,Olumsuz bi durum yok inşallah kardeşim dediği için.

Halini görüp nasılsın değil de neyin var dediği için..

AntepLi

Üye
Kitap oku bol bol ve birde sahte gülümsemeleri bırak iyi gelir kırıklar hepimiz de var. Acıtsa da orada durması lazım.

Lefty

Yönetici
Supervisor
Yüzeysel düşünmeyen, sorgulayan ve bencil olmayan her görüşten insanla arkadaş olabilirim. Genel anlamda farklı kültürleri tanımayı çok sevdiğim için arkadaşlık kurmak konusunda da pek sıkıntı çekmem. Karşımdaki insan vicdanlı olduğu sürece hayata bakış şekli beni rahatsız etmez.

Yazgı

Bronz Üye
Yüzeysel düşünmeyen, sorgulayan ve bencil olmayan her görüşten insanla arkadaş olabilirim. Genel anlamda farklı kültürleri tanımayı çok sevdiğim için arkadaşlık kurmak konusunda da pek sıkıntı çekmem. Karşımdaki insan vicdanlı olduğu sürece hayata bakış şekli beni rahatsız etmez.

-Vicdanlı , bencil olmayan insan -sadece bir hayal olma yolunda ilerliyor bu özellikler Lefty. İnsanlar bencil, vurdumduymaz ve nankörler. Kıymet bilmiyorlar, vefa bilmiyorlar, vicdanları da ağır gelmiş olacak ki alalade bir yerde bırakmışlar vicdanlarını.Güzel insana rastlamak zor ve güzel kalabilen vicdanlı insanlara rastlamak da imkansızın eşiğinde ne yazık ki. Teşekkür ediyorum yorumun için dostça kal (:

huri

Bronz Üye
Herkesle konuşabilirsin, ama herkese derdini anlatamazsın. Halden anlayan dostluklar en güzeli.

esekherif

Üye
zira ortada çay içilecek bir konu varsa arkadaş, rakı içilecek konu varsa dostluk vardır.

Üst Alt