Ne zırvalıyor yine bu ?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Okumam.

İlber ve Celalin elitist sıçmalarını okuyup izleyemem.

Şanlı Samsunsporumuzun maçını izliyorum.
Kurbanın olayım şurayı oku ya çok komik :D

Fırat ve Dicle havzası, Türkiye için hem teknik hem demografik hem de siyasi açıdan hayati önem taşır. Burada boşalan köyler, vakit kaybetmeden Asya’daki kardeş potansiyel nüfusla doldurulmalıdır. Çin’in nükleer denemeleriyle yıpratılan bereketli Uygur bölgesinin çalışkan çiftçileri kısa zamanda Türkiye’ye getirilmelidir. Hayvancılık konusunda uzman Kırgızların da bu topraklarda faaliyet göstermesi gerekir.

arabı afganı gelirken sorun yok ama türkler yerleştirilmeli diyince uuuuuuuvvvvvv
buna da sadece etnik faşistler kızabilirdi ki ilk böğüren de demliler olmuş xd

GUkFuMjWMAAbBAq.jpg

yıllardan beri o toprakları terörden koruyan, huzur sağlayan şu kardeşlerimizi bırakalım.

yıllardan beri o toprakları terörden koruyan, huzur sağlayan şu kardeşlerimizi bırakalım.

Aynen bir asırdır süre gelen Türkçülük politikalara falan filan arada rastlıyoruz peynirciler carsisinda falan eşek sütü peyniri satılmıyor diye dert yakiniyorlar :D

Aynen bir asırdır süre gelen Türkçülük politikalara falan filan arada rastlıyoruz peynirciler carsisinda falan eşek sütü peyniri satılmıyor diye dert yakiniyorlar :D

büyük harfle türkçülük yazman.. aferin. gelişme var.

Akp ve Dem karşı çıkıyorsa kesin İlber hoca haklıdır bu çıkarımı buradanda yapabilirsiniz..

Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Artık su savaşları petrol savaşlarından daha önemli” diyerek kuraklığa dikkati çektiği bugünkü yazısında, acil alınması gereken önlemleri sıraladı.

Ortaylı ayrıca “Urfa vadisinin yabancılara satışı sadece durulması, satılmış olan arazilerin de mutlaka geri alınması” gerektiğini ifade etti. Ortaylı, “Bu bölgede yabancı sermayeye izin verilemez. Doğu Akdeniz kıyıları ise Türkiye’nin elinde kalmak ve tutulmak zorundadır” diye ekledi.

Prof. Dr. Ortaylı’nın Hürriyet’te kaleme aldığı söz konusu yazısında ilgili bölümleri şöyle:

“Toprağı ve suyu tüketen ürünler (mısır, yonca) için açılan kuyuların akıbeti ortadadır. Bu yanlış uygulamaların son bulması gerekir. Konya Ovası artık zirai bölge olma özelliğini yitiriyor. Çukurova’nın verimsizliğini de sert mali tedbirlerle gidermek zorundayız. Akdeniz’in en bereketli ve geniş ovası, en akılcı şekilde değerlendirilmelidir. Bundan daha acil bir program düşünülemez.

“Fırat ve Dicle havzası, Türkiye için hem teknik hem demografik hem de siyasi açıdan hayati önem taşır. Burada boşalan köyler, vakit kaybetmeden Asya’daki kardeş potansiyel nüfusla doldurulmalıdır. Çin’in nükleer denemeleriyle yıpratılan bereketli Uygur bölgesinin çalışkan çiftçileri kısa zamanda Türkiye’ye getirilmelidir. Hayvancılık konusunda uzman Kırgızların da bu topraklarda faaliyet göstermesi gerekir.

“Urfa vadisinin yabancılara satışı sadece durdurulmamalı; satılmış olan araziler de mutlaka geri alınmalıdır. Bu bölgede yabancı sermayeye izin verilemez. Terör örgütünün bir dönem hâkimiyet kurmaya çalıştığı bölgelerde en ufak bir taviz verilmemelidir. Doğu Akdeniz kıyıları ise Türkiye’nin elinde kalmak ve tutulmak zorundadır.”

Çalışkan çiftçisini Çin seddine yonlendirse keşke:D ata toprağı neticede;q
Tüm bu mesajı kürt kedisi yazdı sandım....okumadım videoyu da izlemedim vaktim yok... tskler...

Tüm bu mesajı kürt kedisi yazdı sandım....okumadım videoyu da izlemedim vaktim yok... tskler...
Ahaahaaa ya yok ben yazmadım tabiki İlber devsirmesinin sıçmalari işte neyseki Forum dışında onu ve sıçışlarını ciddiye alan yok ..:D

• Hehe
Tepkiler: Aze
Bizim grupta da tartışıldı.
Oldukça haklı.
Eleştirenler ilk olarak ''Önce tarım politikaları düzeltilsin'' diyorlar. Kesinlikle haklılar fakat bilmedikleri nokta ana sebebin bu olmadığı.
İşin içinde olan biri olarak söylüyorum insanların çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmak istememesinin temel sebebi sosyo-kültürel faktörler. Ekonomi de çok önemli ama düzgün bir politikamız olsa dahi bu işi yapacak ithal işçilere kesinlikle ihtiyacımız olduğuna katılıyorum.Bugün bir çocuk annesinin ahırda çalıştığını ifade etmekten hicap duyuyor, bir gelin köye gittiğinde koyun beslemek istemiyor,tarla ile uğraşmak istemiyor istese bile bundan ötürü aşağılanıyor ya da farklı bir örnek İstanbul için söylüyorum iyi bir kasap ortalama 70-80 bin maaş alıyor 100 binleri bulan var fakat yok. Kasap yok kimse de yetişmek istemiyor. Asgari ücretle beyaz yakalı bir işten daha çok tatmin oluyor gençler. Çünkü ünvan söz konusu olunca mantık devre dışı kalabiliyor.Türkiye'de modernleşme sürecinde bu saatten sonra gençlere kasaplığı,çiftçiliği de sevdirme politikası zor iş. E biz neden zulüm gören ve etnik olarak,kültürel olarak bize benzeyen, çiftçilik ve hayvancılık ile ilgili bir topluluğa iltica kolaylığı sağlamayalım ki? Avrupa Ukrayna'ya yaptı. Vicdanlı olduğu için mi? hayır. Tek sebebi Hristiyan olmaları,kültürel benzerlik ve iş gücü açığı.Öyle ki bi kırmızı halı sermediler Ukraynalılara,deli haklar tanıdılar. Bak Suriye'den gelenler en boktan zamanlarında bile ret alabiliyordu Avrupa'da. Esad devrildi hala ortalık yangın yeri ama Esad gider gitmez savaş bitti ayağına bıçak gibi kestiler Suriye'den gelen iltica başvurularını. İsrail'in göç alım politikasından hiç bahsetmeyelim zaten.

Yukarıda yazdığın bir çok şeye katılmakla birlikte pek tabi katilmadigim ve doğru bulamadığım noktalar da var
E biz neden zulüm gören ve etnik olarak,kültürel olarak bize benzeyen, çiftçilik ve hayvancılık ile ilgili bir topluluğa iltica kolaylığı sağlamayalım ki?
Bunu yazarken hangi mantıkla yazdığını merak ediyorum neden mi ?
Peki o topraklarda zulüme ve haksızlığı uğrayan yerinden yurdundan edilen insanları düşünmedin mi hiç onlar öz yurtlarından zulümle sürülecek senin soydaşların ki değiller sen rumsun....evet Asya'da kendi toprağında ne yaşıyor olursa olsunlar öz yurtları sonuçta buraya gelsinler öyle mi ? Neyin kafasını yaşıyorsunuz ya siz kimse kusura bakmasın yok öyle bir dünya

Yukarıda yazdığın bir çok şeye katılmakla birlikte pek tabi katilmadigim ve doğru bulamadığım noktalar da var

Bunu yazarken hangi mantıkla yazdığını merak ediyorum neden mi ?
Peki o topraklarda zulüme ve haksızlığı uğrayan yerinden yurdundan edilen insanları düşünmedin mi hiç onlar öz yurtlarından zulümle sürülecek senin soydaşların ki değiller sen rumsun....evet Asya'da kendi toprağında ne yaşıyor olursa olsunlar öz yurtları sonuçta buraya gelsinler öyle mi ? Neyin kafasını yaşıyorsunuz ya siz kimse kusura bakmasın yok öyle bir dünya

Ben tamamen pragmatik yaklaşıyorum, hiç duygusal bi yaklaşımım yok.
İnsanlar buraya zorla sürülsün,zorla buraya aldıralım demiyorum; iltica kolaylığı diyorum çiftçilik ve hayvancılık ile alakalı ilticalarını cezbettirecek olanaklar sunulabilir. Yine Avrupa'dan örnek vereceğim Almanya ve bi çok AB ülkesi Ukraynalılara çok fazla sosyal yardım sağlıyor. Bir Alman okul, belli bir kontejanda Ukraynalı almaya mecbur, bir şirket belli eyaletlerde belli kontejanda Ukraynalı çalıştırmaya mecbur. Ruh hastası seviyesinde disiplin delisi Almanya'da Ukraynalılar park cezası,çöp atma cezası vb. cezalardan muaf gibi gibi. Tabi bu Almanya'nın politikası biz de çiftçilik ve hayvancılık üzerinden teşvik edecek politikalar geliştirebiliriz..Ülkesel boyutta kendi topraklarında ne yaşadıkları önemli ölçüde onların problemidir.Kişisel olarak elbette fazlasıyla üzülüyor ve atlatmalarını temenni ediyorum.Şimdi senin perspektifine göre Çin ile arayı bozmamız,kafa tutmamız ve ortalığı kızıştırmamız gerekiyor.Bak Müslüman Azerbaycan'a, İsrail'in en önemli müttefiki oldu, neden olmuş araştırdın mı? yazık değil mi Filistinlilere mesela? Devletlerin duyguları olmaz; kendi vatandaşları adına çıkarları olur,olmalı.

Son düzenleme:
Ben tamamen pragmatik yaklaşıyorum, hiç duygusal bi yaklaşımım yok.
İnsanlar buraya zorla sürülsün,zorla buraya aldıralım demiyorum; iltica kolaylığı diyorum Çiftçilik ve hayvancılık ile alakalı ilticalarını cezbettirecek olanaklar sunulabilir. Yine Avrupa'dan örnek vereceğim Almanya ve bi çok AB ülkesi Ukraynalılara çok fazla sosyal yardım sağlıyor. Bir Alman okul, belli bir kontejanda Ukraynalı almaya mecbur, bir şirket belli eyaletlerde belli kontejanda Ukraynalı çalıştırmaya mecbur. Ruh hastası seiyesinde disiplin delisi Almanya'da Ukraynalılar park cezası,çöp atma cezası vb. cezalardan muaf gibi gibi. Tabi bu Almanya'nın politikası biz de çiftçilik ve hayvancılık üzerinden teşvik edecek politikalar geliştirebiliriz..Ülkesel boyutta kendi topraklarında ne yaşadıkları önemli ölçüde onların problemidir.Kişisel olarak elbette fazlasıyla üzülüyor ve atlatmalarını temenni ediyorum.Şimdi senin perspektifine göre Çin ile arayı bozmamız,kafa tutmamız ve ortalığı kızıştırmamız gerekiyor.Bak Müslüman Azerbaycan'a, İsrail'in en önemli müttefiki oldu, neden olmuş araştırdın mı? yazık değil mi Filistinlilere mesela? Devletlerin duyguları olmaz; kendi vatandaşları adına çıkarları olur,olmalı.
Ben diyorum ki ; o toprakların zaten sahibi var ve zorla yerlerinden edildiler Asyadan soydaş getirmenin bir anlamı yok verin insanlara topraklarını ekip bicsinler
Bu ve bunun gibi absürt tezleri ortaya atmak sadece ve sadece iç huzuru bozar başka da bir halta yaramaz anlatabiliyor muyum böyle Bir şeyin mümkün olmayacağını hepimiz biliyoruz zaten
Adam ülkesini sevse zaten ortaya böyle boktan bir tez atmaz

Bizim grupta da tartışıldı.
Oldukça haklı.
Eleştirenler ilk olarak ''Önce tarım politikaları düzeltilsin'' diyorlar. Kesinlikle haklılar fakat bilmedikleri nokta ana sebebin bu olmadığı.
İşin içinde olan biri olarak söylüyorum insanların çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmak istememesinin temel sebebi sosyo-kültürel faktörler. Ekonomi de çok önemli ama düzgün bir politikamız olsa dahi bu işi yapacak ithal işçilere kesinlikle ihtiyacımız olduğuna katılıyorum.Bugün bir çocuk annesinin ahırda çalıştığını ifade etmekten hicap duyuyor, bir gelin köye gittiğinde koyun beslemek istemiyor,tarla ile uğraşmak istemiyor istese bile bundan ötürü aşağılanıyor ya da farklı bir örnek İstanbul için söylüyorum iyi bir kasap ortalama 70-80 bin maaş alıyor 100 binleri bulan var fakat yok. Kasap yok kimse de yetişmek istemiyor. Asgari ücretle beyaz yakalı bir işten daha çok tatmin oluyor gençler. Çünkü ünvan söz konusu olunca mantık devre dışı kalabiliyor.Türkiye'de modernleşme sürecinde bu saatten sonra gençlere kasaplığı,çiftçiliği de sevdirme politikası zor iş. E biz neden zulüm gören ve etnik olarak,kültürel olarak bize benzeyen, çiftçilik ve hayvancılık ile ilgili bir topluluğa iltica kolaylığı sağlamayalım ki? Avrupa Ukrayna'ya yaptı. Vicdanlı olduğu için mi? hayır. Tek sebebi Hristiyan olmaları,kültürel benzerlik ve iş gücü açığı.Öyle ki bi kırmızı halı sermediler Ukraynalılara,deli haklar tanıdılar. Bak Suriye'den gelenler en boktan zamanlarında bile ret alabiliyordu Avrupa'da. Esad devrildi hala ortalık yangın yeri ama Esad gider gitmez savaş bitti ayağına bıçak gibi kestiler Suriye'den gelen iltica başvurularını. İsrail'in göç alım politikasından hiç bahsetmeyelim zaten.

Tam bir ülke yönetmeye çalışan AKP-MHP politikacısı söylemleri diye yorumladım. Belki niyetiniz başka ama basitçe "Bizim gençler iş beğenmiyor" dan öte geçememiş.
Bu işlerin tekelleştirilip bazı gruplara peşkeşinden bahsedilmemiş mesela ya da çiftçilerin emeğinin karşılığını alamaması. Bunun yerine arada dağıtıcıların zenginleşmesi. Yine hakkını alamayan emekçiler suçlanmış.
Ne olacak yani getirilen Kırgızlar Uygurlar emeğini alabilecek mi ? Alamasalar da yapmaya devam edecekler mi ? Kasabın maaşından bahsetmişsiniz de o son satıcı bizim bahsettiğimiz üretici.
Bence sosyo-kültürel değil tamamen ekonomik sebepler. Paranın dini dili ırkı olmaz ki bakınız Türk Siyaseti.
Tarımı geliştirmek istiyorsanız bunu yapmanın çok daha iyi yolları var ki çoğunun sonu sosyalist düşünce olur. İltica mı ilk aklımıza gelen ?

kürt kedisi'nin ülkesini sevmesi, ülke iç huzurunu bu kadar düşünmesi duygulandırdı beni. uygur çiftçiler, kırgız çobanlar gelmeyecek merak etme. biz bizeyiz, bir olacağız.

Geri