Ne hale geldik, asosyal bir gençlik yetişiyor

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Bunu kim dediyse guldurdu beni.

Asosyal genslik eger buysa biz hangi sinif sosyaliz bilemedim.

masaj diyorsun yok
sevişmek zaten yasak
ne bok yerseniz yiyin

bunu eski komşum olan selma teyze de söylüyordu...
devir değişiyor, ilgi alanları, uğraşlar, teknoloji ilerledikçe farklılaşıyor. dolayısıyla sosyallik kavramı da, bizim algıladığımızdan başka bir yerde galiba artık.

Hiç alışılagelmeyen bir gençlik yetişiyor. Türkiye özelinde söylemiyorum, Dünya genelinde durum bu. Bu gençliği ancak 68 Hareketi gibi bir hareket rahatlatır.

Çocuklar kırsalda köyde vs büyümemiş büyük şehirde yaşıyorsa bir araya geldiklerinde oyun oynayamıyorlar. Bahsettiğim oyun sokak oyunu bilmiyor çünkü. Oyun biçimleri teknoloji üzerine. Ben seviyorum bu kuşağı sorgulama yapan yaratıcılıkları olan, teknolojik donanımları yüksek nesil. İçi boş o, kendine güvenlerini bilgi ile doldursalar daha çok seveceğim. Bu neslin anne babaları çocuklarının değerli olduğunu hissettirir onlara inanırlarsa yönlendirip gelişmelerine katkı sağlayabilir. Hep, kendi çocukluklarıyla mukayese eder aman ne olacak bundan da bir şey olmaz derse çocuğuna ömür boyu bakmak zorunda kalır. Büyüyemez ki çocuk olgunlaşmaz. Bu nesil gençliğinin en çok ihtiyaç duyduğu şey doğru yönlendirmek ve sorumluluk vermek. Çocuk ailesinin aynasıdır.

Yetiştirilir, yetişmez..Çocuk yabani ot mu kendi kendine yetişsin..

Ya oğlum yapmayın lan. Nedir sizin bu birdirbir oynama fantaziniz. Yok efendim eskiden sokak varmış. Yok efendim gazoz kapağı oynarlarmis. Ebecilik oynarlarmis. Şimdi kalmamış!
Kalmasın zaten
Bu aptalliklar olmadan da sosyallesilir
İnternet bilgisayar kötü bişey değil, yapmayın.

Hem o ozendiginiz nesil ilk atari çıktığında bıraktı sokağı haberin var mi

beyaz türk climax'e bak sen aptallık diyor.

Pandemiyle daha da tetiklendi durum.

teknoloji ile düşündüğünüz anlamda sosyalleşme olayı bizim ülkede ne kadar geçerli? gençlerin birçoğunun teknoloji kullanımı gazı kaçmış kola ve bayat cips eşliğinde sabaha kadar online oyun oynamaktan, sabaha karşı yatıp akşamüstü uyanmaktan ibaret maalesef. zaten konudaki eleştiri de bu. böyle bi arkadaşım var yaşı otuza dayandı. çocuğun hayatı bu ve hiç mutlu biri değil. ama öyle olduğunu zannediyor.
çocuklarsa şu dönemde evde otura otura tik sahibi oldular ciddi anlamda.

29 yaşındayım son 3 yıldır deli gibi oyun oynuyorum +

Hiç değiştirmeyi / değişmeyi , gerçekten mutluyum tşk.

konu ve kisilerden bağımsız olarak ; hayatındaki en büyük sosyalligi mahalle başında bir kaç grup genç ile kola ve cekirdek eşliğinde muhabbet etmek olanlar teknoloji bizi asosyallestiriyor diye yakınıyor.
kaçımiz teknolojiyi gerçekten bir sosyal amaç uğruna kullanıyor ki? bilgi edinmek , esosyal bir çevre edinmek ve farklı olandan haberdar olmak üzerine kullanıyoruz ki.
bizim sosyallik anlayışımız dahi sokakta oyun oynamakla sınırlı ya da bir barda partilemekle sınırlı.

toplaşın da bir saklambaç oynayalım.

E-sports devrimdir, beğenmeyen yallah arabistan’a lol xd

Geri