Napolyonun Eşi Josephine'e Yazdığı Mektup

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
''Bir tek günüm bile geçmedi yüreğimde senin sevgin olmadan, bir tek gecem bile geçmedi seni kollarımla sarıp sarmalamadığım, beni yaşamımın ruhundan uzaklaştıran zafer ve tutkuya lanet etmeksizin bir tek fincan çay bile yudumlamadım. İş güçle meşgulken, orduları komuta ederken, savaş meydanlarını aşarken, benim tapılası Josephine'im, hep kalbimin tahtında oturuyor, zihnimi meşgul ediyor, düşüncelerimi alıp
uzaklara götürüyorsun.
Senden Rhohe'un suları kadar hızlı ayrılmamın nedeni, seni en kısa zamanda yeniden görmek isteyişimdir. Eğer gece yarıları çalışmak için kalkıyorsam bunu benim tatlı sevgilim belki birkaç gün önce gelir diye yapıyorum, ama sene 23-26 Ventose tarihli mektubunda bana 'siz' diye hitap ediyorsun. Sensin 'siz'! Ah, kötü kız! Nasıl yazabildin böyle bir mektubu? Ne kadar da soğuktu!
Siz! Siz! Bu 15 gün nelere gebe?... Ruhum üzgün, yüreğim köle, hayal gücüm beni korkutmakta. Beni fazla sevmiyorsun. Ve belki de bir gün gelecek beni hiç sevmeyeceksin. Bunu söyle bana, hiç değilse acıları hak etmiş olurum. Sevdiğim, çekindiğim, içimde beni doğaya çağıran tatlı duygular, yıldırım gibi beni ateşleyen hayatımın kadını, acısı, tatlısı, umudu ve ruhu, hoşça kal! Senden ne bitimsiz bir aşk istiyorum, ne bağlılık, yalnızca gerçeği, uçsuz bir açıkyüreklilik istiyorum senden. 'Seni eskisi gibi sevmiyorum' diyeceğin gün, akşamın ya da yaşamımın son günü olacak. Hoşça kal!''

Adam oyle asikmis ki Josephineye bir mektubunda yikanma ben gelene kadar demis. Yani teninin kokusunu hissetmek istiyorum ozluyorum anlaminda. Ammmaa gel gelelim yukardaki mektubunda da bahsettigi gibi Jasephine hanim kizimiz boyu kisa ve de sakali kose Napolyonu ALDATMISTIR, adama malum olmus zaar.
Ve garibim napolyon dugun gunune 3 saat gecikiyor gercek gecesi ayagini karisinin kopegi isiriyor. Aldatma olayindan sonra kissasa kissas diyip onlarca metresi oluyor. Yine de Josephineyi affediyor.
Cok paran var diye mutlu saniyorlar iste :T:

Bir Kanuni'nin Hürrem'e yazdıkları gibi değil, sorry.

Celis-i halvetim, varım, habibim mah-ı tâbanım
Enisim, mahremim, varım, güzeller şahı sultanım

Hayatım hasılım,ömrüm, şarab-ı kevserim, adnim
Baharım, behçetim, rüzum, nigarım verd-i handanım

Neşatım, işretim, bezmim, çerağım, neyyirim, şem’im
Turuncu u nar u narencim, benim şem’-i şebistanım

Nebatım, sükkerim, genc,m, cihan içinde bi-rencim
Azizim, Yusuf’um varım, gönül Mısr’ındaki hanım

Stanbulum, Karaman’ım, diyar-ı milket-i Rum’um
Bedahşan’ım ve Kıpçağım ve Bağdad’ım, Horasanım

Saçı marım, kaşı yayım, gözü pür fitne, bimarım
Ölürsem boynuna kanım, meded he na-müsülmanım

Kapında çünki meddahım, seni medh ederim daim
Yürek pür gam, gözüm pür nem, Muhibbi’yim hoş halim!

Muhibbi

Aşık olunca bende böyle diziyorum sevişince geçiyo.

Şimdi biz şuraya böyle bir yazı yazsak aşk acısı çekiyor bu der üstümüze yürürsünüz.

Napolyon dediklerinde aklıma bamya geliyor çünkü o bir bamyaymış.

Ü Z Ü C Ü .

Ya bu itte öyle yetenek yok. Bunun enistesi var süvari. joachim murat derler adina. Ona yazdırırdı mu mektupları. joachim balık burcu erkeği tabi duygusal adam.

Nazım Hikmetin Pirayeye yazarken aslında onu aldattığı gerçeği aklıma geldi......

• Beğen
Tepkiler: W
Bir an para istemek için yazdı sandım. Aşk için yazmış adam. Demek ki tek aşkı para değilmiş.

"Bana Turklerden kurulu bir ordu versinler butun dunyayi rehin alirim Josephine, senin icin yaparim bunu.

I will write you later."

Hep methiyeler duzen insanlar da aldatmis :p
Bosuna demiyorum agzi laf yapan erkekten korkacaksin diye :p

Geri