Namaz Surelerinin Okunuş Sırası Tablosu

Konu sahibi son olarak 979 gün önce görüldü
Kuranı-ı Kerim’de Fatiha suresinden Nas suresine doğru bir sıralama var. Namazda bu sıralamaya uyulması gerekli.
Fatiha suresini namazda okumak vaciptir. Bu nedenle zammı surelere dâhil edilemez. Yani sıralamalarda yeri yoktur. Fatiha Suresini zammı sureden önce okumak gereklidir.

Namaz sureleri olarak adlandırılan 10 surenin namazda okunma sırası ise Fil suresinden Nas suresine doğrudur. Sıralama aşağıdaki gibidir.

1. Fil Suresi
2. Kureyş Suresi
3. Maun Suresi
4. Kevser Suresi
5. Kafirun Suresi
6. Nasr Suresi
7. Tebbet Suresi
8. İhlas Suresi
9. Felak Suresi
10. Nas Suresi
Okuma sırasıyla ilgili aşağıdakilere aykırı davranmak mekruh olarak görülmüştür.

–1. İkinci rekâtta okunan sure, birincide okunan surenin hep aşağısında olacak, yukarısında olmayacaktır. Yani hiç sure atlamadan sırasıyla okunur.

2.– Atlayarak okunacak olursa arada tek sure bırakılmayacak, iki veya daha fazla sure atlanarak okunacaktır.

–3. Okunan bu ikinci sure, birinciden iki ayetten daha fazla uzun olmayacaktır.

kaynak namaz zamanı

Benim içtiğim içkiden alınan vergilerle maaşa bağlanan bir imamın kıldırdığı zedüşt dininden araklanan namazlar ''mekruh'' sayılmaz mı?

Ben içmezsem sen ne o klimalı camiyi yaptıracak parayı bulur ne de namaz kıldıracak imamı bulurdun!

senin gibi adamlara kalsa camiyi yıkarsınız senin parana ihtiyaç duymayız sen sıkıntı yapma
cami yapmak için çok hayır sever var kardaş

sen sadece saygı duy yeter boş boş konuşma

senin gibi adamlara kalsa camiyi yıkarsınız senin parana ihtiyaç duymayız sen sıkıntı yapma
cami yapmak için çok hayır sever var kardaş
Benim gibi içki içenler olmasa değil beş vakit zerdüşt namzı kılmak sen aç kalırdın fitbolcu kardeşim.

Namaz surelerini sırasına göre okumamak mekruhtur denilmiş :))
Yani neredeyse bir Müslüman bu sıraya uymadı diye günah işledi diyecekler !
Oysa ki Kuran surelerinin iniş sırası diye bir şey var her şeyden evvel ..
İsteyen istediği sıra ile okuyabilir, mekruh ya da günah filan değildir .. ALLAH adına konuşmayın ..
Sadece tadili erkana uygun olması için sıralamaya uyulması bir tür görgü kuralı olarak görülmüştür yoksa mekruh filan değildir ..

Istediginiz sorudan pardon duadan baslayabilirsiniz .p

Kaynağa bak tövbe tövbe zorla günaha sokacaklar adamı g.tünüzden element uydurmayın bence

Evet yine silistre ve bu kezde dillendirdigi sey; ben icki icmezsem sen klimali camide namaz kilamazsin diyor :/
İnsanlıgın devami senin soyuna bağlı yüce silistre ic daha cok ic biraz daha ic daha zengin oluruz ohh her yer klima olur sayende :D

İlk rekatta okunan sure daha sonraki rekatta okunacak olandan kısa olamaz. Bunu ayrıntılarıyla öğretmişlerdi de unuttum valla. Bence kafanıza göre takılın. :D

Geri