MUTLU KAL (BİTTİ)
Şimdi bir avuç son uzattında kokladım ellerinden.Oysa dün ne kadarda kolay yalanında gölgeleniyordu sevgin..Saniyeye üç sevgilim sığan dilin şimdi ’’Bitti’’ diyordu bana acımadan hiç.Su akacak yatağını bulacak,söylediğinde tıpkı bir masal gibi bir varmış bir yokmuş dedirtecektin kendine.
Sevgilerin en yücesini büyütmüşken içeride bir yerde,//kop //diyordun//tut kendini vur //der gibi...
Bir iç çığlık kopuyordu dunyamda ama tamam diyordum dökülürken gözümden yaşlar.Olmayacak dualarıma amin deme vaktimin geldiğini sezmiştim de evvel senden duymak istercesine beklemiştim.
Tanıdığın ve sevdiğini düşündüğüm bir anda beni,
ki hiçbir sırla dolandırmadan yolları sana çıkan
ben beni sana çok kere anlatmıştım saatler boyu.
sesim kulaklarında kurumadan daha// bitti// dedin.//olmaz olamaz...//
Ne kadar kolay bitti değil mi.Sırtını döndün telefonu kapattın.Bir sigara yaktın sonra bir gevrek gülüşle..
biri daha kaydı kitabın arasından düştü biryerlere...
Gözümde yaşı kurumadan inanmışken sana ve ilkgunden herşeyin olacağını görüp haber vermişken ;
bu sahneyi yaşamak kadar koymaz hiçbir sahtelik adama.
Rotarlıydı biraz vedan.Dün bitmişti çünkü.Seviyorum derken ki halin kadar cesur olup bitti demeye varmamıştı kelam...
İki dost kalınırmı bilmem.Lakin kesin bir yaralısı var artık yaşananların.Acımadı canın biliyorum.Seni ben sesindende tanırım.
Dost kalmak dost davranmaksa eğer gel görki dostta olmayı beceremeyiz.
Biz bu dunyada bu kadar kir kaplamışken birşeyleri
ne sen bendeki aşkı kaldırabilecek kadar güçlü durabilirsin
ne ben sen kadar kolay sevdiğimi söyleyebilirim.
varsın günah-vebal bende kalsın,adamlıksa sende.Yaşanacakmış yaşanmış der sürgülerim birkez daha kapılarımı...
Bitti dediğin şey sence bir ilişki bence bir benim ama,
kendi boynumda kendime misafir edebilirim gunahlarımı.
Mutlu kal.Biri seni bu denli terkedene dek.Devran döner,gün değişir ,filiz büyür ,gonca olur,dal kurur...
Birtek şey değişmez.Aşka olan inançlarımız.
Birini diğerinden fazla sevebilmek için kalbini bölmen gerekecek bir zaman.
Katlan...
Elbet ben gibi tutturacaksın bir yanına gururunu,diğerine sabrınıda
gözyaşınla kandıracaksın kulaklarında fısıldayan ’Bitti’ sözcüğünü...
Şimdilik mutlu kal.
Biriyle daha aynı sahneyi izleyene dek...
___________________________________________Gülşah Gayret
Şimdi bir avuç son uzattında kokladım ellerinden.Oysa dün ne kadarda kolay yalanında gölgeleniyordu sevgin..Saniyeye üç sevgilim sığan dilin şimdi ’’Bitti’’ diyordu bana acımadan hiç.Su akacak yatağını bulacak,söylediğinde tıpkı bir masal gibi bir varmış bir yokmuş dedirtecektin kendine.
Sevgilerin en yücesini büyütmüşken içeride bir yerde,//kop //diyordun//tut kendini vur //der gibi...
Bir iç çığlık kopuyordu dunyamda ama tamam diyordum dökülürken gözümden yaşlar.Olmayacak dualarıma amin deme vaktimin geldiğini sezmiştim de evvel senden duymak istercesine beklemiştim.
Tanıdığın ve sevdiğini düşündüğüm bir anda beni,
ki hiçbir sırla dolandırmadan yolları sana çıkan
ben beni sana çok kere anlatmıştım saatler boyu.
sesim kulaklarında kurumadan daha// bitti// dedin.//olmaz olamaz...//
Ne kadar kolay bitti değil mi.Sırtını döndün telefonu kapattın.Bir sigara yaktın sonra bir gevrek gülüşle..
biri daha kaydı kitabın arasından düştü biryerlere...
Gözümde yaşı kurumadan inanmışken sana ve ilkgunden herşeyin olacağını görüp haber vermişken ;
bu sahneyi yaşamak kadar koymaz hiçbir sahtelik adama.
Rotarlıydı biraz vedan.Dün bitmişti çünkü.Seviyorum derken ki halin kadar cesur olup bitti demeye varmamıştı kelam...
İki dost kalınırmı bilmem.Lakin kesin bir yaralısı var artık yaşananların.Acımadı canın biliyorum.Seni ben sesindende tanırım.
Dost kalmak dost davranmaksa eğer gel görki dostta olmayı beceremeyiz.
Biz bu dunyada bu kadar kir kaplamışken birşeyleri
ne sen bendeki aşkı kaldırabilecek kadar güçlü durabilirsin
ne ben sen kadar kolay sevdiğimi söyleyebilirim.
varsın günah-vebal bende kalsın,adamlıksa sende.Yaşanacakmış yaşanmış der sürgülerim birkez daha kapılarımı...
Bitti dediğin şey sence bir ilişki bence bir benim ama,
kendi boynumda kendime misafir edebilirim gunahlarımı.
Mutlu kal.Biri seni bu denli terkedene dek.Devran döner,gün değişir ,filiz büyür ,gonca olur,dal kurur...
Birtek şey değişmez.Aşka olan inançlarımız.
Birini diğerinden fazla sevebilmek için kalbini bölmen gerekecek bir zaman.
Katlan...
Elbet ben gibi tutturacaksın bir yanına gururunu,diğerine sabrınıda
gözyaşınla kandıracaksın kulaklarında fısıldayan ’Bitti’ sözcüğünü...
Şimdilik mutlu kal.
Biriyle daha aynı sahneyi izleyene dek...
___________________________________________Gülşah Gayret