Murat Boz Kimdir?

🕒 Konu sahibi 18 saat önce aktifti
Murat Boz
muratboz_album.jpg
SINGLE - AŞKI BULAMAM BEN 2006
Yıllardır Tarkan'ın vokalistliğini yapan Murat Boz 'Artık sıra bende' diyor. Bugüne kadar birçok reklam müziği seslendiren, Hepsi grubuyla "Yalan" isimli parçalarında düet yapan ve kendini bugünlere hazırlayan Murat Boz, karşımıza ilk olarak Sarıev ve Stardium Müzik işbirliği ile piyasaya sürülecek olan single çalışması "Aşkı Bulamam Ben" ile çıkıyor. Söz ve müziği Nil Karaibrahimgil imzalı "Aşkı Bulamam Ben" in aranjesi ise Ozan Çolakoğlu'na ait. Ayrıca single çalışmasında iki adet de remix versiyonu bulunan "Aşkı Bulamam Ben", yaza damgasını vurmaya hazırlanıyor.
muratbozana.jpg

bar_biyografi.jpg

07.03.1980 yılında Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde dünyaya geldim. İlk ve ortaokul öğrenimimi yine burada tamamladıktan sonra 1995-96 eğitim öğretim yılında istanbul anadolu güzel sanatlar lisesi özel yetenek sınavını kazanarak eğitimime İstanbul'da devam etmeye başladım.
Bu dönem içerisinde Atatürk Kültür Merkezi, Cemal Reşit Rey'de müzikal konserlerde vokal olarak yer aldım. 1998'de Milliyet gazetesi liseler arası müzik ve halk oyunları yarışmasında erkek solist dalında Türkiye birinciliği kazandım. 1999 yılında Bilgi Üniversitesi jazz vocal bölümüne burslu olarak girdim.
Eğitimime 2003 yılında girdiğim istanbul teknik üniversitesi türk müziği devlet konservatuarı Temel Bilimler bölümünde devam etmekteyim. Şarkı söylemeyi, spor yapmayı yüzmeyi ve hayvanları çok severim..
Sahne performanslarında ve albümlerinde çalıştıgım kişiler; Shakira, Tarkan Tevetoğlu, Nilüfer, Nazan Öncel, Demet Sağıroğlu, Hande Yener, Nil Karaibrahimgil, Emel Müftüoğlu, Burcu Güneş, Zeynep Dizdar, Zeynep Mansur, Grup Hepsi, Grup Rapsodi, Grup Popcorn...
Seslendirdiğim reklam müzikleri; Mc Donalds, İstikbal, Kola Turka..

Aşkı Bulamam Ben

Kimini dudağından
Kimini gözünden
Kimini düşündüren zeki sözünden
Kimini uzun bacak bacaklarından

Kimini profilden
Kimini belinden
Kenarından ya da köşesinden
Kimini kıvır kıvır saçlarından

Kimini dudağından
Kimini gözünden

Kimini göbeğinden
Kimini sesinden
Kimini nefesinden
Kimini serin bakış bakışlarından

Beğenirim hepsini severim ayıramam
Seçemedim hiçbirinden vazgeçmedim
Of aman!
Ooof

Na nanı nana na
Mecnun olamam ben
Na nanı nana na
Böyle aşkı bulamam ben
Na nanı nana na
Leylaya varamam ben
Na nanı nana na
Hiçbirinden cayamam ben

Kimini dudağından
Kimini gözünden

Kimini göbeğinden
Kimini sesinden
Kimini nefesinden
Kimini serin bakış bakışlarından

Beğenirim hepsini severim ayıramam
Seçemedim hiçbirinden vazgeçmedim
Of aman!
Ooof

Na nanı nana na
Mecnun olamam ben
Na nanı nana na
Böyle aşkı bulamam ben
Na nanı nana na
Leylaya varamam ben
Na nanı nana na
Hiçbirinden cayamam ben

Uğrarım hepsine fazla kalamam
Soramam telefon karıştırmam
Bir anda müptela olurum hemde
Üzmem çünkü yarıştırmam ben

Na nanı nana na
Mecnun olamam ben
Na nanı nana na
Böyle aşkı bulamam ben
Na nanı nana na
Leylaya varamam ben
Na nanı nana na
Hiçbirinden cayamam ben

MURAT BOZ KİMDİR?

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde doğdu, ilköğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul'a yerleşti. 1999 senesinde Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü’nü burslu olarak kazandı ve 2003 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nde eğitimine devam etti. Aynı yıllarda başta Tarkan olmak üzere, birçok sanatçıya albüm ve konserlerinde vokallik yaptı.

Sanatçı, 2006 yılında yayınladığı ilk single çalışması "Aşkı Bulamam Ben" ile çıkış yaptı. Ardından 2007 yılının başında ilk stüdyo albümü Maximum'u yayınladı. Aynı yıl Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden, Altın Kelebek Ödülleri'nden ve İstanbul FM Altın Ödülleri'nden "En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı" dalında ödüller aldı. 2008 yılında ilk EP çalışması olan "Uçurum"'u yayınladı. Bir yıl sonra ikinci stüdyo albümü olan Şans'ı yayınladı. Albümdeki "Para Yok", "Özledim", "Her Şeyi Yak", "Sallana Sallana", "Gümbür Gümbür" ve "Buralardan Giderim" şarkılarını kliplendirdi, "İki Medeni İnsan" şarkısının klip versiyonunda Soner Sarıkabadayı ile düet yaptı. Mart 2010'da ikinci single çalışması olan "Hayat Sana Güzel"'i yayınladı.

12 Nisan 2011'de üçüncü stüdyo albümü Aşklarım Büyük Benden ile aynı adı taşıyan şarkısını klibi ile birlikte yayınladı. 9 Mayıs 2011'de ise albümünü piyasaya sürdü. Ardından albümdeki "Hayat Öpücüğü", "Geri Dönüş Olsa", "Kalamam Arkadaş", "Bulmaca" ve "Soyadımsın" şarkılarını da kliplendirdi. Bu şarkılardan "Geri Dönüş Olsa" ve "Kalamam Arkadaş" resmi listelerin zirvesine yükselmeyi başardı.Sanatçı, son olarak en çok sevilen şarkılarından oluşan ilk remix albümü olan "Dance Mix"i piyasaya sürdü.Albümün ilk klibi "Özledim" şarkısının remix versiyonuna çekilirken ikinci kliplenen şarkı "Geri Dönüş Olsa" adlı eseri oldu.

Piyano, keman ve ney çalabilen Murat Boz, müzikal kariyerinin yanı sıra çeşitli firmalarının reklam yüzüdür. 2011 yılından bu yana düzenlenen O Ses Türkiye programının dört jüri üyesinden biridir ve yarışmanın ilk sezonunun kazanan jüri üyesidir. Ödülleri arasında iki Altın Kelebek Ödülü ve iki Kral TV Video Müzik Ödülü bulunmaktadır.

Gülşen ve Murat Boz’un düeti “İltimas”ın sözleri ve müziği Gülşen’e, düzenlemesi ise son zamanlarda düzenlediği şarkılarla adından sıkça söz ettiren başarılı müzik adamı Ozan Çolakoğlu’na ait.

Gülşen ve Murat Boz’un düet yaptığı “İltimas” şarkısının video klibi Emre Ünal ve Ali Ata Akel imzasını taşıyor. Tüm zamanların en iyi düeti olarak işaret edilen İltimas projesinin fotoğraflarında Gülşen ve Murat Boz ilk defa bu kadar cesur ve ihtiraslı olarak sevenlerinin karşısına çıktılar.

Gülşen ve Murat Boz İltimas şarkısı ve İltimas klibiyle önümüzdeki günlerde de çok konuşulacaklar. Bugün Ozan Çolakoğlu Prodüksiyon etiketiyle piyasaya çıkacak single’ın kartonet fotoğrafları da geçtiğimiz günlerde çekilmişti. Moda fotoğrafçısı Emre Ünal’ın objektifinin karşısına geçen Gülşen ve Murat Boz, birbirinden iddialı pozlar vermişti.

iltimas-kapak.jpg

Geri