Muhalefetin adayı kim olmalı? ANKET

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti

Aday Anketi

• Kemal Kılıçdaroğlu

• Ekrem İmamoğlu

• Mansur Yavaş

• Sürpriz bir isim?

• İnan hiç fark etmez

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ahaha yok Mansur dedim ben.
Sen kimi oyladin demek istedim sjxjs

ha pardon, ilk de doğru tahmin etmişim. ben de mansurcuyum ya. bence aralarında en ideali. biliyorsun erdoğan'da belediyecilikten geldi, yerelde başarılı olan c.başkanliginda da başarılı olur. halkın mansura ihtiyacı var kesinlikle

ha pardon, ilk de doğru tahmin etmişim. ben de mansurcuyum ya. bence aralarında en ideali. biliyorsun erdoğan'da belediyecilikten geldi, yerelde başarılı olan c.başkanliginda da başarılı olur. halkın mansura ihtiyacı var kesinlikle
Sevdigim kinaye.

Yalan yok takip etmiyorum ama geçen birini dinledim mantıklı geldi. Hdp ile yan yana olunması kendince milletperver insanlari rahatsız ediyor. Yani goturusu getirisinden çok minvalinde bir konuşmaydi. Mantıksız gelmedi, bilemiyorum. Mansur konusunda cekinceler var hdp kesimi oy vermez diye ama kararsız akp secmenini de kendine çekebilecek en iyi aday gibi görünüyor. Bence de önemli olan akp'nin oylarını azaltabilmek akp secmenini kendine cekemedikten sonra hdpnin oyu yetmeyecek yine çünkü. Tüm gucler bir araya gelmesine rağmen olmuyorsa rakibin gücünden çalmak lazım.

Yalan yok takip etmiyorum ama geçen birini dinledim mantıklı geldi. Hdp ile yan yana olunması kendince milletperver insanlari rahatsız ediyor. Yani getirisi goturusunden çok minvalinde bir konuşmaydi. Mantıksız gelmedi, bilemiyorum. Mansur konusunda cekinceler var hdp kesimi oy vermez diye ama kararsız akp secmenini de kendine çekebilecek en iyi aday gibi görünüyor. Bence de önemli olan akp'nin oylarını azaltabilmek akp secmenini kendine cekemedikten sonra hdpnin oyu yetmeyecek yine çünkü. Tüm gucler bir araya gelmesine rağmen olmuyorsa rakibin gücünden çakmak lazım.

şimdi şöyle bir ayrım yapmak lazım. kararsız akp seçmeni ile erdoğancı seçmen arasında bir fark var. akp seçmeni tüm başarısızlıkları partiye yıkarken parti için oy kullanmayabilir ama iş erdoğan'a yani şahsına dönük olduğunda, destekler ve oyunu verir.
mansur için öne sürülen şey bana mantıksız geliyor şahsen; akp seçmeni erdoğan dururken neden mansur'a versin ki? hatta tüm haltlarına rağmen, ben olsam ben de vermem. o yüzden akp'nin küskün seçmeninden gelecek oyla seçimin mansur adaylığında kazanılacağını pek düşünmüyorum, nitekim dediğin gibi hdp seçmenide büyük bir faktör ve mansur'a oy vermektense boş oy atmayı tercih ederler. neden? çünki siyasal islamcı erdoğan ile ülkücü mansur arasında bir seçim yapmak zorunda değiller.

hal böyle iken kemal bey ile +millet ittifakı ve hdp oylarıyla seçim kazanılabilecekken, mansur'u parlatmak ve öne sürmek stratejik olarak büyük yanılgılar taşıyor. kaldı ki büyükşehir belediyesini gayet iyi yönetiyor iken, neden riskli at'a oynayalım değil mi? hem c.başkanligindan hem belediyeden olmakta var...

Katılmıyorum, Erdoğan'a zamanında oy vermiş olsa da artık bikmiş koca bir kesim var ancak onlar boş koltuk da olsa oy vereceğiz demedikleri için çekici bir alternatif sunulması lazim.
Bu film daha önce çevrildi ve başarısız oldu. Ha o zaman ortalıkta bu kadar olumsuzluk yoktu belki bu defa farklı olur, mümkün görünüyor.

herneyse işte saatler gece yarısını geçtiği için, bugün kemal kılıçdaroğlu'nun adaylığını kesinleştiririz :)

Secimlerde yanlış hatirlamiyorsam küçük bir fark oluyor iki taraf arasinda. Mansur ile Erdoğan secmeninden %10luk bir oy calinabilse hdp'nin olmaması notrlenir. Erdoğan -10a düşer ve millet ittifakı öne geçer.
Tamamen saçmalamış olabilirim. Benim siyasete bu kadar basıyor kafa sjsjs

Secimlerde yanlış hatirlamiyorsam küçük bir fark oluyor iki taraf arasinda. Mansur ile Erdoğan secmeninden %10luk bir oy calinabilse hdp'nin olmaması notrlenir. Erdoğan -10a düşer ve millet ittifakı öne geçer.
Tamamen saçmalamış olabilirim. Benim siyasete bu kadar basıyor kafa sjsjs

%10 dediğin oran 5 milyon seçmene tekabül ediyor... ve hdp'nin olmadığı bir seçimi iki tarafta kazanamaz, matematik ve realite bunu söylüyor.

Artık aday belli olsun. Fazla heyecan ters tepki yaratabiir.

kim olursa olsun oy vereceğiz, vereceksiniz diyenler mansur yavaş'ın bir iki gündür ön plana çıkmasını kaldıramamış sanırım. ben de diyeyim bakalım nasıl oluyormuş. aday önemli değil gidip mansur yavaş'a oy vereceksiniz!

kim olursa olsun oy vereceğiz, vereceksiniz diyenler mansur yavaş'ın bir iki gündür ön plana çıkmasını kaldıramamış sanırım. ben de diyeyim bakalım nasıl oluyormuş. aday önemli değil gidip mansur yavaş'a oy vereceksiniz!

benim oy kullanmam ile senin oy vermen arasında dünya kadar fark var. senin seçici davranma gibi bir lüksün olamaz. bizim seçtigimiz adaya oy vermekle mükeleffsin ve buna riayet edeceksin. neden mi?

1- türksün
2-beyaz yakalı türksün
3-hetero beyaz yakalı türksün
4-sağcı hetero beyaz yakalı türksün

benim oy kullanmam ile senin oy vermen arasında dünya kadar fark var. senin seçici davranma gibi bir lüksün olamaz. bizim seçtigimiz adaya oy vermekle mükeleffsin ve buna riayet edeceksin. neden mi?

1- türksün
2-beyaz yakalı türksün
3-hetero beyaz yakalı türksün
4-sağcı hetero beyaz yakalı türksün
sen oy kullanabiliyorsun değil mi? bir sıkıntı yok. temiziz?

Mansur Yavaş ismi konuşulunca kimi Hdp'lilerin Recep Tayyip Erdoğan aşkının depreşmesi beni üzmedi desem yalan olur. Evet, bu kitlenin pek büyük olmaması rahatlatsa da yarın açılım sürecinin ikinci sezonu çekimlerinin başlama ihtimalinde bu insanlardan daha fazlasının bir anda Bahçeli'den daha koyu bir Erdoğan aşığı olma ihtimalleri de korkutmuyor değil. Hdp'lilerin Mansur Yavaş konusunda bir duruş sergilemesini anlıyorum ama Mansur Yavaş aday olursa koşa koşa Erdoğan'a gitmeyi ne duruştan sayıyorum ne de bu tutuma saygı duyuyorum. Yıllardır yapılanlar ortadayken ağızlarına bir parmak bal çalınma ihtimaline kanıp Yavaş'a karşılık hemen Erdoğan'ın yanında safları sıklaştırmak gerçekten en hafif tabirle omurga yoksunluğuna delalet eder ki şu aşamada bu dertten muzdarip Hdp seçmeni olduğunu iddia eden bir kesim var. Şu "aneliz" esasında çoğu insanın söylemeyediği şeyin dile getirilmesi,

Ben bu türden kişilerin söylemlerini de isteklerini de ciddiye almam. Pragmatik olmak başka bir şey, omurgayı yitirip celladına sarılmak başka. Seçimde her seçmen gibi Hdp seçmeninin de oyu belirleyici olacak ve bu seçmenler içerisinde aday olursa Mansur Yavaş'a oy verecek Hdp seçmeni de çıkacak. Zira bu seçim herhangi bir dönemin herhangi bir seçimi değil. Yavaş'ı ve sonraki süreci tahmin etmek pek güç değil ama aksi durumda sonraki süreçle ilgili kimsenin neler olacağına dair bir tahmini yok zira bu ülkede öyle bir hayal gücüne sahip bir insan evladı yok. Daha evvel de dedim, Kılıçdaroğlu olursa gider oyumu veririm ama seçim onaylandıktan ve görevine başladıktan sonra Kılıçdaroğlu'nu o koltuktan indirmek üzere kendimce muhalefete başlarım. İmamoğlu ve Yavaş'a da oy verme konusunda herhangi bir rahatsızlık duymam. Vatandaşın iktidar destekçisi olması manasız. Vatandaş iktidarda kim olursa olsun o iktidara muhalif olmak zorundadır. Biz reaya değiliz. Bir söz hakkımız, bir oy hakkımız var.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri