miyop olmanın dezavantajları

Konu sahibi son olarak 2420 gün önce görüldü
uzağı net görmeye çalıştığında gözlerini kısarsın ve yavaş yavaş alışkanlık haline gelir.
gözlük kullanmaya geçersin, gece dizi izlerken gözlükle beraber uyuyakalırsın, kırılır filan.
lense geçersin bu sefer de net görüyorsun diye başın ağrır gözüne gelen ışığı tam aldığın için ve gözün uzun bir süre alışamaz. yani görsen bir dert görmesen ayrı dert olur.

Yıllardır lens kullanıyorum.
gözlük kullanmayı başramadım :D
sevemedim ağırlık yapıyo.
yakınlarının kör müsün diye alay etmesi cabası asfsgs
Hadi miyoplar sarılalım.

karsıdan gelen sevmedıklerını goruyorsun bu cok ıyı
Flash tv nın flu goruntusu gıbı
keşke kese kağidi gecırme ozellığı olsa kafalarına

puslu goruntu yaklaşinca net oluyor cunku

Otobus gelirken numarasini goremiyorum bazen. Derecem yuksrk degil gozluk de kullanmiyorum ama zorlaniyor insan.

Numara ilerledikçe göz hastalıklarına yakalanma olasılığı daha çok artıyor .

Teleskobunuz otomatik kundaklı değilse, uzak gezegenleri yakalamada çok zorlanırsınız.
Alacakaranlık zamanları kör gibi dolaşırsınız.
Sigara almak için girdiğiniz büfedeki minik televizyonda çok önemli bir şeyler vardır ve altyazıları okuyamazsınız.
Yıldızları çıplak gözle izlemek zevk vermez. Bulanık ışık noktalarından başka bir şey değillerdir.
Bilmediğiniz bir bölgede araç sürüyorsanız, tabelaları sürekli kaçırırsınız.

uzağı göremiyorum astigmat ve kortizona bağlı içerde katarakt var

güneş ışığında dışarı çıktığımda insanlar simsiyah görünüyor
yüzlerini tamamen görmüyorum yüzsüzler diyorum :p ckslclsşdös
yanıma yaklaştıklarında elimi gözlerimin üzerine koyuyorum gözlerimi kısıp baktığımda zar zor kim olduğunu çıkarabiliyorum
bilgisayarda telefonda bir süre sonra karanlık moda geçmem gerekiyo

lens kullanmayı düşünmedim onun sorumluluğu beni aşar
gözlük de ayrı bi dert yakında burnum düşecek ortalıkta voldemort gibi dolaşacam

• Beğen
Tepkiler: Aze
Lens zor bir şey değil arkadaşlar. Yıllardır kullanırım bir sıkıntısını görmedim... (miyopluk numarası büyümüştür. göz kuruluğu artı plus)
Görememek kötü bir durum... Numara çok yüksek değil ama o bile rahatsız ediyor beni lens kullanmadığım zamanlar.
Eğer dışarıya lenssiz şekilde çıkmışsam sadece yere bakarak yürürüm..... Çünkü bir şeyleri görmeye,okumaya çalışmak o durumda sonrasında ciddi bir baş ağrısı yapıyor.
Gözün var göremiyorsun ne saçma iş ya.

Lens zor bir şey değil arkadaşlar. Yıllardır kullanırım bir sıkıntısını görmedim... (miyopluk numarası büyümüştür. göz kuruluğu artı plus)
Görememek kötü bir durum... Numara çok yüksek değil ama o bile rahatsız ediyor beni lens kullanmadığım zamanlar.
Eğer dışarıya lenssiz şekilde çıkmışsam başım yere bakarak yürürüm..... Çünkü bir şeyleri görmeye,okumaya çalışmak o durumda sonrasında ciddi bir baş ağrısı yapıyor.
Gözün var göremiyorsun ne saçma iş ya.
Kardeşimde aynı sorun var sanırım çekilecek dert değil oda lense o kadar alıştı ki kendi gözü sanıyor bazen….
Ama lens bakımıda önemli

• Beğen
Kardeşimde aynı sorun var sanırım çekilecek dert değil oda lense o kadar alıştı ki kendi gözü sanıyor bazen….
Ama lens bakımıda önemli
Tabi ki, özellikle renkli lensi her akşam çıkarmak lazım tüm gün takılmışsa ilerleyen saatler batma yapıyor ister istemez.
Bir keresinde şeffaf lens kullandım üşendiğim bir gün çıkarmadan uyudum sabah kör oldum sanmıştım.....
Yenileme sürelerine de dikkat etmek lazım.

Tabi ki, özellikle renkli lensi her akşam çıkarmak lazım tüm gün takılmışsa ilerleyen saatler batma yapıyor ister istemez.
Bir keresinde şeffaf lens kullandım üşendiğim bir gün çıkarmadan uyudum sabah kör oldum sanmıştım.....
Yenileme sürelerine de dikkat etmek lazım.
Dikkat et kız ndjfdkkfkdskdkx

• Kahkaha
Ben ileri derecede miyopum bayağı ileri derecede kfjf lise üçten beri lens kullanıyorum, ondan önce ise sadece gözlükle idame ettiriyordum yaşamımı. Eve gelince ilk yaptığım iş ellerimi yıkamak ve lenslerimi çıkarıp gözlüğümi takmak oluyor:d Lens kullanımı çok rahat fakat yine de bir seremonisi var ya, bazen çok üşeniyorum o basit işlemlere bile. Lazere ise gözüm kesmiyor şimdilik, korkuyorum. Gittiği yere kadar lens. Miyopluğun dezavantajı benim yaşamım için yok denecek kadar az, lens ya da gözlük kullandığım için zaten görüşüm net. Çıkardığım zaman her şey bulanık:d Dezavantaj olarak sanırım ekstra masraf çıkarmasını sayabilirim. Ve ekstra ufak bir iş:d

Geri