Misafirin değer verdiğiniz bir eşyaya zarar vermesi

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kafamdan dumanlar çıkar yani eşyadır ok ama bilmiyorum ya başıma geldi çok sinirim bozuldu dogrusu.

Değerli eşyalarım ortada değil .
Çocuklarım misafir de sevmediğinden pek kabul etmiyorum zaten.
İlk başlar gelene geçene saldiriyorlardi şimdi sadece yan yan bakıp başka bir odaya gidiyolar.

İçten içe üzülürüm napcam çok değerliyse...
yoksa sıçsın umrumda olmaz ajsmzns

Kaçacak delik arasın bence..

Esyaya deger vermiyorum.Sanirim o yüzden bana ait olan pek bi esya kirilmaz.
Bilemiyorum Altan.

O anki ruh halime bağlı.:)
Telafisi mümkün olmayan bir şeyse ve ''hadi canım eşya işte, yanlışlıkla oldu'' cümlesini de söylerse mutlaka üzülecektir.

Misafirdir sonuçta olmuşla ölmüşe çare yok derler..

Bizim evde eşyaya zarar verme olmuyor da sürekli isteme oluyor.
Bit pazarında iş yaptığımız ve orada hoşumuza giden birçok şeyi takas ile alıp eve getirince her gelen "ay şu ne güzelmiş, nereden aldınız" diye konuya giriyor.
Az önce iki tane çanta gitti, teyzemler geldi ve bir bohça mal götürdü.
Ben misafirliğe gidince karnım aç olsa da tokum derim, millet ilginç. Neyse arkalarından ne çok salladım ya ahahha.

evin içinde çizilmedik koltuk, duvar yok.
çocuklardan önemli mi yahu.
ikisi de canımız,ciğerimiz.

Kıran kişi de eminim cok mahcup olup özürler dileyecektir.. sen de elini omuzuna koyup, bırak Allah aşkına.. özür dileyecek kadar değerli değil. lütfen üzülme. onu ne zorluklarla aldığımın ne önemi var.. ben ayak altına koymamalıydım.. hesap edemedim.. asıl ben özür dilerim.. derim..

IMG_20211215_100000.jpg

Freud, Günlük Yasamin Psikopatolojisinde bu tarz "yanlislikla" gerceklesen davranislarin bi bosluktan rastgele cikip gelmediklerini söylüyor
Kiz arkadasina eski sevgilinin adiyla hitap edisin, pandemiye plandemi deyisin, arkadasinin kapisina geldiginde zile basmak yerine cantandaki anahtara yönelisinde oldugu gibi
bi baskasinin evindeki fark etmedigin o vazoyu kirisinda da "parapraksi"(yanlis isleyis) var diyor.
Bu vazo örnegi sanirim söyleydi -cünkü cok oluyor okuyali:
Simdi gördügümüzü sandigimizdan cok daha fazlasini isliyor ya hani beyin.
Eger o kisiye bilerek veya bilmeyerek zarar verme egilimindeyseniz veya hazzetmiyor, kirginlik gibi duygular barindiriyorsaniz,
bilincinizin islemedigi ama bilinc disinizin varligini bildigi o vazoya carpiyorsunuz
Kitapta bunun gibi daha bircok nane var.
Bazilarinin üzerine düsünmek eglenceli olsa da fazla Freud bünyede paranoya yaratiyor(denendi) Dozu iyi ayarlamak lazim zehirlenmemek icin.

Bi de biri benim bi esyami kirinca ben hep o kadar mahcup oluyorum ki neredeyse ya lütfen deyip kendim özür dileyecek kivama geliyorum.
Cok sacma bi tablo cikiyor ortaya, asiye nasil kurtulur?

Çocuk olsa kaldırırsın ama büyüklerine de anca nazar nazar sana bir şey olmasın diyorsun.

Geri