Minguzzi cinayeti hakkinda enteresan tweet

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
X'de siradan bir gün.
Bir turk nasil hangi bicimde ne konuda seyh said oldruyorsa haklidir.

FB_IMG_1755238838489.jpg

Son düzenleme:
Bu cinayete akran zorbalığı dışında anlam yuklemek isteyenler ırkçı faşist ve provokatörden başka hiç bir sıfatı olmayan bir takım cahillerdir ister Kürt isterse Türk olsun hiç farketmez
Buna her platforma zemin hazırlayanlar da dahil...

Son düzenleme:
Bu cinayete akran zorbalığı dışında anlam yuklemek isteyenler ırkçı faşist ve provokatörden başka hiç bir sıfatı olmayan bir takım cahillerdir ister Kürt isterse Türk olsun hiç farketmez
Belli bir saç traşı,sabit çeteleşmeler,örgütsel müdahaleler söz konusu ortada ciddi bir sosyopatoloji var ve aile her gün örgütsel bir şekilde bok türkler,türkler gebersin temalarıyla tehdit ediliyor ve biz buna tatlı tatlı akran zorbalığı deyip geçeceğiz yani. Hatta gizli kürtçü derneklerin yaptığı gibi suça sürüklenen gariban diyelim max. 5 yıl yesin yazık psikolojisi falan bozulur.
Muhatap olmayayım diyorum ama cahilliğin göz kanatacak düzeyde.

Belli bir saç traşı,sabit çeteleşmeler,örgütsel müdahaleler söz konusu ortada ciddi bir sosyopatoloji var ve aile her gün örgütsel bir şekilde bok türkler,türkler gebersin temalarıyla tehdit ediliyor ve biz buna tatlı tatlı akran zorbalığı deyip geçeceğiz yani. Hatta gizli kürtçü derneklerin yaptığı gibi suça sürüklenen gariban diyelim max. 5 yıl yesin yazık psikolojisi falan bozulur.
Muhatap olmayayım diyorum ama cahilliğin göz kanatacak düzeyde.
Tam olarak bunu kastettim birbirini hiç tanımayan ergen yaşta iki çocuk tamamen akran zorbalığı ama sonrasında yaşananlar çekilmek istendiğini nokta o kadar saçma ki ben bu cahillik karşısında sessiz kalmıyorum
Ve bu son olsun birdaha benimle muhattap olma zira Türk bile değilsin ...kraldan çok kralcı:)

Ortada çok acı bir olay var, bir çocuk yaşamını kaybetti insanî boyutunu gözden kaçırmamak gerekiyor. Hiçbir çocuk böyle bir şiddetin kurbanı olmamalı...
Olayı sadece ‘akran zorbalığı’ olarak tanımlamak..... maalesef gerçeği bütün boyutlarıyla görmekten bizi uzaklaştırıyor. Toplumsal meseleler siyah-beyaz değil zannımca hem bireysel hem yapısal dinamikler ele alınmalı... baktığınız zaman bu yaşta çocukların böyle organize bir şiddetin içine çekilmesi, hangi etnik kimliğe sahip olursa olsun hepimizin yüzleşmesi gereken bir sorun. Kimseyi aklamadan çocukların bu kadar ideolojik kamplaşmaların içine itilmesini de sorgulamak gerekiyor... O yüzden akran zorbalığı diyerek meseleyi basitleştirmeyelim hepimizin daha fazla sağduyuya ve adalet duygusuna ihtiyacı var.

Tam olarak bunu kastettim birbirini hiç tanımayan ergen yaşta iki çocuk tamamen akran zorbalığı ama sonrasında yaşananlar çekilmek istendiğini nokta o kadar saçma ki ben bu cahillik karşısında sessiz kalmıyorum
Ve bu son olsun birdaha benimle muhattap olma zira Türk bile değilsin ...kraldan çok kralcı:)

Ülke gündemi ile saçma sapan konuşursan gerekli yorumu alırsın sana sormayacağım.
Kralcı mı? zihniyete bak. Burası Türkiye Cumhuriyeti ulus devleti ve ben de Rum kökenli Türk'üm.
Hani Almanya'ya gittiğinizde Almanca'yı itina ile öğrenip,sadece Almanca konuşup ben Kürt kökenli Almanım diyorsunuz ya onun gibi düşün.

Ortada çok acı bir olay var, bir çocuk yaşamını kaybetti insanî boyutunu gözden kaçırmamak gerekiyor. Hiçbir çocuk böyle bir şiddetin kurbanı olmamalı...
Olayı sadece ‘akran zorbalığı’ olarak tanımlamak..... maalesef gerçeği bütün boyutlarıyla görmekten bizi uzaklaştırıyor. Toplumsal meseleler siyah-beyaz değil zannımca hem bireysel hem yapısal dinamikler ele alınmalı... baktığınız zaman bu yaşta çocukların böyle organize bir şiddetin içine çekilmesi, hangi etnik kimliğe sahip olursa olsun hepimizin yüzleşmesi gereken bir sorun. Kimseyi aklamadan çocukların bu kadar ideolojik kamplaşmaların içine itilmesini de sorgulamak gerekiyor... O yüzden akran zorbalığı diyerek meseleyi basitleştirmeyelim hepimizin daha fazla sağduyuya ve adalet duygusuna ihtiyacı var.
O kadar haklısın ki gerçekten çok üzücü akran zorbalığıdan kastım olay sonrası bu vahşeti siyasallaştırmaya çalışanlar içindi bunu sadece Türkler için de soylememedim Kürtler için de aynı şey geçerli bu her iki tarafında kullanabileceği bir koz değil olmamalı

Bu olay özelinde konuşurken şunu da ekleyeyim faşizm sadece devlet ya da çoğunluk eliyle olmaz etnik, ideolojik ya da kimlik temelli aidiyetler üzerinden başkalarını düşmanlaştıran her ama heeer yaklaşım, ister Kürt olsun ister Türk ister Çerkes, aynı şekilde tehlikelidir. Bazı çevrelerin ‘Kürt kimliği’ üzerinden yürüttüğü baskıcı ya da kutsayıcı tutumlar da sorgulanmalı o zaman. Kimlik bir eleştiriden muafiyet zırhı olmamalı kesinlikle. Faşistlik ya da şiddeti yüceltmek, kimden gelirse gelsin karşı durulması gereken yegane şeylerden biri bence.

Olayın bir yere çekildiği yok.
Her şey süreç itibari ile ve belgeleri ile ortada; Minguzzi'nin annesi ekran görüntüsünü paylaştı gelen mesajların. Türk kimliği üzerinden aşağılanan,tehdit edilen,nefret duyulan bir aile var ve bunu yapan çeteler mevcut ülkede.Ortada ciddi bir nefret suçu,ırkçılık var.Hadi katil cahil, suça sürüklendi.Ülke yandı yıkıldı ona rağmen ailesi,sülalesi de mi suça sürüklenen gariban? ne yapmışlar mağdur aileden bir özür dilemişler mi,utanç duymuşlar mı? Bununla mücadele edip,gerekli cezaları dilemek yerine psikolojisi bozulmuş,cahil, akran muamelesi yapmak suçu hafifletmekten/yumuşatmaktan başka bir şey değildir.

Akran zorbalığı ne olm. Deliye mi yatıyorsunuz. Okulda tostuna mı ısırık atmışlar sanki nedir?

Ha dersin olay Türk Kürt meselesi değil, alenen işlenen cinayete hakim ceza veremiyor, nasıl bir siyasal mesele var altında kim bilir dersen hak veririm.

Akran zorbalığı ne olm. Deliye mi yatıyorsunuz. Okulda tostuna mı ısırık atmışlar sanki nedir?

Ha dersin olay Türk Kürt meselesi değil, alenen işlenen cinayete hakim ceza veremiyor, nasıl bir siyasal mesele var altında kim bilir dersen hak veririm.
Hoca akran zorbalığı bir tek okulda yada mahallede mi yaşanıyor Allahısen
13/14 yaşlarında iki çocuk ne tür bir ideolojik kin gudebilirler ki ?
Elbette gereken neyse yapılmalı
Bu olayda konuşulması gereken son şey bile değil Kürt Türk meselesi
kirli çıkarlarına hizmet edecek diye olayı korkunç bir boyutta taşıma çabasında olan birileri var çok ama çok üzücü asıl konuşulması gereken
"Ne oldu da çocuklarımız nasıl böyle bir hale geldi bu çürümüşlüğü nasıl düzeltebiliriz" olmalı
Ama ne yazık ki nefret tohumları ekmekten başka hiç bir şey yapmıyoruz ülkece

Toplumda yaşanan şiddet ve çocukların suça sürüklenmesi, bireysel bir meseleden ziyade yapısal çürüme kaynaklıdır. Bundan mütevellit Minguzzi cinayeti, sadece bir ceza davası meselesi değil, sosyal yapıdaki kırılmaları çok net bir biçimde somutlaştıran bir vaka.

Gelinen noktada ; ülke iklimindeki kutuplaşma, şiddeti normalleştirme, güçlünün zayıf üzerinde meşru hakkının olduğu vs yaklaşımlar bilhassa bilinç düzeyi olarak geride kolan çocukları etkiliyor. Bu yozlaşmanın sonucu olarak da çocuklar ; kimliksiz, amaçsız, şiddetle beslenen bir ruh hali içerisine giriyorlar.

Tabii ki Minguzziyi sebepsiz yere öldüren, çeteleşmiş, yozlaşmış kişiler kanun neyi gerektiriyorsa hukuk sınırları içerisinde en ağır cezayı bir an önce almalılar.

Ama bu cinayet üzerinden ırkçılık yapıp örtülü bir şekilde “Kürtler çocuk öldürüyor, hepsi çete” söylemleri geliştirmek ya da “SSÇ kavramına saldırmak” basitlikten başka bir şey değil, çözümsüzlükten başka bir sonuç da doğurmaz.

Nagada güzel anlatmış gurban olduğum @HosgeldinHarunAbi
Adam sözelci çünkü. Ben olsam niye Çorumlu Sinoplu Niğdeli büyük suç örgütleri yok da tas kafa tıraşlı suç örgütleri var diye salak saçma istatistik peşinde koşarım.
Ben de sayısalcı olsam “Sedat Peker, Alaattin Çakıcı, Hüseyin Saral nereli?” diye googledan aratırdım hocam. Makul.

çocuk çeteler diyolar
devlet korumaya almış falan
öldür gitsin başka türlü bitmez

Yine konular nelere çekilmiş
Akran zorbalığı ile basitleştirmeyin diyorsunuz da aslında basit bir şey değil ve ciddi bir konu
Türk - Kürt muhabbetine getirilmiş konu da iç Anadolu da yaşıyorum ve akran zorbalığının ne derece kötü bir halde olduğunu oturduğum mahalleden de gözlemleyebiliyorum
Bence direkt evlenen çiftlerin evlenmeden önce ruh sağlığı raporu alıp öyle evlenmeleri lazım doğurdukları çocukları da kendileri gibi oluyor
İğrenç insanların iğrenç şekilde yetiştirdikleri çocuklarından da iğreniyorum

Bu cinayet olayı çok fazla suistimal edildi. Kardeşim bu magazin konusu değil, oraya buraya şuraya çekmeyin konuyu. Çok acı ve üzücü bi olay yaşanmış, daha ömrünün baharında masum bir yavrumuz öldürülmüş. Suçu işleyende çocuk ve ne olursa olsun cinayet suçu işlediği için o da cezasını çekmeli ve çekecekde. O cinayeti işleyen çocukda o hapiste geçirdiği her günü bu olayın pişmanlığı ile geçirecek. Keşke o güne dönseydim ve bunu asla yapmasaydım diyecek. Çünkü genç yaşta girdiği kodesde günler yıllar bitmek bilmeyecek, ömrü hapislerde geçecek. Bu olay çok ama çok büyük acı bir olay olsada, sürekli başka yerlere çekilerek, vefat eden yavrunun ailesinide yıpratıp üzdüğünü düşünüyorum.

Kaç zaman geçti hâlâ bu aile ile uğraşıyor kanı bozuklar

Geri