Meslektaşları ile evlenenler sizce daha mı mutlu ?

Konu sahibi son olarak 1099 gün önce görüldü
Şahsen meslektaşım olan biriyle yada aynı kurumda görev yapan biriyle evlenmek istemem. Günümün büyük bir kısmını bitişik odada yada aynı koridorda geçirmeyi düşünen biri değilim. Neden dersen insanın sevdiğini özlemesi, hasret duyması lazım. Eve gittiğinde heyecanla gidip kapıyı açanın olmasını hissetmek ve yahut çalışıyorsa arabayla gidip iş yerinden heyecanla onu almak sanırım daha iyi olur. Aynı kurumda olmanın dezavantajları daha fazla o yüzden farklı iş grubunda olması tercihimdir.

mühendis istemiom iki sevgilim oldu ikisi de mühendisti olmazolsunlar :p

limonlumu sirkelimi ?
5620c033c03c0e146493f63a.jpg

Gün boyu içinde olduğum dünyadan farklı olsun isterim. Mümkünse farklı sektörler falan.

Mutlu olmak, karsidakinin anlayisli olmasiyla daha cok alakali. Yani ayni sektorden olmasi ya da olmamasi pek onemli degil fikrimce.

Ozellikle uzun saatler calisan bir insanin, calisma kosullarini anlayabilmesi gerek birlikte oldugu kisinin. Belki bu noktayi idrak etmesinde bir nebze yarari oluyordur ayni sektorde olmak. Ama, ben baya rekabetci bir insanim. Ayni sektorde olsak zorlanirdim :p

Toplantım var, iş gezisi ayaklarından bihaber olmazsınız. Olaya hakimsinizdir, güzel bence. :p
Daha kolay empati kurulur ama bu daha mutlu olacakları konusunda garanti verir mi? Bence vermez.
Beraber mutlu olabilmek aynı mesleği paylaşmaya indirgenebilecek bir şey değil.

Meslektaşımla olmasın. Gözlere geliriz. :sırıt:

olsun veya olmasn bütün mesele buD:
işin gerçegi hakkımızda hayırlısı ama olmasın

Ailemde bu konuya verebileceğim bir örnek var ve tam tersine mutsuzlar çünkü kıyasa giriyorlar sürekli. Ben daha iyiyim,sen bilmiyorsun gibi...
Ben pek huzurlu olunacağını sanmıyorum böyle bir ilişkide.

Bi guvenlik gorevlisiyle yada arac alan satan bir bayanla evlenebilirim. Hatta edebiyatci bir bayanla da ama goruntu su ki mimar bir bayanla olcak sanki .d

yok ya olmasin litfen. istemen sahsen ben yani :/

Sanmam
Her ne kadar konusacak cok ortak sey varmis gibi gorunsede
Ortakliktan ziyade yeni ve farkli seyler konusmak isterim
Bi denetimciyle mi :liv: denedim olmadi bidaha mi Tanri korusun :liv:

Sanırım olmaz ev ve işyeri muhabbeti farklı olmalı

Birbirlerini daha iyi anlayabilirler, tatillerini aynı tarihe denk getirebilirler, fikir verirler, yardımcı olurlar. Eş bu düşman değil.
Sektör rahatsız etmez sadece aynı iş yerinde çalışmak istemezdim. Diğer türlü olumlu olabilir

Annem - babam aynı meslek grubundandı. Şimdi ikisi de emekli. Gördüğüm en iyi eş ilişkisi de yıllar geçmiş olsa da onlarda. Bilemiyorum, belki daha iyi anlıyorlardı birbirlerini. İşleri stresliydi çünkü. Sanırım, bunun yolu birbirini anlamaktan geçiyor. Kişiler, aynı meslek grubundan olmasa da, birbirlerinin iş sıkıntılarını anlayabiliyorsa, problem yok.

Bu arada, aynı meslek grubu olsa tamam da aynı işyeri, evet biraz sakıncalı.

Geri