Merkez Bankasından döviz satışına kısıtlama getirildi

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Bakın bu eylem Türkiye Cumhuriyeti'nin iflas bayrağını çekiş hikayesinin tescili olan bir harekettir.

Merkez bankası bankaların döviz satışına günlük limit getirdi. sermaye kontrolüne başladılar. Bankalardan döviz alımında sınırlama getirmek demek, dövizin karaborsaya düşmesi demek. zaten bu güne kadar suni bir baskı söz konusuydu, bir de bilim ve çağ dışı hareketleri yapmaya devam ediyorlar. bir sonraki hamle doviz taşımanın suç olduğu yıllara geçiş olacak heralde. resmi piyasanın yanında bir de karaborsa piyasası oluşturmanın önünü açtılar. venezuela olma yolunda hızla ilerliyoruz, arkadaşlar ekonomiden az çok anlayan bir arkadaşınız olarak sizi uyarıyorum, bireysel önlemlerinizi alın derim. ileride çok pişman olursunuz.
piyasa kimsenin gözünün yaşına bakmaz.

kaynak : Bloomberg

Bakın bu eylem Türkiye Cumhuriyeti'nin iflas bayrağını çekiş hikayesinin tescili olan bir harekettir.

Merkez bankası bankaların döviz satışına günlük limit getirdi. sermaye kontrolüne başladılar. Bankalardan döviz alımında sınırlama getirmek demek, dövizin karaborsaya düşmesi demek. zaten bu güne kadar suni bir baskı söz konusuydu, bir de bilim ve çağ dışı hareketleri yapmaya devam ediyorlar. bir sonraki hamle doviz taşımanın suç olduğu yıllara geçiş olacak heralde. resmi piyasanın yanında bir de karaborsa piyasası oluşturmanın önünü açtılar. venezuela olma yolunda hızla ilerliyoruz, arkadaşlar ekonomiden az çok anlayan bir arkadaşınız olarak sizi uyarıyorum, bireysel önlemlerinizi alın derim. ileride çok pişman olursunuz.
ne demişler, götüyle inatlaşan donuna sıçar. piyasa kimsenin gözünün yaşına bakmaz.

kaynak : Bloomberg
Bu grafiği ilk kez buraya atıyorum. Bu gösterdiğim mum 1.5 ay evvel aracı kurumların Haziran USD/TRY vadeli kontratında yaptıkları alımları gösteren bir mum. Böyle bir mumu sadece coin piyasasında görebilirsiniz. Düşünün ülkemizi bekleyen felaketi.

dövizmum.jpg

Bu grafiği ilk kez buraya atıyorum. Bu gösterdiğim mum 1.5 ay evvel aracı kurumların Haziran USD/TRY vadeli kontratında yaptıkları alımları gösteren bir mum. Böyle bir mumu sadece coin piyasasında görebilirsiniz. Düşünün ülkemizi bekleyen felaketi.

Ekli dosyayı görüntüle 79954

bazı insanları böyle başlıklar altında göremezsin işte azizim, sus pus olurlar. ihracatçı firmalara da geçmiş olsun. artık nasıl bir çıkmaz içine gidiler, nasıl çıkarlar kim bilir. coin piyasasını bilmem ama benim öngörüm yarın bist çok fena çakılır. ytd.

iran gibi pazarda para satılmaya başlayacak esnaf neredeyse, ne hale getirdiler şaka gibi. gitmeden bozabildikleri kadar bozacaklar .

Hayatımın en büyük pişmanlığı bu ülkede üretici olmak. 5 ülkeye mal ihraç ediyorum. Ne gereği vardı… Enayilik, başka bir şey değil. Git paradan para kazan, üretmek senin neyine yani…

Millet bankadan doviz alip kapali carsida satar hale gelmis.

Yenişafak akit Sabah a baktım göremedim

bir sürü yerel gazetede haber var ancak yenişafak, akit ve sabah gibi medyalara bakarsan, kendini isviçre'de yaşıyormuş sanan biri gibi haberler okursun. satılmış medyalar böyle olumsuz ve kritik haberleri yapmaz, normal değil mi ?

bu arada bloomberg, dünyanın en sıkı takip edilen finans ve ekonomi kanalıdır.

onlar konuşur ak parti yapar.

58bin dolarim var 106tane kucuk alrtin 21tane buyuk altin
hobi niyetine biriktiriodum birikti baya

bazı insanları böyle başlıklar altında göremezsin işte azizim, sus pus olurlar. ihracatçı firmalara da geçmiş olsun. artık nasıl bir çıkmaz içine gidiler, nasıl çıkarlar kim bilir. coin piyasasını bilmem ama benim öngörüm yarın bist çok fena çakılır. ytd.
Kardeşim şu ülkeye bu kadar zarar vermek emin ol her babayiğidin harcı değildir. Şimdi çok fazla detayla girerim ama emin ol zaman kaybı. Bak bugün de endeksi çakıyorlar. KY tepeden mal alıyor, hükümete bağlı üç beş milyarderin yönettiği borsa da milletin parasını alıyor.

Dünyaya A Haber ya da Yenişafak gözüyle bakanlar zaten doğruyu bırak, ahlaklı olmayı bile bilemezler. Bu gazeteler güya Müslüman bir iktidarı destekliyor. Ama Mekke'deki Paganistlerden hiç farkları yok. Liderleri put. Kendileri de bir puta ibadet ediyorlar. 20-30 yıl önceki CHP kafasından farklı değiller yani.

Geri