Melek Mosso'nun Konserinin İptal Edilmesi

🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
Isparta'da vereceği konser, Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Üyeleri tarafından elestirilmis, kentimizde böyle ahlaksızlığa özendiren insanlara yer yok denilerek iptal edilmiş. Ahlaksizliktan kasitlari da halkın inanç ve gelenekleriyle uyuşmayan konserler vermesiymis.

Bu Halkın ahlak anlayışı, inanç ve gelenekleri sorgulanır tabii. Ney mesela ahlak anlayışları? Damacanalara, hayvanlara, kız çocuklarına tecavüz etmek mi? Gelenekleri 12 yaşındaki kız çocuklarıyla evlenmek mi? İnançları bir takım siyasilerce kandırılmak mı?

Her geçen gün utanç hanemize bir yeni çizgi daha ekleniyor. Neden iptal edildi sorusuna verilecek bir cevap bile yok. Kaldı ki Melek Mosso'nun ne ahlaksızlığı, ne aykırı davranışı görülmüş?

İnsanlarının çoğu kendi yaptıkları ile değil de başkalarının yaşamı ile kafayı bozduğu için çok da şaşırmıyorum.
İnsan ne acıdır ki kendi yanlışlarını görmez, bilmez ama konuşmaya gelince de başkalarını yargılama hakkını kendinde bulur.

Bu ülkede yaşanan deli saçması şeyler hakkında yorum yapmayı kestim elimden geldiğince artık. Bir sene kaldı. İnsanlar yeterince uyandı. Trafoları koruyabilirsek seneye bakacağız duruma artık.

odatv_image_80__9dec513320a04f.png

bu kadın bundan iki sene önce konser esnasında ettiği bazı laflar sebebiyle şikayet edilip polis tarafından sahneden indirilmişti. ettiği lafların içeriği de kadın hakları, taciz tecavüz davaları, bunlara karşı devletin tavrı gibi şeylerdi. bir de grup yorum'a selam gönderme mevzusu vardı. o günden sonra muhafazakar dediğimiz kitlenin hedefi haline geldi sanki. güçlerinin yettiği yerde, ki ısparta'da yetiyormuş demek ki, konserini iptal ettirmişler. detayını bilemem ama hatem'in dediği gibi vakıf adı altında bir araya gelmiş 3-5 tane tipin belirlediği "ahlak" ve "gelenek" çizgisiyle konser iptal etmek anca bizde olur. hep söylüyorum bunlara pabuç bırakmadığın kadar var olursun. elini versen kolunu ister, kolunu versen bacağını ister siyasal islam. yazık.

Şu Türkiye’deki dernek ve vakıfları anlayamadım.
Türkiyede ki işlevleri çok farklı, amaçları harici herşeye karışıp her türlü sahtekarlığı çeviriyorlar.
Ne gibi vakıf bu mesela ne yapıyor gençlik vakfı amaçları ne kimler tarafından desteklenip kimler tarafından finanse ediliyor.
Böyle konser iptal etmeye kadar güçleri mi var….
Lafa geldiği zaman demokrasi ülkesi diyorlar, işinize gelmeyen herşeye illegal damgası vuruluyor.
Ensar vakfınıda gördük.

Son düzenleme:
Ülkemiz son zamanlarda araplaştığı için kadınmış, çocukmuş bunların gözünde giç bişey ifade etmiyor.

Otobüste kızla erkek öpüşünce ahlak diye ayağa kalkanlar, gözleri önünde kadın dövülse bişey demezler.

Ülkede çakma dinci vakıflarda çocuklara tecavüz edildi, devletin üst kademesinde 1 kereden bişey olmaz dendi. Mecliste üstü kapatıldı. Veee en kötüsü bunu büyük zafer kazanmış gibi alkışladılar.

Bu araplaşmaktan kurtulmak en büyük sorun haline geldi.

Bu kafa yapısı bu yüzyıldaki insanlığa, akla uymuyor. Çağ dışılık.

Muhalefetin şirin görünüp oyunu almaya çalıştığı ve daha fazla endişelenmesin diye çaba gösterdiği Endişeli Muhafazakar kitle tam olarak bu. Kendi dışında kim varsa ona hayatı dar etmek için var gücüyle mücadele eden bu zihniyetle uzlaşılmaz, anlaşılmaz sadece mücadele edilir.

Benim artık cehalete ve yobazlığa müsamaha edilmesine daha fazla tahammülüm kalmadı. 20 yılda cehaletin sesi aklıselimi bastırır hale geldi. Artık gerçekten yeter.

Halkın ne dinleyeceğine, ne izleyeceğine karar veren ve bunu yaparken de kendileri Allah'ın yerine karar verici mekanizma olarak gören zihniyetin geldiği nokta ciddi anlamda korkutucu.
Fakat ben, bu tür engellemelerin, dayatmaların kendileri adına karar verdikleri halkın çoğunda bir karşılığı olduğunu zannetmiyorum ve üstelik mevcut iktidara zarar verdiğini düşünüyorum.

bundan birkaç yıl önce açık giyimi, süslenmeyi, kahkaha atmayı ahlaksızlık olarak nitelendirdiklerinde, bir kesim şey diyordu ''ya onlar gündem değiştiriyor, şeriat gelecek hali yok ya'' falan. görüyoruz sonuçlarını.

An itibariyle toplanan 6’lı ittifakın içinde yer alan Saadet Partisi’nin gençlik kollarının(AGD ve MGV) şikayeti sonucu yasaklanmış konserdir. Bunlarla demokrasi mücadelesi veriliyor işte. Sonra bir şey deyince de hemen “soz AKP’non okmoğono yoğ soroyorsonoz”.

Ben çok yoruldum bu konulara yazmaktan artık. En köt senaryo nedir? Bana bunu birisi yazsın?
Nedir en kötü senaryo şeriat mı? 3-5 kadın nikahlayabildiğimiz sistem mi oluyor bu?

@Hatem nerede konuya gelsin yorum yapsın diyecektim.. konuyu o açmış.

Geri