Medyanın her dediğine inanın

Konu sahibi son olarak 797 gün önce görüldü
Medyada çıkanları değil, bilimin dediklerini baz alıyoruz yoksa televizyon bile takip etmeyen birisiyim.

@Nyctophilia
Bilimsel otoriteler tarafından doğruluğu test edilmemiş kanıtlar zaten kabul görmez yani tek bir bilim insanın iddiası ile olmaz.

Kanıta dayalı olmayan bilimsel makale olur mu?
Örnek verirsen ona göre cevap vereyim.

Özel bir yazı türü belirtmedim, yazı dedim direkt.
Haber de olabilir, söyleşi olabilir, bir kanal da olabilir. Bir Prof. konuşunca tatmin olmuyor, makalesi varmış mi diye bakıyorsunuz?

Son düzenleme:
Özel bir yazı türü belirtmedim, yazı dedim direkt.
Haber de bolabilir, söyleşi olabilir, bir kanal da olabilir. Bir Prof. konuşunca tatmin olmuyor, makalesi varmış mi diye bakıyorsunuz?

Saygın ve hakemli dergide ( Örn: Nature) yayımlanmamış ise elbette şüphe ederim ve kendimce farklı kaynaklardan da araştırırım.
Elbette baktıklarım da oluyor ancak konuya bağlı yani daha çok konu odaklı araştırıp farklı görüşleri kıyas yapmayı tercih ediyorum, kişi üzerinden ilerlemiyorum.

Valla bilim dediğin teknolojiden ibaret. Yoksa tıbbın bir bok yaptığı yok. Gözle görülen seylerde tıp var. ki orada bilim de yok zaten zanaat var. Kolun kırılırsa çok güzel tamir ederler. Ama lösemi olursan bye bye love.. by by happiness..

Sigara içmenin sağlığa zararlı olduğunu ben de düşünmüyorum.

Valla bilim dediğin teknolojiden ibaret. Yoksa tıbbın bir bok yaptığı yok. Gözle görülen seylerde tıp var. ki orada bilim de yok zaten zanaat var. Kolun kırılırsa çok güzel tamir ederler. Ama lösemi olursan bye bye love.. by by happiness..

Tıbbın bir şey yaptığı yok ise sen ne yapıyorsun bu durumda? Hastalarına nasıl bir tedavi uyguluyorsun?

Yahu nedir bu bilime karşı şüphe? En güvenilir alanda şüphe içindesiniz ancak neden?

Tıbbın bir şey yaptığı yok ise sen ne yapıyorsun bu durumda? Hastalarına nasıl bir tedavi uyguluyorsun?

Yahu nedir bu bilime karşı şüphe? En güvenilir alanda şüphe içindesiniz ancak neden?
E o kadar da bilim var tabi :D

climax kime bulaştığını bilmiyor.

climax kime bulaştığını bilmiyor.
Yahu ben bilimadamıyım. Nasıl bilime karşı olabilirim. Benim öfkem kendime. Tıptaki gelişmeler son 50 yıldır teknolojinin gerisinde. Kaldı ki mevcut tıbbi gelişmeler teknoloji sayesinde. Misal MR'ın bulunması bizim MS tanı koymanızı kolaylaştırdı. Onlar görevini yaptı cihazı geliştirdi. Biz görevimizi yapıp MS'de etkin tedaviye ulaşamadık. Hadi onu boşver nasıl oluştuğunu bile anlayamadık. Biz malız ve bu benim zoruma gidiyor.

Geri