Masrafsız Bir Nişan İçin Neler Yapılabilir

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Evlilik Ve Düğün Hazırlıkları
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Isteme olur aile tanismasi filan, bi sonraki adim soz nisan bir arada olur, bahcede her iki aile icin sofralar hazirlanir, yenilir icilir gulunur,kaynasilir, gidilir bitti gitti. Dugun gibi nisanlara karsiyim.

Isteme olur aile tanismasi filan, bi sonraki adim soz nisan bir arada olur, bahcede her iki aile icin sofralar hazirlanir, yenilir icilir gulunur,kaynasilir, gidilir bitti gitti. Dugun gibi nisanlara karsiyim.
Aa nişanımı anlatmış Nilüm :p gerçi benimkinde biraz eş dost vardı.

Ben öyle süslü masa, süslü arkaplan için organizasyon falan da tutmamıştım. Ne gerek vardı benim için.
Masamı da kendim süsledim, arkaya da perde çektim dkfbdskçfj

Mutluluğumuzdan da bişi eksilmedi vallahi.

• Kalp Gözler
Tepkiler: W
Her dakika nisan yapilmiyor. Masrafsiz olmasini dusunuyosaniz evlenmeyi dusunmeyin

Mesela masraftan kaçınmak değil. Masrafın gereksizliği. Cebinden para çıkmayan tarafın konuşması kolay.

Tabii ki nişan da bir anıdır, hoş bir anı olarak bir seremoni icra edilebilir. Ama lüzumsuz para harcamak?

Buna harcayacağınız para ile balayı tatilinizi uzatın, ikinci bir tatil planlayın, evinize sevdiğiniz bir alet alın ne bileyim en kötü altın alın kenara koyun, bir zaman gelir satar bir şeyler alırsınız.

Instagrama iki fotoğraf koyacam, biraz sağa sola şov yapacam diye zırvalamak manasız.

Aile arasında ve yakın birkaç arkadaşla aile arasında bir nişan töreni ve sonra bir restaurantta bir yemek belki. Biz böyle yaptık ve çok şık çok sade oldu. Bence böyle işler, çok detay, kafada gereksiz yük oluşturuyor. En azından benim kafama. Değerli kafamı bu tarz detaylara boğmak istemedim. O yüzden ne kadar sade, o kadar iyi. Nikah işleri için de böyle düşünüyorum. Benim yirmili yaşlarımdan beri fikrim bu yönde ve bu fikrimi yıllar da değiştirmedi.

Aile arasında ve yakın birkaç arkadaşla aile arasında bir nişan töreni ve sonra bir restaurantta bir yemek belki. Biz böyle yaptık ve çok şık çok sade oldu. Bence böyle işler, çok detay, kafada gereksiz yük oluşturuyor. En azından benim kafama. Değerli kafamı bu tarz detaylara boğmak istemedim. O yüzden ne kadar sade, o kadar iyi. Nikah işleri için de böyle düşünüyorum. Benim yirmili yaşlarımdan beri fikrim bu yönde ve bu fikrimi yıllar da değiştirmedi.

seni yerim .p

Kuzenim nişanda bile para takma merasimi düzenledi.

Mesela masraftan kaçınmak değil. Masrafın gereksizliği. Cebinden para çıkmayan tarafın konuşması kolay.

Tabii ki nişan da bir anıdır, hoş bir anı olarak bir seremoni icra edilebilir. Ama lüzumsuz para harcamak?

Buna harcayacağınız para ile balayı tatilinizi uzatın, ikinci bir tatil planlayın, evinize sevdiğiniz bir alet alın ne bileyim en kötü altın alın kenara koyun, bir zaman gelir satar bir şeyler alırsınız.

Instagrama iki fotoğraf koyacam, biraz sağa sola şov yapacam diye zırvalamak manasız.
"bir kere yapıyoruz, bir daha mı yapacağız" kafası şu yazdıklarını anlamıyor işte. Kendilerinden, yeni kuracakları aileden çok elalem ne der diyenlerin evliliğinde de sevgi, saygı, mutluluğun çok uzun süreceğini düşünmüyorum.

En güzeli kaçırmak..nişan yok o yok bu yok

İnsanlar artık askere giderken bile uğurlama töreni masraflarını karşılamak için araba satıyor.
Eğlenmeye çok alıştık. (Ben sıkılıyorum)

Kimsenin düğününü veya nişanını gönlünce yaşamasını engel olamazsınız. O eğlence balayından ve sizin için değerli olan başka her şeyden, onlar için daha önemlidir. Oryantal görüş ve batı görüşü çakışması. Siz küçük ölçüde düşünürsünüz, onlar tüm sülale ve arkadaşlar birlikte olmayı tercih eder. Siz para hesabı yaparsınız, onlar için dostluk daha önemli. Siz, ileride ayrılma ihtimali ile evlenirsiniz veya hiç evlenmezsiniz. Onlar bir ömür ailelerce birlikte geçirmeye kara vermişler. Siz onları anlayamazsınız, onlar da sizi anlayamaz. Ben her iki tarafı da anlayabiliyorum genelde.

Farklı yaşam tarzları.

Öncelikle KINDER JOY SUPRISE EGG GIRL ediniyoruz, ve tanesi 40 lira filan bi' 10 tane alsanız sonucunda size yüzük muhakkak çıkacaktır, getirdik mi nişan yüzüğünü 400 liraya? Madem bizi seviyor, ölüyor bize bitiyor bize, köpek oldu bize köpek madem, e yami 4000 dolarlık yüzükle ben de mutlu olurum, oyumcak yüzükle mutlu olabiliyor mu?

Bakın çok güzel. Kalpli filan.

WhatsApp Image 2026-04-07 at 14.03.08.jpeg

Ben bız kız joy eggleri kızım olursa oynar diye alıyorum, olmasa da olmasın ben oynarım.

Bu konuları neden hortlatıyorsunuz arkadaşlar...

Geri