Mars'ta şaşkına çeviren Star Trek keşfi! Sosyal medyada olay oldu!

yaSmin

Emektar Üye
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin yani NASA'nın Mars'la ilgili çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Hatta NASA'nın Mars programında isim yazdırma ile hatıra bilet olayı gündeme damgasını vurmuş ve en çok katılım Türkiye'den gerçekleşmişti. Şimdi Mars'ın ismi bir kere daha gündeme geldi. Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) aracının çektiği kare kısa sürede sosyal medyada olay oldu.

'Kızıl Gezegen' Mars'ta yılların eskitemediği kült film Star Trek'teki ambleme benzeyen yapı bulundu.

Ülkemizde Uzay Yolu adıyla gösterilen bilim kurgu yapımı Star Trek, bu sefer bir keşif ile gündemde. Zira Mars'ta Star Trek'teki yıldız filosu amblemine oldukça benzeyen bir yapı

NASA'nın Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) adlı aracı ile çekilen kare kısa sürede özellikle sosyal medyada günün konusu oldu.
MARS'TAN ŞAŞIRTAN GÖRÜNTÜ (İŞTE BİLİMİN YANITI)

Geçtiğimiz dönemde Arizona Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından bu yılın başında kaydedilen görüntü 'günün fotoğrafı' olarak paylaşıldı.

Kızıl gezegendeki kum tepeciklerini görüntüleyen bilim insanları T ve V harflerine benzeyen yapıları yakından inceliyor.

MRO'nun bölgedeki bu görüntüyü yakalaması güneş ışığının tam olarak düştüğü açıyla da ilgili. Mars rüzgarlı ve tozlu bir gezegen olduğu için, Kızıl Gezegen'de kum tepeleri yaygın olarak bulunuyor.
Sabah

• Beğen
Tepkiler: X
X

X

Guest
Alper NASA’ya devletimizin hususi yazi yazmasi gerekiyor. Turkiye Cumhuriyetini temsilen Mars’ta kurulacak olan kolonide muhakkak bulunman gerekmekte, bir kampanya duzenleyip CIMER ‘e yazmayi dusunuyoruz, haberin olsun. Sonra vay efendim ben duymadim bilmiyorum olmasin.

Üst Alt